Презентація на тему : " Цікаві пам'ятки архітектури міста Львів "

Про матеріал
Метою є: - збереження пам’ятки архітектури від руйнації; - покращення умов надання культурно-дозвільних послуг населенню, безпечному перебуванню в закладі, - підтримка високопрофесійної мистецької творчості, виховання у громадян почуття гордості за національні культурні надбання;
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві пам’ятки архітектури міста Львова

Номер слайду 2

Історія міста Львів Львів був заснований понад 760 років тому князем Данилом Галицьким. Назву місто отримало на честь сина князевого – Лева, який отримав Львів у подарунок на весілля. Тут перетиналися всі торгові шляхи Європи. Але таке розташування на мапі України призвело ще й до того, що Львів неодноразово потрапляв під владу чужинців: господарювали тут загарбники з Польщі та Росії, Австрії та Німеччини тощо.

Номер слайду 3

Локація 1. Площа Ринок: унікальні споруди та подих вічностіБудівлі тут здебільшого мають по три вікна на кожному поверсі, оскільки ці будинки споруджувались на замовлення багатої знаті та заможних купців, а право мати будинки ширші, ніж на три вікна, мали лише дворяни та вище духовенство. Ринок на площі, до речі, існував до середини XX століття. У центрі площі стоїть велична Ратуша, збудована у першій половині XIX ст. у стилі класицизму.

Номер слайду 4

Локація 2. Палац Потоцьких. Палац Потоцьких ілюструє епоху зрілого історизму в архітектурі. Побудований у 19 столітті за проектом француза Луї д'Оверню у стилі французького неоренесансну на замовлення графа Альфреда II Юзефа Потоцького, що обіймав посаду намісника королівства Галичини і Лодомерії. Витончені рельєфи, об’ємна ліпнина і шикарні інтер’єри з використанням позолоти, бронзи і мармуру не залишають байдужими нікого! Нині тут розміщені каплиця, де перебуває чудотворна ікона Львівської Богородиці XVII-го ст. та експозицiя Львiвської галереї мистецтв.

Номер слайду 5

Локація 3. Львівський оперний театр – один з найкрасивіших у ЄвропіБудівля Львівського оперного театру – це талановите поєднання елементів різних стилів архітектури. В очах шанувальників архітектурних дивин світу споруда асоціюється з приміщеннями театрів Парижу і Відня. Три скульптури на фронтоні фасаду, вісім муз, які розташовані на його карнизі та рельєфна композиція над ними викликають незрівнянні відчуття! І це ще не все – фасад прикрашений балюстрадами, колонами, нішами тощо.

pptx
Додано
26 травня 2020
Переглядів
2178
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку