Презентація на тему "Цикл з передумовою"

Про матеріал
В даній перезентації розглядаються такі питання: 1. Що таке цикли? 2. Який вигляд має команда циклу з лічильником? 3. Що таке тіло циклу?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Цикли з передумовою. Вчитель: Коваленко Ю. В. Урок 28

Номер слайду 2

Розглянемо задачу:Є діжка, відро і колодязь з водою. Використовуючи відро, наповни діжку водою. Оскільки в цій задачі не відомо. Ні яка кількість води в діжці. Ні яка ємність діжки, ні яка ємність відра, то аналогічний висновок тут зробити неможливо.

Номер слайду 3

Розглянемо того самого виконавця із системою команд: Наповнити відро водою з колодязя. Вилити воду з відра в діжку. Перевірити умову «Діжка неповна?»

Номер слайду 4

Алгоритм розв’язування цієї задачі для розглянутого виконавця виглядатиме так: Перевірити умову «Діжка неповна?». Якщо результат виконання попередньої команди Так, виконати команду 3, інакше (тобто якщо результат виконання попередньої команди Ні), виконати команду 6. Наповнити відро водою з колодязя. Вилити воду з відра в діжку. Виконати команду 1. Закінчити виконання алгоритму.

Номер слайду 5

Блок схема алгоритму наповнення діжки водою. Початок. Діжка неповна?Наповнити відро водою з колодязя. Вилити воду з відра в діжку. Кінець. НіТак. Розглянутий цикл називають циклом з передумовою

Номер слайду 6

Загальний вигляд циклу з передумовою. Перевірка умови. Команда тіла циклу Виконання такого циклу відбувається так: виконавець виконує команду перевірки умови; якщо результат виконання цієї умови команди Так, то виконавець виконує команди тіла циклу, після чого знову виконує команду перевірки умови; якщо ж результат виконання команди перевірки умови Ні, то виконавець переходить до виконання першої команди наступного фрагмента алгоритму. Так. Ні

Номер слайду 7

Цикли з передумовою в Scratch 2 У Scratch 2 для організації циклу з передумовою можна використати команду. Ця команда знаходиться в групі Керувати. Наприклад виконуючи команду циклу з передумовою.виконавець перевіряє умову не доторкається межі. Якщо результат цієї перевірки Так, виконується команда тіла циклу перемістити на 10 кроків. Після чого знову перевіряється умова не доторкається межі. Як тільки виконавець доторкнеться межі, виконання команди циклу з передумовою завершується і виконавець зупиниться біля межі.

Номер слайду 8

У Scratch 2 можна організувати виконання так званого безумовного циклу. Для цього можна використати команду. Команди тіла такого циклу будуть виконуватися до моменту, коли користувач натисне кнопку Зупинити у правому верхньому куті над Сценою, що перерве виконання програми.

Номер слайду 9

Працюємо за комп’ютером. Під час роботи з комп’ютером дотримуйтеся вимог безпеки життєдіяльності та санітарно-гігієнічних норм

Номер слайду 10

Хід роботи:1) Відкрийте середовище Scratch 2.2) Розмістіть Рудого кота всередині Сцени.3) Розмістіть на Панелі скриптів команди, наведені на малюнку4) Відкрийте інформацію про спрайт і виберіть кнопкущоб виконавець не повертався догори ногами. 5) Виконайте проект6) Запишіть у зошит, які дії виконує виконавець.7) Натисніть клавішу Пропуск. Запишіть у зошит, що після цього відбулося з виконавцем і чому.8) Замініть у команді циклу з передумовою клавішу Пропуск на клавішу стрілка вгору.

Номер слайду 11

9) Додайте до даного алгоритму команди. Щоб виконавець рухався у вертикальному напрямку, поки не буде натиснуто клавішу стрілка праворуч.10) Використайте команду циклу завжди, щоб виконавець рухався то в горизонтальному напрямку. То у вертикальному, поки не буде натиснуто кнопку Зупинити.11) Збережіть проект у вашій папці у файлі, який назвіть своїм Прізвищем.

Номер слайду 12

Фотографії конспекту та створений проект здати вчителю в Google Classroom

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Анатолійович Олександр
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Данилець Вікторія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 травня 2020
Переглядів
12361
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку