Презентація на тему: "Фантастичний пейзаж"

Про матеріал
Коли фантазія митця сягає краєвидів майбутнього чи вигаданих світів, зірок тощо, він створює фантастичний пейзаж.Щоб створити фантастичний пейзаж, автору необхідна фантазія, адже в такому творі він зображає ніким не бачені краєвиди, дивовижні споруди, чарівні рослини, незвичайних тварин. Однак митець завжди черпає натхнення з довкілля, при цьому він звертає увагу на реальні форми, милується їхньою красою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 8. Фантастичний пейзаж Коли фантазія митця сягає краєвидів майбутнього чи вигаданих світів, зірок тощо, він створює фантастичний пейзаж. Вчитель образотворчого мистецтва: Сілівоненко К.О.

Номер слайду 2

Чже Чхоль Парк. Фантастичний палац Щоб створити фантастичний пейзаж, автору необхідна фантазія, адже в такому творі він зображає ніким не бачені краєвиди, дивовижні споруди, чарівні рослини, незвичайних тварин. Однак митець завжди черпає натхнення з довкілля, при цьому він звертає увагу на реальні форми, милується їхньою красою. Якого дивного вигляду не мав би фантастичний пейзаж, для його зображення художники застосовують ті самі, що й у реальних пейзажах, закони лінійної та повітряної перспективи, дотримуються плановості в розміщенні об'єктів.

Номер слайду 3

Євген Лещенко.  Визріваючі круч Чжан Шихун. Фантастичний пейзаж Сергій Крайнєв. За межею  Роздивіться фантастичну рослинність. Чи є щось спільне між земним і фантастичним світом природи? Обґрунтуйте свою думку.

Номер слайду 4

Тло — дальній план картини, рельєфу, орнаменту, на якому виразно сприймається основне зображення переднього плану.

Номер слайду 5

Практичне завдання (групова робота) Створіть композицію «Фантастичне місто» (матеріали за вибором: кольоровий папір, гуаш, фломастери, маркери тощо).

Номер слайду 6

Поради Об'єднайтесь у творчі групи для створення спільної композиції на великому аркуші, окремі частини якої кожен виконає самостійно. Заздалегідь узгодьте основні форми і кольори споруд, щоб завершена композиція була гармонійною. Визначте розміри зображуваного, щоб менші малюнки розмістити на дальньому плані (вище на аркуші), а найбільші — на передньому (внизу). При побудові зображення будинку, вежі, мосту, природи тощо скористайтеся законами лінійної та повітряної перспективи. Використовуйте будь-які матеріали, щоб якнайкраще відтворити задум.

Номер слайду 7

Приклади зображень фантастичних споруд

Номер слайду 8

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. школа Художня
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
31 жовтня 2019
Переглядів
4110
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку