Презентація на тему: "Фотоефект та його застосування"

Про матеріал

Презентація складена як допоміжний матеріал до проектної роботи одного із учнів, який може бути використаний у проведенні уроків різноманітного складу а також засідань фізичного гуртку також.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фотоефект та його застосування

Номер слайду 2

Фотоелемент – пристрій, в якому енергія світла керує енергією електричного струму або перетворюється в неїПерший фотоелемент, дія якого грунтується на зовнішньому фотоефекті, створив Олександр Григорович Столєтов в кінціі XIX ст.

Номер слайду 3

внутрішнізовнішнівентельний. Фотоефекти:вакуумніфоторезисторнапівпровідники

Номер слайду 4

Фототелеграф, фототелефон. Кіно: відтворення звуку. Входить в схему фотореле: автомати в метро и т.п. Вакуумні фотоелементи. При потраплянні світла на катод фотоелемента в колі виникає електричний струм, який вмикає або вимикає реле.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Внутрішній фотоефектфоторезистор

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Застосування фотоефекту Вентильний фотоефект Напівпровідниковий фотогальванічний елемент – прилад, в якому утворюється електрорушійна сила в електричному переході між різнорідними напівпровідниками при дії на нього електромагнітного випромінювання Використовується в сонячних батареях, які мають ККД 12-16% і застосовуються в штучних супутниках Землі, при виробленні енергії в пустелі.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Напівпровідникові фотоелементи. Фотоелементи з p-n переходом створюють ЕРС близько 1-2 В. Вихідна потужність досягає сотень ватт при ККД до 20%

pptx
До підручника
Фізика (рівень стандарту) 11 клас (Сиротюк В.Д., Баштовий В.І.)
До уроку
§39. Застосування фотоефекту
Додано
31 березня 2022
Переглядів
4178
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку