Презентація на тему "Франція: загальна характеристика"

Про матеріал
Матеріал про: - Походження назви - Географія - Флора і фауна - Видатні історичні особи Франції - Туризм у Франції - Демографія - Мови - Французька кухня - Культура у Франції - Мода Франції - Французькі автомобілі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Франція

Номер слайду 2

Французька Республіка. République Française Прапор Герб. Девіз: Liberté, Égalité, Fraternité(Свобода, Рівність, Братерство)Гімн: "La Marseillaise"(Марсельєза)

Номер слайду 3

{284 E427 A-3 D55-4303-BF80-6455036 E1 DE7}Столиця Париж. Найбільше місто. Париж. Офіційні мовифранцузька. Державний устрій. Президентська республіка. Президент. Прем'єр-міністр. Ніколя СаркозіФрансуа Фійон. Формування843 рік Площа  - Загалом551 695 км² (47-а) - Води (%)0,26 Населення - Перепис 2009 р.65 073 482 - Густота110/км² (68)ВалютаЄвро - € (EUR)Домен інтернету.fr. Телефонний код+33 Коротко про головне…Фра́нція, офіційна назва Францу́зька Респу́бліка (фр. La France, République Française) — держава на заході Європи, республіка, що межує на північному сході з Бельгією і Німеччиною, на сході з Німеччиною, Швейцарією й Італією, південному-заході з Іспанією й Андоррою, на півдні омивається Середземним морем, на заході — Атлантичним океаном. Площа (разом з Корсикою) — 543 965 км². Столиця і найбільше місто — Париж. Окрім метрополії, Франції належать численні заморські території — Гваделупа, Сен-Бартельі, Сен-Мартен, Французька Гвіана, Мартиніка, Майотта, Реюньйон, Сен-П'єр і Мікелон, Південні й Антарктичні території, Нова Каледонія, Французька Полінезія, Волліс і Футуна. Протягом останніх п'ятисот років Франція була одною з провідних країн світу] з сильними культурними, економічними, військовими та політичними впливами на Європу та увесь світ. Протягом 17-18 століть Франція колонізувала великі території у Північній Америці та Південно-Східній Азії, протягом двох наступних століть стала другою найбільшою імперією у світі, завоювавши значні частини Північної, Західної та Центральної Африки, Південно-Східної Азії, а також багато Карибських і Тихоокеанських островів.

Номер слайду 4

План. Походження назви. Географія Флора і фауна. Видатні історичні особи Франції Туризм у Франції Демографія Мови Французька кухня. Культура у Франції Мода Франції Французькі автомобілі

Номер слайду 5

Походження назви Назва Франція походить від лат. Francia — Земля франків. Існує кілька версій походження цього топоніма:від протогерманського frankon, що перекладається як спис, або від lance — сокири для метання у франків, відомої як франциска.за іншим припущенням, від давньогерманського слова франк, що означає вільний. Хоча можливий і зворотній вплив. Слово вільний могло асоціюватися з етнічною назвою франків, оскільки вони, як завойовники, мали статус вільних людей. Німецькою, як й іншими германськими мовами, такими як голландською та скандинавськими мовами, Францію досі називають Королівством франків (нім. Frankreich, нід. Frankrijk, дан. Frankrig, норв. Frankrike). Назва території Франції до приходу франків — Галлія — від кельтського племені галлів.

Номер слайду 6

Географія Франція займає західну частину Європейського материка. Завдяки своєму географічному та геополітичному розташуванню Францію нерідко називають «центральною країною Західної Європи». Франція має одночасний вихід до Атлантичного океану, Середземного моря і через Ла–Манш у Північне море та контролює головні гірські системи Західної Європи, межує з Андоррою, Бельгією, Люксембургом, Німеччиною, Швейцарією, Італією та Іспанією. За формою її територія вписується в шестикутник (французи так і називають свою країну — l'Hexagone — шестикутник). Територія — 551,6 тисяч км2. У Франції представлені три різних типи рельєфу — високі гори, древнє плато і рівнини. Західні і північні райони Франції — рівнини і низькогір'я. В центрі і на сході — середньовисотні гори. На південному заході — Піренеї. На південному сході — Альпи (найвища вершина Франції та Західної Європи — г. Монблан, 4807 м). Інші великі гірські системи окрім цих — Центральний Французький масив, Юра, Вогези та Севенни. Великі ріки — Сена (найдовша річка країни, 1012 км), Рона, Луара, Гаронна, Рейн (вздовж кордону з Німеччиною).

Номер слайду 7

У Франції збереглися лише незначні залишки колись величних лісів, які покривали рівнини і низькі гори. В наш час більша частина рівнин розорана, а лісам залишені території з біднішими ґрунтами. Однак уздовж доріг та каналів зазвичай тягнуться лісові посадки, що особливо типові для ландшафтів Бокаж (bocage) Нормандії та Бретані. В горах поблизу снігової лінії поширені оголені скельні субстрати з мохів та лишайників.. Хвойні ліси змінюються широколистяними з дуба, бука і каштана. Найбільш своєрідна рослинність середземноморського узбережжя, де можуть рости лише рослини, що переносять тривалу літню посуху. Замість лісів тут ростуть ізольовані невисокі дерева і чагарники, між якими зустрічаються виходи корінних порід. Найхарактерніші дерева — оливкове дерево, корковий дуб і алепська сосна. Тваринний світ Франції сильно збіднів під впливом господарської діяльності людини. Проте тут дика фауна збереглася краще, ніж у сусідніх країнах. На о. Корсика в горах водяться муфлони, або дикі барани (від яких, ймовірно, походять домашні вівці). Дуже багатий і різноманітний світ птахів. Наприклад, у Піренеях, рухаючись від передгір'я до вершин, можна послідовно спостерігати такі види: весняний вівчарик (Phylloscopus trochilus), снігур, пискуха, лучна трав'янка, дрізд співочий, глухар, жовтобровий вівчарик, вальдшнеп, червонокрилий стінолаз, білодзьобий дрізд, альпійська галка, сіра та тундряна куріпка та альпійський в'юрок. З птахів, що харчуються падлом, виділяються бородань, білоголовий сип і стерв'ятники. Флора і фауна

Номер слайду 8

Видатні історичні особи Франції

Номер слайду 9

Рене Декарт – французький учений і філософ

Номер слайду 10

Дені Дідро – французький філософ, енциклопедист

Номер слайду 11

Жан Лерон д’Аламбер – французький філософ і письменник

Номер слайду 12

Вольтер – французький мислитель, письменник, історик

Номер слайду 13

Наполеон Бонапарт – французький імператор, визначний полководець

Номер слайду 14

Туризм у Франції Ейфелева вежа в Парижі — найбільш відвідуваний монумент в світі Франція — найбільш відвідувана країна в світі (за кількістю іноземців, що приїжджають); Париж — найбільш туристичне місто; Ейфелева вежа — найвідвідуваніший в світі монумент: тобто Франція — безперечна чемпіонка світового туризму. Проте дохід від міжнародного туризму значно вищий в США (81,7 мільярдів дол.), ніж у Франції (42,3 мільярда дол.), що пояснюється коротшим перебуванням туристів у Франції: ті хто приїжджають до Європи прагнуть відвідати і сусідні, не менш привабливі країни. До того ж французький турист більше сімейний, ніж діловий, що також пояснює менші витрати туристів у Франції. У 2000 році Францію відвідало близько 75,5 мільйонів туристів — абсолютний рекорд. Зовнішній баланс французького туризму позитивний: у 2000 році дохід від туризму склав 32,78 мільярда євро, тоді як французькі туристи, що подорожували за кордон, витратили тільки 17,53 мільярдів євро.

Номер слайду 15

Демографія. Загальна чисельність населення складає 58 млн. чол. (з урахуванням заморських департаментів і територій близько 61.1 млн. чол.(2002 р.), що ставить Францію на 13-е місце в світі і 4-е місце в Європі за кількістю населення. Франція — однонаціональна держава, її населення становлять французи. Приблизно чверть корінного населення (4,5 млн.) — це іноземці (алжирці, португальці, італійці, іспанці, вірмени тощо), що народилися, виросли і заснували родини у Франції. Щороку приблизно 10 тис. осіб отримують французьке громадянство.

Номер слайду 16

Мови Офіційна мова — французька. Нею послуговується велика частина населення. Розвинувишись з народної латини, французька відійшла від неї далі, ніж будь-яка інша романська мова. Сучасна французька походить від так званого Langue d'Oil, діалекту північної Франції, на відміну від Langue d'Oc, який був поширений на півдні в однойменній провінції. Поділ цих двох варіантів французької було пов'язано зі способом вимови слова «так». В наш час Langue d'Oil майже витіснила Langue d'Oc. Хоча і до цього дня у Франції використовуються різні діалекти французької мови. У 1994 р. був прийнятий закон про мову (закон Тубона). У ньому не просто закріплювався статус французької мови як мови республіки, а й мова захищалася від витіснення іноземними словами, запозиченнями. Регіональні мови включають каталанську, провансальську (романські) та бретонську (кельтська).

Номер слайду 17

Французька кухня Кухня Франції — це особлива частина культури держави, яку поза сумнівом оцінять любителі поїсти. Національна кухня Франції і кращі національні страви Франції представлені в цьому розділі. Національні страви Франції вражають уяву своєю незвичністю прекрасним смаком і різноманітністю. І, звичайно ж, ця кухня одна з найсмачніших у світі! Окрім того, що блюда Франції мають свій неповторний і вишуканий смак, вони ще і відрізняються оригінальним оформленням. Кухарі Франції дуже добре готують, а що стосується туристів те для них вони особливо стараються і завжди раді почастувати іноземців своїми фірмовими блюдами національної кухні. Французи — дуже досвідчена нація, якщо говорити про приготування їжі. Вважається, що французька кухня — одна з самих екзотичних в Європі. Традиційними блюдами вважаються круасани, жаб'ячі лапки і цибулевий суп. До столу обов'язково подається вино також воно є складовим елементом багатьох блюд. Звичайне це сухе вино, червоне або біле, залежно від блюда. Деякі французи вважають за краще розбавляти вино водою. Особливою популярністю у Франції користуються сири. Офіційно існує більше 400 сортів французького сиру (а щороку з'являються нові), рецепти приготування яких є найсуворішою таємницею.

Номер слайду 18

Круасан - традиційна страва Франції

Номер слайду 19

Цибулевий суп як символ французької кухні

Номер слайду 20

Фуа-гра

Номер слайду 21

Французькі багети

Номер слайду 22

Устриці белон

Номер слайду 23

Французький сир

Номер слайду 24

Курча у вині

Номер слайду 25

Знаменитий французький майонез “Провансаль”

Номер слайду 26

Культура у Франції Французька культура — багата, різноманітна, з багатою історією, що відображає не тільки культуру кожного свого регіону, але і вплив імміграційних хвиль різних епох. Саме культурне багатство країни робить Францію одним з найпривабливіших туристичних напрямів. Французька культура дала цивілізації великих математиків, численних філософів, письменників, композиторів, Століття Просвіти, мову дипломатії, універсальну концепцію прав людини. Франція відома в усьому світі своїми численними досягненнями в області медицини і технології, а також особливим французьким стилем життя.

Номер слайду 27

Скульптура “ Гомер”. П. Пікассо

Номер слайду 28

Картина “ Францужанка”. Ван Гог

Номер слайду 29

Архітектура м. Страсбург

Номер слайду 30

Французька фотомодель Летиція Каста

Номер слайду 31

Бриджид Бардо – секс-символ Франції

Номер слайду 32

Відомий французький актор Жерар Депардьє

Номер слайду 33

Бриджид Бардо в ролі Маріанни (жіночий образ, що уособлює Францію)

Номер слайду 34

Французька актриса К. Гейбл

Номер слайду 35

Французький актор П’єр Рішар

Номер слайду 36

Видатна французька співачка Патриція Каас

Номер слайду 37

Едіт Піаф – символ французького мистецтва

Номер слайду 38

Мода Франції

Номер слайду 39

Коко Шанель – відомий французький модельєр у світі моди. Вона перша заявила на весь світ про жіночий стиль, перша одягнула брюки, що на той час було неприйнятним для жінок. Коко заснувала Будинок моди в Парижі. Навіть сьогодні вона є авторитетом для модниць. Її ім’я прикрашає чимало сучасних парфумерних та косметичних компаній. Її знаменита фраза: “ У кожної дівчини повинно бути маленьке чорне платтячко.”

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Номер слайду 52

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Номер слайду 55

Номер слайду 56

Номер слайду 57

Номер слайду 58

Номер слайду 59

Номер слайду 60

Номер слайду 61

Парфуми у Франції

Номер слайду 62

Номер слайду 63

Номер слайду 64

Номер слайду 65

Номер слайду 66

Номер слайду 67

Французькі автомобілі

Номер слайду 68

Французи створили гібридний спортивний автомобіль Furtive e. GT, здатний розганятися до 800 км/год.

Номер слайду 69

Номер слайду 70

Номер слайду 71

Номер слайду 72

Дякую за увагу!

pptx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
2170
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку