Презентація на тему: "Фрукти та ягоди"

Про матеріал
Розвивати мислення, спостережливість, память. Закріпити назви фруктів та ягід. Закріплювати вміння відгадувати загадки. Розширювати знання про користь від вживання фруктів та ягід.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД(ЯСЛА-САДОК) «ВЕСЕЛОЧКА» ПРИ В/Ч А 0501 ФРУКТИ ТА ЯГОДИВИХОВАТЕЛЬ-МЕТОДИСТГОНЧАРОВА Н. В.

Номер слайду 2

Кавунчики дрібненькі, Смугасті та кисленькі,У колючки вбралисяІ кущиком назвалися. Намистини зелененькі —дрібні ягідки смачненькі. Протягни за ними ручки —покусаються колючки. На кущах росте низенько. Оця ягідка кисленька. Рвеш, так не подряпай ручки,Бо на тих кущах колючки.

Номер слайду 3

Ароматні невелички,У обох червоні щічки,Всім відомі дві сестриці -Полуниця і суниця. Під ногами у саду. Стиглу ягідку знайду. Треба низько нахилиться,Щоб зірвати…

Номер слайду 4

Лист різний із оксамита,Соком ягідка налита. А для хворої дитини. Кращі ліки – чай з …До бабусі я прибіг,Щоб спекла мені пиріг. Ягідки їй назбираю,Їх усі я добре знаю!Смачна і соковита,Рясна і плодовита,На колір мов калина,Впізнали? Це…

Номер слайду 5

Я тримаю у долоніНамистиночки червоні. Ягідка ця кислувата,На кущі їх так багато!Ці малюки пузаті,Солодкі, конопаті. Знана всім городина,Чорна це… Ягідки мої висять,як маленький виноград. Червоненькі щічки,називаються…

Номер слайду 6

У малини є сестричка, що засмаглі має щічки. На кущах біля стежини зріють ягідки …Дуже схожа на малину,Має чималу родину. В лісі, на кущі зростає,Темно-синій колір має.

Номер слайду 7

Зелені сережки. На гіллі висіли,На сонечці підсмажилисьІ почервоніли!Поміж листя оксамиту дозрівають серед літа, мов сережки, червоненькі, дрібні ягідки смачненькі.

Номер слайду 8

Чи то жовта,Чи то синя. Соковита господиня. Чи то сонце,Чи то злива —Пригостить нас влітку... Фіолетова, красива,Запашна, солодка слива,Серед фруктів виграє,Хоч і кістка в неї є.

Номер слайду 9

Сам жовтенький, соковитий достигає серед літа. Він у джемі, у варенніі солодкий, і приємний. Що за фрукт поспів в садочку?Кость всередині, у веснянках щічки. Прилетів до нього рій ос. -Солодкий м'який...

Номер слайду 10

Народжується з квітки,Його всі люблять дітки,Заліза в нім багато,Рум'яне і хрустке. А ну, скажіть, малята,То що ж воно таке?Соковите, червоненьке,Круглобоке, солоденьке. Яблук повні в нас корзини -Ми збираєм вітаміни,Яблучний пиріг печемо,Всіх до себе в гості звемо. Мов маленький м’ячик, Висить, а не скаче, Рум’яне, гладеньке, На смак солоденьке.

Номер слайду 11

Лампочка вгорі висіла,Стала смачна, пожовтіла. Діти лампочку зірвали,З апетитом скуштували.Є у яблуні подружка,Соковита жовта грушка,У середині чудова: Ароматна і медова.

Номер слайду 12

Сонечко маленьке,Кисло –солоденьке. На частинки поділю. Своїх друзів пригощу. Здогадалися, що це?Корисне, з вітаміном "С"?Помаранчевий, кругленький. Солоденький і смачненький. Не тутешній він, а гість. З Африки привіз привіт.

Номер слайду 13

Хоч лимон такий кислючий,Фрукт корисний та цілющий: Від ангіни всіх лікує,І у стравах він смакує. Запах, колір – все відмінне,Посміхнешся неодмінно. Як серединку кусати, Скривить так, що й не впізнати. Цього фрукту по шматку. В чай добавлю для смаку. Запашистий та кисленький,Наче сонечко жовтенький.

Номер слайду 14

Мовби на одній нозі. Він зростає на лозі. Подивись скоріш в віконце —Грона сповнені всі сонця!  Кожен скуштувати рад. Соковитий... Ось цукерочки підряд -Це дозрів вже виноград. Оси ягідки псують,Нам зірвати не дають. На лозі, росою вмиті, зріли грона соковиті. В сонця силоньку черпали, золотистим соком стали. Що за грона висятьі на сонечку блищать,Прикрашають кожен сад? Це — солодкий ...

Номер слайду 15

Є у кошику суниці,і малина, й полуниці. Спробуйте слівце дібрати, щоб разом усе назвати. (Ягоди)

pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
2656
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку