Презентація на тему: "Інформація, повідомлення, дані, інформаційні процеси та системи як важливі складники й ознаки сучасного суспільства"

Про матеріал
Презентація до уроку інформатики в 10 класі на тему: "Інформація, повідомлення, дані, інформаційні процеси та системи як важливі складники й ознаки сучасного суспільства"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформація, повідомлення, дані, інформаційні процеси та системи як важливі складники й ознаки сучасного суспільстваhttps://nataliiakasianchuk.blogspot.com/

Номер слайду 2

Одним із найважливіших компонентів взаємодії людини та навколишнього світу є інформація.Інформація — це відомості, знання, які людина дістає із зовнішнього світу або які передають від одного об’єкта до іншого (наприклад, від одного комп’ютера до іншого)

Номер слайду 3

Відомості надходять у вигляді послідовності сигналів різної природи (звуки, символи, зображення, жести тощо) і називаються повідомленнями.

Номер слайду 4

Сукупність відомостей, що зафіксовані на деякому носії для зберігання, передавання та опрацювання, називають даними. Дані бувають:

Номер слайду 5

Інформаційні процеси – це дії, які можна виконувати з інформацією.

Номер слайду 6

Усі інформаційні процеси відбуваються в інформаційних системах (ІС). Інформаційна система — сукупність взаємопов’язаних елементів, які призначені для виконання інформаційних процесів та орієнтовані на розв’язування певних завдань. Людину чи будь-яку іншу живу істоту можна вважати біологічною Іс, суспільство — соціальною Іс, а комп’ютер — технічною.

Номер слайду 7

Основні складові та призначення технічної ІС.

Номер слайду 8

Технічне забезпечення – це комплекс технічних засобів, що підтримує роботу ІС (комп’ютери, засоби комунікації, комп’ютерні мережі й ін.) Інформаційне забезпечення – це сукупність різноманітних даних певноїпредметної галузі для надання інформаційних послуг клієнтам Математичне забезпечення – це сукупність методів, моделей, алгоритмів для реалізації задач ІС.

Номер слайду 9

Програмне забезпечення – це сукупність програм реалізації різноманітних задач ІС, підтриманнянормального функціонування технічних засобів. Організаційне забезпечення – це сукупність методів і засобів, які регламентують взаємодію фахівців із технічними засобами в ході розробленняй експлуатації ІС. Правове забезпечення – це сукупність правових норм, які визначають створення, юридичний статусі функціонування Іс тощо.

Номер слайду 10

https://nataliiakasianchuk.blogspot.com/Дякую за увагу!!!https://nataliiakasianchuk.blogspot.com

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Салфетнікова Олена Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 грудня 2020
Переглядів
16094
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку