презентація на тему "Інформаційна безпека"

Про матеріал
В умовах сьогодення, питання інформаційної безпеки, дуже поширене, інформаційні технології стрімко розвиваються, вдосконалюються та набувають нових і більш розширених можливостей, але все одно інформаційний простір залишається у небезпеці. Навіть та таємна, інформація яка зберігається під надійними паролями рано чи пізно може бути зламана хакерами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРЕЗЕНТАЦІЯ НА ТЕМУ: “ІНФОРМАЦІЙНА БЕЗПЕКА”

Номер слайду 2

В умовах сьогодення, питання інформаційної безпеки, дуже поширене, інформаційні технології стрімко розвиваються, вдосконалюються та набувають нових і більш розширених можливостей, але все одно інформаційний простір залишається у небезпеці. Навіть та таємна, інформація яка зберігається під надійними паролями рано чи пізно може бути зламана хакерами. ВСТУП

Номер слайду 3

Зараз застосовуються персональні комп’ютери, у яких користувач має вільний доступ до всіх ресурсів машини. Саме це стало причиною небезпеки, що одержала назву комп’ютерного вірусу. Формальна визначення поняття «комп’ютерний вірус» дотепер не придумане, і є серйозні сумніви, що воно взагалі може існувати. ХАРАКТЕРИСТИКА СИСТЕМ БЕЗПЕКИ В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ

Номер слайду 4

Насамперед вірус — це програма. Таке просте твердження саме по собі здатне розвіяти безліч легенд про незвичайні можливості комп’ютерних вірусів. Вірус може перевернути зображення на вашому моніторі, але не може перевернути сам монітор. До легенд про віруси-убивці, «що знищують операторів, виводячи на екран смертельну колірну гаму 25-м кадром», також не треба ставитися серйозно.

Номер слайду 5

Вірус — програма, що має здатність самовідтворюватися. Така здатність є єдиним засобом, властивим усім типам вірусів. Але не тільки віруси здатні до самовідтворення. Будь-яка операційна система і ще безліч програм здатні створювати власні копії. Копії ж вірусу можуть узагалі не збігатися зі своїм оригіналом.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

При виборі антивірусної програми необхідно враховувати не тільки відсоток виявлення вірусів, але і здатність виявляти нові віруси, кількість вірусів у антивірусної базі, частоту її оновлення, наявність додаткових функцій. В даний час серйозний антивірус повинен вміти розпізнавати не менше 25000 вірусів.

Номер слайду 8

Для виявлення, видалення і захисту від комп’ютерних вірусів розроблені спеціальні програми, які дозволяють виявляти і знищувати віруси. Такі програми називаються антивірусними. Сучасні антивірусні програми являють собою багатофункціональні продукти, що поєднують в собі як превентивні, профілактичні засоби, так і засоби лікування вірусів і відновлення даних.

Номер слайду 9

Антивірусні програми діляться на :

Номер слайду 10

Програми-детектори забезпечують пошук і виявлення вірусів в оперативній пам’яті і на зовнішніх носіях, і при виявленні видають відповідне повідомлення. Розрізняють детектори універсальні і спеціалізовані. Програми-ревізори відносяться до найнадійніших засобів захисту від вірусів. Ревізори запам’ятовують початковий стан програм, каталогів і системних областей диска тоді, коли комп’ютер не заражений вірусом, а потім періодично або за бажанням користувача порівнюють поточний стан з вихідним. Програми-фільтри (сторожа) представляють собою невеликі резидентні програми, призначені для виявлення підозрілих дій при роботі комп’ютера, характерних для вірусів. Вакцини (іммунізатори) – це резидентні програми, що запобігають зараження файлів. Вакцини застосовують, якщо відсутні програми-доктори, “лікуючі” цей вірус. Вакцинація можлива тільки від відомих вірусів.

Номер слайду 11

У 2020 році система захисту була суттєво змінена, тепер замість символів на картинці з‘явився набір фотографій, з якого складалась повноцінна картинка на якій потрібно було обрати той чи інший елемент який відповідає запиту, якщо система захисту сумнівалася у тому що ви не бот, вона може дати вам ще декілька наборів картинок. Якщо не бачите на наборі фрагменту який не відповідає запиту, просто натисніть «Готово».

Номер слайду 12

Антивірусні програми (антивіруси) використовують два певних принципу роботи (усунення) з шкідливим ПЗ: Сканування вашого комп'ютера та зіставлення вже наявного вірусу з базою даних на сервері певного виробника. Сканування і виявлення програм, які поводяться підозріло і може з визначення бути шкідливим ПЗ.

Номер слайду 13

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Антивірус. Перевага. Недолік. ESET NOD32 Достатньо швидкий. Майже відсутній антифішинговий захист. Dr. Web. Простий інтерфейс. Захист низький. Avast. Безкоштовна версія програми на рік. Блокування роботи деяких програм. Kасперський. Високий рівень захисту. Дуже дорога ліцензія. Comodo. Низьке споживання системних ресурсів. Швидкодія найгірша

Номер слайду 14

Дякую ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
20 лютого 2021
Переглядів
3847
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку