Презентація на тему "Карл Воуз"

Про матеріал
Матеріал присвячений видатному американському мікробіологу. Дана презентація містить відомості про біографію вченого, завдяки працям якого світ дізнався про новий домен Архей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Карл Воуз

Номер слайду 2

Карл Річард Воуз(1928-2012) —американський мікробіолог, знаменитий визначенням архей.

Номер слайду 3

Він був автором гіпотези світу РНК у 1967 році, хоча не під цією назвою. До своєї смерті, Карл Воуз був професором мікробіології в Університеті Іллінойсу в Урбані-Шампейн.

Номер слайду 4

Наукова діяльність Визначивши архей як новий домен, Воуз значно переробив таксономічне дерево живих організмів. Його система, заснована на генетичних взаєминах замість очевидної морфологічної схожості, ділила організми на 23 головні підгрупи в межах трьох доменів: Бактерії, Археї і Еукаріоти. Археї — цілком незалежна гілка, вони не належать ні до бактерій, ні до еукаріотів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Знамениті вчені, зокрема Сальвадор Лурія та Ернст Майр, протестували проти такого поділу прокаріотів. Не вся критика була обмежена науковим рівнем. Не без причини науковий журнал «Science» назвав Воуза «вкритим рубцями революціонером мікробіології». Але підтримка його даних швидко зростала, що привело до прийняття класифікації Воуза з виділенням архей до окремого домену у середині 1980-х років.

Номер слайду 7

Робота Воуза також істотна для пошуку життя на інших планетах. До Воуза вважалося, що археї — організмами, які еволюціонували в екстремальних умовах від організмів, які більш нам знайомі. Зараз вважається, що вони стародавні, і мають чіткі еволюційні стосунки з першими організмами, що жили на Землі. Організми, подібні до архей, що існують в екстремальних оточеннях, могли знайти можливість розвитку на інших планетах, деякі з яких близькі до екстремальних земних умов.

Номер слайду 8

Нагороди Карла Воуза: стипендія Мак. Артура у 1984 р.отримав медаль Левенгука (найвища нагорода для мікробіологів) у 1992 р. Національна медаль науки в 2000 р. Приз Крафорда в 2003 р. Також Карл Воуз є членом Академії наук США та Лондонського королівського товариства 

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
2785
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку