Презентація на тему "Майбутнє без паління"

Про матеріал
Презентація допомогає узагальнити і закріпити знання про шкоду паління; інформувати про негативну дію реклами тютюнової продукції; формувати здоровий спосіб життя, уміння протистояти рекламі тютюнової продукції; формувати мотивацію на відмову від тютюнопаління; виховувати бажання підлітків вести здоровий образ життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАЙБУТНЄ БЕЗ ПАЛІННЯ «Тютюн шкодить тілу, руйнує розум, отупляє цілі нації», — О. де Бальзак.

Номер слайду 2

АНКЕТА 1. Чи палити ви? «Так» відповіли 8 студентів. «Ні» 4 студент.

Номер слайду 3

2. Скільки цигарок ви викурюєте на день? 4 студента відповіли «10 або менше». 4 студенти відповіли «від 11 до 20».

Номер слайду 4

3. Палю тому, що: 1 студент відповів «Просто палю без причини». 2 студенти відповіли «Заради інтересу». 5 студентів відповіли «Залежні».

Номер слайду 5

4. Чи відомо вам про шкідливість паління? 12 студентів відповіли «Так».

Номер слайду 6

5. Чи приємно вам знаходитись в компанії з курцями? 8 студентів відповіли «Байдуже». 4 студента відповіли «Ні».

Номер слайду 7

6. Чи подобаються вам дівчата або хлопці, які палять? 3 студенти відповіли «Байдуже». 9 студентів відповіли «Ні».

Номер слайду 8

7. Чи хотіли б ви щоб у майбутній вашій сім'ї палили діти? 11 студентів відповіли «Ні». 1 студент відповів «Байдуже».

Номер слайду 9

Проаналізувавши відповіді можна побачити, що більша частина нашої групи палить і має залежність від цигарок, тому ця тема є дуже актуальною.

Номер слайду 10

З історії Відкриття Христофором Колумбом у 1492 році Америки пов’язане з відкриттям європейцями багатьох нових для них рослин, серед яких був і тютюн. Незважаючи на заборону великого мореплавця, деякі з його моряків таємно привезли листя та насіння тютюну в Європу. Особливо популярним тютюн став у XVII–XVIII століттях. В Україну тютюн був привезений в кінці XVI століття. 

Номер слайду 11

Які причини змушують починати палити?

Номер слайду 12

Міфи про паління: Паління заспокоює нерви? Люди, які палять довше зберігають струнку фігуру? На морозі цигарка зігріває? Цигарки з позначкою “легкі” не так шкідливі, як звичайні? Паління допомагає зосередитися, краще працювати? Палити модно?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Курці наражають на небезпеку не тільки себе, але й оточуючих людей. У медицині з'явився навіть термін “Пасивне паління”. Пасивний курець — це людина, яка не палить, але перебуває поряд із курцем і вдихає дим сигарет, завдаючи тим самим шкоди своєму здоров’ю.

Номер слайду 15

Діти батьків, які палять, страждають на захворювання дихальних шляхів удвічі частіше, ніж їхні однолітки. Новонароджені діти батьків, що палять, мають удвічі більше шансів занедужати на пневмонію чи бронхіт на першому році життя.

Номер слайду 16

Як же борються з цією шкідливою звичкою за кордоном? Англія Данія Сінгапур Фінляндія Франція Японія Малайзія Голландія Швеція Німеччина

Номер слайду 17

Для закріплення матеріалу тест “Правда-неправда” 1. Одна з головних причин того, що підлітки палять — це бажання бути нарівні з іншими. 2. Пасивне паління призводить до того, що некурці страждають захворюваннями дихальної системи. 3. Паління допомагає тоді, коли люди хвилюються з якихось причин. 4. Легені людини, що викурює пачку цигарок на день упродовж року, містять 1л осадженої смоли. 5. Виконання фізичних вправ призводить до ліквідації негативних наслідків паління. 6. Більшості курцям подобається палити, і вони не збираються позбавитися цієї звички. 7. Паління цигарок — це одна з головних причин виникнення серцевих захворювань. 8. Більшість підлітків спроможні кинути палити, як тільки вони цього забажають.

Номер слайду 18

Висновок: Паління — соціальне лихо! А почати палити набагато легше, ніж покинути. Тож ліпше не починати!

Номер слайду 19

ppt
Додано
28 лютого 2019
Переглядів
967
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку