Презентація на тему "Мої інтереси і захоплення"

Про матеріал
Здоров'я, безпека та добробут. Презентація до уроку на тему "Мої інтереси і захоплення" у 5 класі (НУШ). Вкінці за посиланням є онлайн вправа.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мої інтереси і захоплення

Номер слайду 2

Що таке інтереси та захоплення? З’ясовуємо точне значення вже знайомих понять Ви вже чули ці слова, вживали їх у своєму мовленні. А щоб точно дізнатися, чи завжди ви використовували їх правильно, з’ясуйте точне значення цих слів. Інтерес (цікавість) — увага до чогось, зацікавлення чимось, емоційний вияв пізнавальних потреб людини. Інтерес — це мотивація, яка допоможе виконати навіть не дуже приємну роботу. Але також інтересом називають не лише відчуття, а й, власне, щось, що таке відчуття викликає, зокрема певні справи. Захоплення — також відчуття людини. А ще так кажуть про улюблені заняття або розваги, що не є робочою спеціальністю, а способом проведення вільного часу. В цьому випадку “захоплення” — синонім слова “хобі”.

Номер слайду 3

Щоб успішно виконувати свою роботу, людина повинна мати певні знання та вміння у відповідній галузі, а також виявляти до цієї професії інтерес. Адже коли робота нам цікава, нам хочеться її виконувати, ми робимо її гарно і сумлінно. Але крім роботи (професії), яка дає змогу заробляти на життя, у людини може бути ще й улюблена справа, яка не приносить грошей, але якою приємно займатися. Наприклад: людина може дуже добре грати у футбол і заробляти цим на життя, але мати хобі — збирання моделей машинок. Буває так, що хобі перетворюється на професію — зазвичай така робота приносить людині величезну радість ☺

Номер слайду 4

Чи маєш ти вже своє хобі?

Номер слайду 5

Дізнайся про інтереси і захоплення відомих людей

Номер слайду 6

Створюємо хмару слів на папері. Назви важливіших захоплень пишіть великими літерами, менш важливих — маленькими. Мої хобі

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Корисність хобі Чи задумувались ви про те, що ваші захоплення та інтереси — не просто заняття для душі, а ще й допомагають гармонійно розвиватися, а згодом можуть допомогти вам стати справжніми професіоналами, а можливо й зробити відкриття? Поміркуйте, яку користь вам приносять ваші хобі. Як гадаєте, чи може бути в однієї людини кілька хобі? А дуже багато? Чому?

Номер слайду 9

Захоплення + інтереси = рівень мого добробуту Захоплення — не лише приємні, а й важливі речі для нас та наших рідних. Адже вони можуть стати корисними для здоров’я та добробуту. Спробуємо визначити, які захоплення і як саме можуть поліпшити добробут ваш та ваших рідних.

Номер слайду 10

Домашнє завдання

Номер слайду 11

Пройдіть цікаву груhttps://learningapps.org/watch?v=pjf1j7ebc22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Засипко Ольга Василівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 жовтня 2022
Переглядів
9666
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку