Презентація на тему : "Нульова толерантність до насильства".

Про матеріал

Презентація, що розкриває зміст питання насильства. З презентації можна дізнатись різновиди насильства і телефони служб, куди звертатись учневі по допомогу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нульова толерантність до насильства. Шляхова О. методрозробка.

Номер слайду 2

Причини насильствазавищена або занижена самооцінка;потреба у самоствердженні;зверхнє ставлення до оточуючих;патологічні ревнощі до партнера(ки);нереалізовані дитячі бажання та мрії;психічні патології та відхилення.

Номер слайду 3

Види насильства в родиніФізичне насильство. Психологічне насильство. Сексуальне насильство. Економічне насильство

Номер слайду 4

побої, стусани та ляпаси;створення ситуацій, що загрожують життю та здоров'ю;обмеження вільного пересування;ненадання необхідної допомоги, ліків, медичного догляду;перешкоди для сну й відпочинку;змушування до вживання наркотиків чи алкоголю;примусове переміщення зі застосуванням обману, погроз чи сили. Ознаками фізичного насильства є:

Номер слайду 5

Ознаками психологічного насильства є:словесні образи та приниження;регулярні маніпуляції;постійні погрози та переслідування;безпідставна критика й зневажання;нехтування бажаннями та потребами;контроль за репродуктивною сферою життя;відмова в захисті честі та гідності;дискримінація по походженню, віросповіданню чи переконанням.

Номер слайду 6

Ознаками сексуального насильства є:зґвалтування;дотики до інтимних частин тіла без згоди;примушування до небажаних сексуальних контактів;змушування до споглядання сексуальних дій;наполягання на вагітності або аборті;спонукання до роботи в порноіндустрії.

Номер слайду 7

Ознаками економічного насильства є:перешкоджання в доступі до їжі, житла, майна;заборона або обмеження використання власних коштів;примушування або заборона працювати;перешкоджання в отриманні необхідних послуг;примушування до жебрацтва.

Номер слайду 8

Вправа «Міф і правда про насильство в родині»

Номер слайду 9

«Законодавство, яке захистить» Закон України Про запобігання та протидію домашньому насильству(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2018, № 5, ст.35)Цей Закон визначає організаційно-правові засади запобігання та протидії домашньому насильству, основні напрями реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, спрямовані на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства.

Номер слайду 10

«Законодавство, яке захистить» Закон України про адміністративну відповідальність за насильство в сім’ї або невиконання захисного припису. Названі дії кваліфікуються за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Номер слайду 11

органи та установи запобігання та протидії насильству Які здійсьнюють заходи у сфері: Служба у справах дітей. Уповноважені підрозділи Національної поліції України. Органи управління освітою. Установи та заклади охорони здоров’я. Центри надання безоплатної вторинної правової допомоги. Центри соціальних служб для сімей та молодіСоціально-реабілітаційні центри. Суди. Прокуратура. Тощо

Номер слайду 12

Гаряча лінія надання психологічної допомоги

Номер слайду 13

Урядова лінія протидії домашньому насильству

Номер слайду 14

Національна гаряча лінія ГО “ла. Страда”

Номер слайду 15

Поліція

pptx
Додано
25 лютого
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку