презентація на тему "Обмін речовин та перетворення енергії" 10 клас

Про матеріал
презентація "Обмін речовин та перетворенняи енергії" допоможе розкрити тему 2 "Обмін речовин і перетворення енергії" навчальної програми Біологія і екологія у 10 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обмін речовин та перетворенняи енергії

Номер слайду 2

Білки нуклеїнолві кислоти

Номер слайду 3

Вуглеводи жири (ліпіди)

Номер слайду 4

метаболізм= анаболізм + катаболізм

Номер слайду 5

Організми за джерелом органічних речовинавтотрофигетеротрофи

Номер слайду 6

Особливості обміну речовин у автотрофів Автотрофи 6 СО2 + 6 Н2 О = С6 Н12 О6 +6 О2 Фотоси́нтез — процес синтезу органічних сполук з вуглекислого газу та води з використанням енергії світла й за участю фотосинтетичних пігментів (хлорофіл у рослин, хлорофіл, бактеріохлорофіл і бактеріородопсин у бактерій), часто з виділенням кисню як побічного продукту. Хемотрофи Хемоси́нтез — це процес синтезу органічних речовин з вуглекислого газу за рахунок енергії окислення аміаку, сірководню і інших речовин, який здійснюється мікроорганізмами в процесі їх життєдіяльності. Нітрифікуючі бактерії Залізобактерії Водневі бактерії Сіркобактерії

Номер слайду 7

Особливості обміну речовин у гетеротрофів Голозойний тип живлення

Номер слайду 8

сапротрофи. Сапротро́фи, редуценти (сапрофіти) — організми, що отримують необхідні для життєдіяльності речовини, руйнуючи залишки мертвих рослин і тварин чи відмерлі частини рослин і тварин, абсорбуючи розчинні органічні сполуки.

Номер слайду 9

мутуалізм. Мутуалізм — тип співіснування різних видів, від якого вони отримують взаємну користь. Мутуалізм розглядають як один з різновидів симбіозу.

Номер слайду 10

паразитизм. Паразитизм — це вид взаємозв'язків між різними видами, за якого один з них (паразит) певний час використовує іншого (хазяїна) як джерело живлення та середовище існування, частково чи повністю покладає на нього регуляцію своїх взаємовідносин з довкіллям.

Номер слайду 11

Обмін вуглеводів

Номер слайду 12

Обмін білків

Номер слайду 13

Обмін ліпідів

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Роль процесів дихання в забезпеченні організмів енергією

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Структури клітини, які забезпечують процеси метаболізму. Клітинна мембрана: активне і пасивне транспортування речовин. Піноцитозний міхурець: ендоцитоз рідких речовин. Клітинний центр: регуляція перебігу клітинного циклу. Гіалоплазма: перебіг хімічних реакцій. Зерниста ЕПС: синтез білків. Незерниста ЕПС: синтез ліпідів, вуглеводів. Ядерні пори: транспорт речовин в та з ядра. Секреторні міхурці: екзоцитоз утворених речовин. Комплекс Гольджі: упакування та транспорт речовин. Мітохондрія: синтез АТФ, клітинне дихання. Ядро: реалізація спадкової інформації, керування процесами метаболізму. Ядерце: утворення рибосом. Лізосоми: внутрішньоклітинне травлення, знешкодження отруйних речовин. Фагоцитарні міхурці: ендоцитоз твердих речовин.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Смакоуз Тамара Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Сільвейструк Надія Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 листопада 2019
Переглядів
16339
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку