Презентація на тему: "Професія зварювальник"

Про матеріал
Презентація на тему: "Проіесія зварювальник". Історія, переваги, недоліки професії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОФЕСІЯ ЗВАРЮВАЛЬНИК

Номер слайду 2

ПРОФЕСІЯ ЗВАРЮВАЛЬНИК ТОБІ ПІДКОРЯЄТЬСЯ ГОРДИЙ МЕТАЛ. ТИ ДО СПЛАВІВ ПІДХОДИ ЗНАЄШ. ПРОФЕСІЮ – СВАРЩИК СОБІ ОБРАВ. ШВИ МІЦНІ СТІЙКО ВАРИШ. ХАЙ ПОЛУМ’ЯМ ЯСКРАВИМ ІСКРЯТЬСЯ В ДОЛІ ЗДОРОВ’Я, УСПІХ, ДОСТАТОК! ЗВАРЮВАЛЬНИМ ШВОМ МІЦНО БАЖАЄМО В СІМ’Ї ЛЮБОВ НАЗАВЖДИ ЗАПЕЧАТАТИ!

Номер слайду 3

ЗВАРЮВАЛЬНИК Зварювальник - робочий, фахівець зварювального виробництва. Зварювальник - професія відповідальна, майже віртуозна, від якості роботи якого залежить багато - довговічність і стійкість будівельних конструкцій, робота і термін служби різної техніки.

Номер слайду 4

ЗАСТОСУВАННЯ Зварювальні роботи застосовуються в багатьох галузях промисловості. Зварювальники працюють на будмайданчиках, створюючи конструкції і системи різних комунікацій, в промисловості, де застосовують свій досвід і навички в машинобудуванні, суднобудуванні і в інших областях, таких як, енергетика, нафтопереробна промисловість, сільське господарство. Важко назвати такий сегмент виробництва, де не застосовувався б працю зварника.

Номер слайду 5

СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ Зварювальник, як професія, підрозділяється на кілька спеціалізацій: зварювальник ручного дугового зварювання, газозварник, оператор автоматичних зварювальних апаратів. Робітники всіх цих спеціальностей займаються однією справою - з'єднанням металевих конструкцій, складних апаратів, деталей, вузлів методом сплаву металів. Від майстерності зварників залежить якість зварювальних швів. Будь-які помилки, недбалість, допущені в роботі, можуть привести до катастрофічних наслідків. Страшно подумати, до чого могла б привести неякісна робота по зварюванню нафто або газопроводів. Зварювальник - професіонал повинен знати електротехніку, технологію плавлення металів, властивості газів, що застосовуються для антиокислення, методи і принципи дії використовуваних агрегатів і устаткування. Велике значення має дотримання техніки безпеки і виробничої санітарії.

Номер слайду 6

ПЕРЕВАГИ ПРОФЕСІЇ До плюсів професії можна віднести престижність і високу затребуваність на ринку праці, як в державному секторі економіки, так і в приватному. Молодим фахівцям, які щойно закінчили училище, роботу довго шукати не доведеться - вона знаходить їх сама. Зварників без досвіду охоче приймають в житлово-комунальні господарства, в приватні організації сфери обслуговування. З набуттям досвіду, їм доручають більш відповідальні справи і роботи в промисловості, на будівництвах. Відповідно, збільшується зарплата

Номер слайду 7

НЕДОЛІКИ ПРОФЕСІЇ Мінуси професії - важкі умови праці, робота на відкритих будівельних майданчиках при будь-якій погоді, велике навантаження на зір через високу яскравості електричної дуги, інфрачервоного і ультрафіолетового випромінювання. Електрозварники відносяться до професій «гарячого цеху» через високу шкідливості виробництва внаслідок великого виділення газів і тепла під час зварювальних робіт.

Номер слайду 8

ОСОБИСТІ ЯКОСТІ Фізична сила і витривалість. Гострота зору і сприйняття кольорів. Гнучкість, рухливість рук, ніг і всього тіла. Розвинений вестибулярний апарат. Уміння довго зосереджувати увагу. Хороша зорово-моторна координація. Просторову уяву і технічне мислення. Акуратність. Врівноваженість.

Номер слайду 9

ЗВАРЮВАЛЬНИК - ЦЕ СИЛА Давление в баллоне газа, Искра рождает пламя, Металл расплавит разом До красно-горящего знамя И тут же в ванну подаётся Нагретая присадка Не всё так сразу удаётся, Что б было ровненько и гладко Ложится слой за слоем Шов тянется дорожкой Да дело не простое Но научиться можно Ведь сварщик - это сила Для выпуска машин И стать им всем под силу Не только для мужчин

ppt
Додано
31 травня 2021
Переглядів
3011
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку