Презентація на тему "Програмне забезпечення для перегляду і створення графічних зображень"

Про матеріал
Презентація на тему "Програмне забезпечення для перегляду і створення графічних зображень" 5 клас за підручником Н.Морзе, О.Барна (1,5 години на тиждень).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доброго дня!

Номер слайду 2

Програмне забезпечення для перегляду і створення графічних зображень

Номер слайду 3

чи є сховище смартфона надійним способомтривалого зберігання світлин?

Номер слайду 4

який пристрій буде надійним для довготривалого зберігання фотографій?

Номер слайду 5

Ти і твої друзі вмієте створювати фото під час подорожей, фіксувати приємні події під час спілкування, зберігати на пам’ять світлини із життя родини та класу за допомогою власного смартфона.

Номер слайду 6

Перегляд графічних зображень. Відомості про графічні зображення, що зберігаються у файлах, можна відображати на екрані комп'ютера різними способами. Для цього при перегляді зображень, збережених у бібліотеці Зображення чи іншій папці, слід скористатися інструментом Змінити подання та повзунком у списку вигляду значків. Повзунок

Номер слайду 7

Вони дають змогу організувати попередній перегляд вмісту графічних файлів у різних розмірах. Одним із способів перегляду вмісту графічного файла є ввімкнення області попереднього перегляду, за допомогою інструмента Відображати область перегляду. У цьому режимі відображається ескіз зображення, як і при режимі найбільших значків. Область попереднього перегляду

Номер слайду 8

Під час перегляду вмісту графічних файлів зображення можна повертати на 90° за годинниковою стрілкою або проти неї. Для цього обирають відповідну вказівку з контекстного меню файла:

Номер слайду 9

Дії над графічними зображеннями Зміна масштабу зображення: натиснути кнопку ;Перехід до попереднього або наступного зображення:натиснути кнопку або ; Видалення зображення із папки: натиснути кнопку .

Номер слайду 10

Для перегляду графічних зображень на комп'ютері використовують також спеціальні програми — в'ювери (від англ. viewer — переглядач). Засіб для перегляду графічних зображень, або в'ювер, — програма, призначена для перегляду й виконання простих дій редагування, форматування й упорядкування графічних зображень.

Номер слайду 11

Перегляд окремого фото можна здійснювати за допомогою програми Засіб перегляду фотографій. Windows

Номер слайду 12

Якщо на комп'ютері встановлено також інші програми перегляду графічних зображень і графічні редактори, можна обрати одну з них для відкриття графічного файла. Список таких програм можна переглянути за допомогою вказівки контекстного меню файла Відкрити за допомогою або відкрити з вікна Засіб перегляду фотографій Windows.

Номер слайду 13

Переглядати, змінювати значення властивостей графічних зображень (розмір, колір ) і виконувати основні дії (обтинання, обертання) можна за допомогою вказівок меню Зображення програми перегляду та редагування зображень пакета Microsoft Office або в області Змінення рисунків, яке викликають за допомогою кнопки Змінити рисунки.

Номер слайду 14

Часто з колекції фотографій створюють складені зображення — колажі. Для цього використовують спеціальне програмне забезпечення для фотомонтажу. Фотомонтаж— процес і результат створення складеного фотозображення шляхом розрізання та суміщення елементів різних світлин.

Номер слайду 15

Колажі можуть відрізнятися тлом, формою розміщення фото та їх кількістю. Для створення колажу можна використовувати як спеціальні застосунки, які встановлюються на смартфоні, так і програми на комп’ютері, з якими працюють онлайн чи офлайн.

Номер слайду 16

Для створення колажу можна використати професійні онлайнові редактори. Переважно для роботи в таких редакторах потрібна попередня реєстрація.

Номер слайду 17

Зазвичай робота з подібними редакторами передбачає декілька кроків:1. Вхід за обліковим записом, отриманим при реєстрації.2. Перехід у режим створення нового колажу.3. Вибір шаблону — кількості та способу розміщення фото.4. Додавання власних зображень (завантаження з комп’ютера чи з інтернету).5. Додавання фону, додаткових фігур, надписів.6. Зберігання та завантаження колажу.

Номер слайду 18

Створювати колаж можна в онлайновому редакторі й без реєстрації на сайті, де його розміщено.

Номер слайду 19

Віднови порядок дій в алгоритмі створення колажу із зображень вонлайновому середовищіhttps://learningapps.org/view21739723

Номер слайду 20

Практична робота. Створи колаж із фотопортретів українських композиторів чи композиторок. Обери зі збірки 4 фото осіб, про чию творчість ти можеш розповісти.http://pro-photos.net/collage/uk

Номер слайду 21

pptx
Додано
16 квітня
Переглядів
42
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку