Презентація "Прикладні програми для перегляду, опрацювання та створення графічних зображень"

Про матеріал
Презентація на тему "Прикладні програми для перегляду, опрацювання та створення графічних зображень" для учнів 5 класу НУШ за підручником "Інформатика 5 клас" авторів М. М. Корнієнко, С. М. Крамаровська, І. Т. Зарецька відповідно до модельної навчальної програми «Інформатика. 5–6 класи» для закладів загальної середньої освіти (автори Пасічник О. В., Чернікова Л. А.) У презентації є теоретичний (для вивчення теми уроку) та практичний матеріал у додатку LearningApps.org, який можно виконати як на уроці з учнями так і учні можуть виконати його самостійно під час опрацювання презентації дома.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРИКЛАДНІ ПРОГРАМИ ДЛЯ ПЕРЕГЛЯДУ, ОПРАЦЮВАННЯ ТА СТВОРЕННЯ ГРАФІЧНИХ ЗОБРАЖЕНЬ За підручником «Інформатика 5 клас» М. М. Корнієнко, С. М. Крамаровська, І. Т. Зарецька

Номер слайду 2

Запитання для повторення. Що таке комп’ютерна графіка?2. Що таке растрове зображення? 3. Що таке векторне зображення?4. Яке зображення листочка растрове, а яке векторне?5. Які переваги й недоліки растрових і векторних зображень?

Номер слайду 3

Розгляньте зображення. Де і ким використовуються програми для роботи із зображеннями?

Номер слайду 4

Прикладні програми для перегляду, опрацювання та створення графічних зображень. Сьогодні на уроці ви:розглянете комп’ютерні програми для роботи із зображеннями;дізнаєтеся про види та призначення графічних редакторів;ознайомитеся з графічним редактором.

Номер слайду 5

Прикладні програми для перегляду, опрацювання та створення графічних зображень Для створення, редагування та перегляду зображень існує безліч програм, які відрізняються своїм призначенням та можливостями. Умовно їх можна поділити на такі групи:1) програми для перегляду зображень;2) графічні редактори;3) графічні пакети.

Номер слайду 6

Програми для перегляду графічних зображень Програми для перегляду зображень також називають в’юєрами (від англ. viewer — переглядач). З їх допомогою можна не тільки переглядати зображення, а  й виконувати нескладні операції з упорядкування, редагування та форматування зображень.

Номер слайду 7

Програми для перегляду графічних зображень Алгоритм відкриття графічного за допомогою обраної програми: Відкрити контекстне меню файлу Вибрати команду Відкрити за допомогою. Вибрати у  списку потрібну програму, наприклад Фотографії.4. Далі можна працювати із зображеннями за допомогою команд, наприклад, верхнього меню.

Номер слайду 8

Графічні редактори. Графічний редактор — це комп’ютерна програма, призначена для створення та опрацювання графічних зображень.

Номер слайду 9

Графічні редактори

Номер слайду 10

Графічні пакети

Номер слайду 11

Графічні пакети

Номер слайду 12

Види графічних редакторів

Номер слайду 13

Види графічних редакторів. Растрові графічні редактори

Номер слайду 14

Види графічних редакторів. Векторні графічні редактори

Номер слайду 15

Графічний редактор Paint. Paint — це растровий графічний редактор, що дозволяє створювати, редагувати та роздруковувати малюнки. Можливості графічного редактора Paint: Створення надписів та малюнків;Видалення непотрібних фрагментів малюнку;Зафарбування кольором замкнутих ліній;Регулювання масштабу зображення;Збереження та редагування малюнків;Друк зображень на принтері;Редагувати палітр.

Номер слайду 16

Графічний редактор Paint. Переваги: Недоліки:

Номер слайду 17

Графічний редактор Paint. Запуск редактора Paint можна здійснити в такий спосіб: Пуск → Стандартні програми → Paint. Основні об’єкти вікна програми Paint

Номер слайду 18

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 19

Виконайте вправи для закріплення матеріалуhttps://learningapps.org/view1304618 https://learningapps.org/view2094206

Номер слайду 20

Домашнє завдання Підручник § 29 ст. 150-152, опрацювати.

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Додано
20 квітня
Переглядів
137
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку