Презентація на тему " Проліски"

Про матеріал
Презентацію на тему " Проліски " використовую для агітації серед учнів про збереження першоцвітів .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОЛІСОК ВЕСНЯНИЙ Роботу виконав Арабаджи Максим учень 6-а класу. Ялтинської ЗОШ І-ІІІ ст.№2

Номер слайду 2

Всім знайома скромна невисока рослина, яка першим оживає після зими в наших садах і лісах. Спочатку випускає пару лінійного листя і незабаром зацвітає білими дзвіночками, що никнули. Йому не страшні ні сніг, ні зимові морози, ні весняні заморожування. І ось вже безліч білих дзвіночків прикрашають перші проталини. І це вірний знак - весна зовсім близько!

Номер слайду 3

Род пролісків (Galanthus) відноситься до сімейства Амарилісових і складається з 12 або 18 видів (по відомостях з різних джерел), які походять з лісів, лугів і гір Європи і Туреччини. Латинську назву рослини означає молочна квітка, а національні назви галантуса (російське - пролісок, англійське - Snowdrop - сніжна сережка), безумовно, указують на ранній період цвітіння цієї рослини, "буквально з-під снігу".

Номер слайду 4

 Проліски – невисокі рослини (10-50 см) з лінійним листям і квітками, що никнули. Кожна квітка складається з шести оцвітин: три зовнішніх і три внутрішніх. Квітки пролісків блакитного та молочно-білого кольору, часто прикрашені зеленими смужками або плямами.

Номер слайду 5

Більшу частину року проліски проводять у вигляді цибулин під землею. Восени цибулини "прокидаються" і починають дорощувати коріння. В кінці зими або навесні вони рушають в зростання і зацвітають. Після закінчення цвітіння і до відмирання листя цибулина запасає корисні речовини і набирається сил для нового сезону.

Номер слайду 6

У культурі найбільш поширені наступні види і сорти пролісків:   G. nivalis - пролісок звичайний. Рослина, заввишки від 10 до 50 див. Відомі сорти:    Flore Pleno з чарівними махровими квітками, безліч внутрішніх пелюсток якого розкресленими зеленими і жовтими смужками    Viridapice - крупніша рослина, пелюстки відмічені помітною яскраво-зеленою плямою    Atkinsii і Sam Arnott (syn. G.x S. Arnott) - рослина, заввишки до 20 см, з сіро-зеленим листям і ароматними квітками, майже в два рази більше, ніж у видових рослин   G. elwesii - П. Елвіса, досягає півметра, дуже крупні квітки із запахом меду і ніжними зеленими плямочками на пелюстках   G. woronowii - П. Вороняча, походить з Росії. Рослина з широким листям і невеликими білими квітками, внутрішні пелюстки яких неначе заштриховані зеленим. Рослина швидко розростається і утворює цілі колонії, тому вимагає ділення кожні 2-3 року   G. plicatus - П. складчастий, заввишки до 20 см з досить широким сіро-зеленим листям, відміченим подовжньою складкою

Номер слайду 7

У разних кліматичних зонах Европи проліски квітнуть в різний час, з грудня-січня до березня-квітня. У європейській культурі пролісок символізує надію. Старовинний переказ свідчить, що рослина стала втіленням надії для Адама і Єви, коли вони були вигнані з Райського саду. Коли Єва вже було зневірилася, що холодна зима коли-небудь дійде до кінця, з'явився ангел і перетворив сніжинки на проліски, подарувавши Єві надію на прихід весни і тепла.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Захистимо проліскивід знищення!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Виховна робота
Інкл
Додано
25 березня 2019
Переглядів
3478
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку