Презентація на тему "Розв'язування компетентносних задач"

Про матеріал
Презентація на тему "Розв'язування компетентносних задач" для учнів 8 класів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв'язування компетентнісних задач8 клас. Ларіонова Наталія Володимирівна

Номер слайду 2

Пригадаємо:

Номер слайду 3

Що таке компетентнісні задачі?Компетентність — про інформованість, обізнаність, авторитетність. Компетентнісні задачі з інформатики можна розглядати, як тип технологічних задач, для яких обов’язковим є застосування ІКТ, як засобу розв’язування.

Номер слайду 4

Для розв'язання компетентнісної задачі вам потрібно:

Номер слайду 5

Розглянемо задачу за поданим алгоритмом. Родина з трьох осіб планує подорож за маршрутом Одеса— Київ — Львів — Одеса. Потрібно визначити, яким транспортом буде відбуватися подорож — потягом «Укрзалізниці» чи автомобілем, наприклад Toyota Prius 1.8, — буде дешевшою, й обґрунтувати вибір транспорту. Необхідні дані слід знайти в Інтернеті.

Номер слайду 6

Постановка задачі.

Номер слайду 7

Пошук інформації.

Номер слайду 8

Побудова інформаційної моделі. Після визначення необхідних відомостей можна створити словесну інформаційну модель задачі: Визначити вартість квитків на потяг на всю родину і вартість пального для автомобіля, необхідного для подолання даної відстані.

Номер слайду 9

Для задач, які потребують обчислень, можна скласти математичну модель задачі. Математична модель — це спосіб подання інформаційної моделі, що відображає зв'язок різних параметрів об'єкта через математичні формули й поняття.

Номер слайду 10

Математична модель задачі: Дано: VK — вартість квитків на потяг на 1 людину, грн;VB — вартість 1 л бензину, грн;К — кількість пального на 100 км шляху, л;SI, S2, S3 — відстань між містами, км. Знайти: VP — вартість подорожі потягом, грн;VA — вартість подорожі автомобілем, грн;Порівняти значення VP і VA, визначити менше з них; Зв'язок між початковими даними і результатом: VP = VR*3; VA = (S1+S2+S3)/100*K;Якщо VP < VAЯкщо VP > VAЯкщо VP = VAто відповідь: «варто подорожувати потягом»то відповідь: «варто подорожувати автомобілем»то відповідь: «родина може розглянути обидва варіанти»

Номер слайду 11

Визначення засобів опрацювання даних.

Номер слайду 12

Опрацювання даних. Для розв'язання задачі потрібно створити електронну таблицю, в якій: Для порівняння результатів доцільно побудувати діаграму.

Номер слайду 13

Подання результатів. Для подальшого обговорення майбутньої подорожі потрібно створити звіт про результати розв'язання задачі, до якого можна включити:

Номер слайду 14

Аналіз результатів. На підставі звіту про результати розв'язання задачі неважко зробити висновки щодо найдешевшої подорожі.

Номер слайду 15

Увага!!! Під час роботи за комп’ютером дотримуйтесь правил безпеки та санітарно-гігієнічних норм.

Номер слайду 16

Домашнє завдання: Читати § 35, ст. 235-236 Виконати проект, якій ми розглядали на уроку. Для перевірки скинути в ваш Google classroom презентацію в якій буде все описано та розрахунки в MS Excel

pptx
Додано
26 квітня 2020
Переглядів
2213
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку