Презентація на тему "Сучасні інструменти для розвитку критичного мислення у молодших школярів"

Про матеріал
Презентація на тему "Сучасні інструменти для розвитку критичного мислення у молодших школярів" Критичне мислення сьогодні один з модних трендів і не лише в освіті. Про те, що його розвиток є одним з наскрізних завдань освытнього процесу в школі, йдеться й у Концепції НУШ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні інструменти для розвитку критичного мислення у молодших школярів

Номер слайду 2

Критичне мислення сьогодні один з модних трендів і не лише в освіті. Про те, що його розвиток є одним з наскрізних завдань освытнього процесу в школі, йдеться й у Концепції НУШ.

Номер слайду 3

Сучасний світ складний. Дитині недостатньо дати лише знання. Ще важливо навчити користуватися ними. Знання та вміння, взаємопов’язані з ціннісними орієнтирами учня, формують його життєві компетентності, потрібні для успішної самореалізації у житті, навчанні та праці. (Концепція нової української школи)

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ознаки людини з критичним мисленням: Відкрита до пошуку, сумнівів та усвідомлення суперечностей;Самокритичність;Допитливість;Незалежність мислення (шукає істину, її докази та обґрунтування);Компетентність;Вміння дискутувати. Така людина націлена на розвиток, вдосконалення, творчість. Ознаки людини з догматичним мисленням: Впевнена, що все робить правильно;Консерватизм;Не сприймає критику;Не сприймає інформацію, що суперечить її світогляду, догмам;Не потребує пошуку істини, бо має сліпу віру в авторитети. Така людина націлена на пристосування заради самозбереження.

Номер слайду 7

Критичне мислення – це:здатність людини чітко виділити проблему, яку необхідно розв’язати;вміння самостійно знайти, обробити, проаналізувати, та дати оцінку певній інформації;відкритість до сприйняття думок інших і одночасно принциповість у відстоюванні своєї позиції.

Номер слайду 8

Критичне мислення…КМ – це педагогічна технологія, що стимулює інтелектуальний розвиток учнів. КМ сприяє вирішенню проблем, ухваленню продуктивних рішень, самовдосконаленню. Критично мисляча особистість здатна перевіряти достовірність знань та інформації та змінювати спосіб мислення, шукаючи дієвих рішень.

Номер слайду 9

КМ сприяє інтенсифікації й оптимізації навчального процесу, дає змогу учням:

Номер слайду 10

Дослідницькі навички, що їх використовують у КМ:

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Критерії ефективності розвитку КМ

Номер слайду 31

Використання стратегій критичного мислення забезпечує такі позитивні зміни в учнів:

Номер слайду 32

pptx
Додано
12 січня
Переглядів
94
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку