1. Головний інградієнт Неаполітанської піци – анчоуси.(Так)2. Піцу «Маргарита» перший раз зготували в Римі.(Ні)3. Блюдо,яке було схоже на піцу, вперше з’явилось в Америці.(Ні)4. Піца «Маринара» була названа на честь рибалок.(Так) 5. Закрита піца називається кальцоне. (Так)6. Від початку піца вважалась їжею бідняків.(Так)7. У Бразилії до піци додають горошок (Так)8. День,коли піцерії мають найбільше замовлень – це вечір п’ятниці.(Ні)9. Діаметр найбільшої піци – 80 м. (Ні)10. Сьогодні винайдено 3 D-принтер, який може надрукувати справжню їстівну піцу. (Так)11. В Америці можна замовити піцу в їстівній коробці.(Так)12. М’ясо кенгуру, страусів та крокодилів заборонено додавати в піцу.(Ні)
1. Батьківщина піци (Стародавня Греція)2. Що таке кальцоне? (закрита форма піци у Італії)3. Найпопулярніша піца в Америці. (папероні)4. Яка піца нагадує італійський прапор? (Маргарита)5. Назвіть основний компонент піци.(сир моцарелла)6. Що додають до піци у Бразилії?(горох)7. Яку піцу назвали на честь рибалок?(Маринара)8. Який найбільш популярний інградієнт піци у Японії?(кальмари)9. Назвати розмір найбільшої у світі круглої піци.(37,4 м)10. За скільки хвилин американець Джоуі Честнат з’їв 45 шматків піци на Чемпіонаті з поїдання піци у 2010 році?(за 10хв)11. Щоголовне у справжній піці?(корж, він має бути 0,5 см, хрустким і одночасно м’яким, щоб не ламався)12. У якому мультфільмі герої дуже полюбляли їсти піцу? («Черепашки-ніндзя»)13. Вага найбільшої у світі піци.(5 т)14. Чому піцу колись вважали їжею бідняків?(була доволі недорогою стравою, продукти на тісто, свіжа зелень і сир завжди були у кожній італійській родині, швидка у приготуванні, ситна, ідеальний варіант перекусу)15. Кого називають батьком сучасної піци?(Рафаеля Еспозіто)16. Яка ціна найдорожчої піци в Італії?(8300 євро)17. Де придумали Гавайську піцу?(Канада)18. Що можна виявити у піці Франції?(смажені яйця)