Презентація на тему: "Типи алгоритмів".

Про матеріал
Презентація на тему: "Типи алгоритмів". (Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти за підручником Морзе Н. В., Барна О. В.).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Типи алгоритмів

Номер слайду 3

У програмах, які складають у середовищі Скретч, усі команди можуть об’єднуватися по-різному, залежно від задачі, для розв’язування якої створюється проєкт.

Номер слайду 4

Для цього спочатку описують алгоритм, у якому можуть використовуватись алгоритмічні структури:

Номер слайду 5

Якщо для розв’язування задачі потрібно виконати послідовні дії, де кожна наступна дія розпочинається після завершення попередньої та виконується тільки один раз, то використовують алгоритмічну структуру слідування.

Номер слайду 6

Слідування — це алгоритмічна структура, яка використовується для подання послідовного набору команд, що виконуються одна за одною. Алгоритми з використанням структури слідування називають лінійними.

Номер слайду 7

Для розв’язування деяких задач потрібно повторити ті самі дії кілька разів. Наприклад, для того щоб намалювати квадрат зі стороною 5 см, потрібно чотири рази малювати лінію та повертатись на9000. Отже, потрібно використати алгоритмічну структуру повторення. 

Номер слайду 8

Повторення — алгоритмічна структура, яка використовується для подання багаторазового виконання набору команд. Алгоритм, у якому деякі команди повторюються, називають циклічним алгоритмом.

Номер слайду 9

Якщо задача має кілька варіантів розв’язку залежно від істинності деякої умови, то використовують алгоритм із розгалуженням. Наприклад, якщо потрібно знати кількість завезених продуктів у магазин, виконують дію додавання, а якщо вартість, то результат отримують множенням кількості на ціну.

Номер слайду 10

Розгалуження — алгоритмічна структура, що дає змогу виконавцеві алгоритму вибрати сценарій подальших дій залежно від істинності певної умови.

Номер слайду 11

Розподіли приклади алгоритмів у відповідні групи за типами алгоритмічних структурhttps://learningapps.org/view22539429

pptx
Додано
16 квітня
Переглядів
52
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку