Презентація на тему: Транспортування потерпілого в сектор укриття.

Про матеріал

Презентація для учнів 10-11 класів з предмету "Захист Вітчизни" про те, як правильно і поетапно транспортувати потерпілого в сектор укриття. Є багато зображень із детальною інформацією.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Захопіть своєю рукою плече пораненого, що далі від Вас, та ногою - його гомілку. При цьому щільно притуліться до пораненого. Різким рухом переверніться разом із пораненим на спину.

Номер слайду 3

Своєю правою рукою утримуйте лямку бронежилета пораненого та його зброю. Дозволяє вести розсіяний вогонь в бік ворога за допомогою зброї пораненого. Транспортуйте пораненого в сектор укриття, відштовхуючись від землі правою ногою та лівою рукою або лівою ногою і правою рукою. При транспортуванні Ви максимально захищені.

Номер слайду 4

В безпосередній близькості до укриття Вас та пораненого може затягнути за укріплення ще один боєць, використовуючи для цього лямки Вашого бронежилета. У такому випадку Ви повинні утримувати пораненого, не здійснюючи жодних рухів.

Номер слайду 5

Лівою рукою захопіть лямку бронежилета пораненого та підніміть його головний кінець на 15 градусів, правою рукою утримуйте свою зброю, зігніть свої ноги в колінах. Транспортуйте пораненого. Відносно швидкий метод транспортування пораненого. У тому випадку, коли інші бійці можуть прикрити Вас вогнем, необхідно тягнути за обидві лямки бронежилета пораненого в напівзігнутому положення.

Номер слайду 6

Пораненого транспортують два бійці, тягнучи за лямки бронежилета, при цьому необхідно, за можливості, прикривати їх вогнем. Заведіть руки пораненого собі на плечі.

Номер слайду 7

Руками фіксуйте його за пояс. Підніміть пораненого і транспортуйте його в сектор укриття. Швидкий метод транспортування пораненого. Недоліки: може викликати посилення больових відчуттів у пораненого.

Номер слайду 8

Література:1. Died of wounds on the battlefield: causation and implications for improving combat casualty care / B. J. Eastridge, M. Hardin,J. Cantrell [et al] // J. Trauma. - 2011. Vol. 71 (1 Suppl.). - P. 4-8. 2. Elster Eric A. Implications of Combat Casualty Care for Mass Casualty Events / Eric A. Elster, Frank K. Butler, Todd E. Rasmussen // JAMA. - 2013. - Vol. 310(5). - P. 475-476. En-route care capability from point of injury mortality after severe wartime injury / J. Morrison, J. Oh, J. Dubose [et al] // Ann. Surg. - 2013. - № 2. - P. 330-334/The effects of Quik. Clot and Combat Gauze and movement of hemorrhage control in a porcine model / B. Gegel, J. Burgert, J. Gasko [et al] // Mil. Med. - 2012. - Vol. 177, №12. - P. 1543- 1547.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.3
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Раєва Алла Фахраддинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Губль Олена Володимирівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Bryl Yana
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 січня 2018
Переглядів
15931
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку