"Вчитель школи ХХІ століття"

Про матеріал

Новий час вимагає нових підходів до вирішення проблем, нових методів роботи, зокрема і в ремеслі вчителя, викладача. XXI століття – ера цифрових і нанотехнологій. Яким же має бути вчитель в цю цікаву епоху?

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель школи ХХІ століття

Номер слайду 2

Новий час вимагає нових підходів до вирішення проблем, нових методів роботи, зокрема і в ремеслі вчителя, викладача.  XXI століття – ера цифрових і нанотехнологій. Яким же має бути вчитель в цю цікаву епоху?Вчитель – це та професія, яка повинна бути обрана за покликом душі. Той, хто вирішив стати викладачем, перш за все, повинен любити дітей, вміти їх розуміти і спілкуватися з ними.

Номер слайду 3

Вчитель XXIсторіччя

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Сучасний вчитель очима дитини

Номер слайду 6

Від того, яким буде вчитель в очах учнів, від його іміджу, - залежить дуже багато. Учитель – це образ, який залишається у пам’яті дитини назавжди. «Добрий він, чи поганий», - це завжди той, хто завжди знаходиться під пильним поглядом батьків .Імідж сучасного педагога Вчитель завжди був , Є і буде взірцем естетичних смаків, вишуканих манер і високого особистого іміджу.

Номер слайду 7

Зовнішній вигляд передбачаєбездоганність у кожній деталі: Акуратна зачіска. Начищене взуття. Неяскравий макіяж. Елегантність

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Учні мають різні особливості, цілі й потреби, і пропонувати персональний підхід не тільки бажано, але й потрібно. Вчитель XXI століття це той, хто в першу чергу вміє знаходити спільну мову зі своїми учнями. Це означає, він повинен бути ідеальним психологом. Тобто може знайти підхід до кожної дитини. Коли учні роблять власний вибір, вони наче «володіють» своїм навчанням, а це підвищує внутрішню мотивацію і вимагає більших зусиль для досягнення результату!

Номер слайду 10

Вчитель повинен розуміти сленг своїх підопічних. Це допомагає комунікації між ними. Проте вживати такий сленг вчитель має вкрай рідко, адже часте використання «молодих» словечок може нівелювати різницю «вчитель-учень», що негативно відіб’ється на його авторитеті. Учитель повинен мати хороший словниковий запас. Це професіонал - ерудит, який знає не лише свій предмет. Вимогливість і суворість не повинні закривати його здатності бути в процесі виховання помічником, порадником і другом своїх учнів.

Номер слайду 11

Вчитель має бути сучасним, вміти користуватися  новітніми технологіями як  на роботі, так і в повсякденному житті. Живучи в такий час, потрібно відповідати новій ері – ері інформаційного суспільства. Вчитель повинен бути різнобічною людиною, не обмежуватися лише сферою свого предмета.

Номер слайду 12

Співпраця в глобальному масштабіТехнології дозволяють співпрацювати з іншими вчителями та учнями. Створення цифрових ресурсів, презентацій та проектів разом з іншими педагогами і учнями зробить діяльність у класі реальною. Співпраця повинна виходити за рамки спільного використання документів за допомогою електронної пошти або створення Power. Point презентації.  Адже, саме обмін досвідом дозволяє розвиватися щодня.

Номер слайду 13

Важливим  для вчителя XXI століття є вміння користуватися не тільки сучасними технологіями, проте і методами у навчанні. Це правило актуальне для всіх часів, не потрібно заради неперевірених новинок відкидати старі, перевірені часом і труднощами методи.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

А що стосується особистості вчителя, я переконана, сутність справжнього Сучасного вчителя криється в самому слові «УЧИТЕЛЬ»:І ця істина буде непідвладна часу!

Номер слайду 16

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
24 жовтня 2018
Переглядів
6925
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку