Презентація на тему "Види комп'ютерних програм"

Про матеріал
Види комп'ютерних програм, їх опис та приклади використання. Загальні поняття про системні та прикладні комп'ютерні програми, а також про середовища програмування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види комп’ютерних програм

Номер слайду 2

Пригадаємо: Що таке програмне забезпечення?Якими програмами ви користувалися у початковій школі?

Номер слайду 3

Програми поділяють на: СистемніПрикладніСередовища програмування

Номер слайду 4

Системні для забезпечення роботи комп'ютера та комп'ютерних мереж, а також для організації створення взаємодії користувача з комп'ютером. Операційні системи. Утиліти. Драйвери

Номер слайду 5

Операційні системи. Операційні системи забезпечують:керування роботою пристроїв комп'ютера (процесор, пристрої збереження даних, пристрої введення і виведення даних);організацію обміну даними між користувачем і комп'ютером;забезпечення обміну даними між пристроями комп'ютера;організацію зберігання даних на носіях даних;забезпечення виконання інших програм;узгодження одночасної роботи різних програм.

Номер слайду 6

Утиліти. Сервісні програми, що: допомагає керувати файлами; отримувати інформацію про комп'ютер, діагностувати й усувати проблеми;забезпечувати ефективну роботу системи. Утиліти розширюють можливості ОС.

Номер слайду 7

Драйвери. Драйвери – це програми-посередники між операційною системою і апаратними пристроями комп'ютера, що використовуються для обміну даних між ними. Операційна система зазвичай містить в собі основний набір драйверів, необхідний для роботи комп’ютера, але для деяких більш специфічних пристроїв необхідно встановлювати спеціальні драйвери, що надаються виробником пристрою.

Номер слайду 8

ПрикладніДля вирішення практичних завдань, таких як спілкування, робота з мультимедіа, текстами, графікою тощо.

Номер слайду 9

Приклади прикладного програмного забезпечення:текстові редактори і текстові процесори;електронні таблиці;системи управління базами дани;графічні пакети;програми створення презентацій;комп'ютерні ігри і системи мультимедіа;навчаючі програми;системи штучного інтелекту та експертні системи;програмне забезпечення для роботи з електронною поштою тощо.

Номер слайду 10

Середовища програмування. Для створення інших програм

Номер слайду 11

Середовища програмування. Більшість середовищ програмування об’єднують в собі необхідні для роботи функції, а саме:текстового редактора - для набирання та редагування текстів програмкомпілятора - для трансляції текстової програми в машинний кодналагоджувача - для покрокового виконання програм і виявлення прихованих алгоритмічних помилок в програмі

Номер слайду 12

Розгадайте ребус. Програми

Номер слайду 13

Домашнє завдання

pptx
Додано
8 жовтня
Переглядів
136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку