Презентація на тему : " Вплив алкоголю на здоров’я дитини"

Про матеріал

Дана презентація містить матеріали, які націлюють дітей на ведення здорового способу життя. Вправи та завдання розвивають навички здоровязбережувальних компетенцій

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив алкоголю на здоров’я дитини. Білушенко Леся Олександрівна, вчитель початкових класів Орловецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Городищенської районної ради

Номер слайду 2

Алкоголь і здоров’я“Якщо людина сама стежить за своїм здоров’ям, то важко знайти лікаря, який би знав краще, що корисно для її здоров’я, ніж вона сама” Сократ

Номер слайду 3

Девіз уроку: Хто здоровий,той не плаче,Жде його в житті удача. Він уміє працювати,Вчитись і відпочивати.

Номер слайду 4

Гра “Корисно – шкідливо”Вітатись під час зустрічі …Брати до рота різноманітні предмети …Смоктати палець …Виконувати ранкову гімнастику …Доглядати за власним одягом, взуттям …

Номер слайду 5

Завдання уроку: Негативно ставитись до алкоголізму,куріння, наркоманії;Оцінювати свої вчинки та приймати рішення;Рішуче відмовлятися від пропозиції курити,вживати алкоголь,наркотичні речовини.

Номер слайду 6

Вправа “Карусель”Алкоголь згубно впливає на здоров’я людини. З-поміж причин смертності, алкоголізм - на третьому місці. У людини, яка вживає спиртні напої, припиняють існувати мільйони клітин і капілярів, зокрема цілі частини мозкової тканини. Систематичне вживання алкоголю спричиняє подразнення слизової оболонки шлункової порожнини, розлади пам’яті, погіршення зору.

Номер слайду 7

Здоров’я- найдорожчий скарб. За гроші можна купити будинок,та не купиш затишок. За гроші можна купити взуття,та не купиш рухливість ніг. За гроші можна купити ліжко, та не купиш сон. За гроші можна купити ліки,та не купиш здоров’я.

Номер слайду 8

Фізкультхвилинка. Щоб рости і гартуватись,і міцніти, як броня,треба,друзі, нам займатись фізкультурою щодня. Не хворіти,щоби нам в ліжку не лежати,Дужими зростати – треба вправи знати. Весело стрибати так, руки піднімати так. Присідати і вставати, знову весело стрибати.

Номер слайду 9

Напої які належать до алкогольних. Пиво. Вино. Горілка. Ром. Лікер. Шампанське. Коньяк. Джин

Номер слайду 10

Поясни народну мудрість. Пити до дна – не бачити добра. Гуляти змолоду – помирати з голоду. Вино з розумом не дружить.

Номер слайду 11

Інтерактивна гра “Що я знаю про шкідливі звички?”Шкідливі звички це: Що відбувається з дитиною, яка вживає алкоголь?Які наслідки, може викликати алкоголь?До чого призводить вживання алкоголю?

Номер слайду 12

Вправа “Мікрофон”Алкоголь – причина багатьох аварій. Від алкоголю покращується здоров’я. Алкоголь – небезпечний для дітей. Алкоголь позитивно впливає на здоров’я.

Номер слайду 13

Пияцтво – аморальне явище,що нівечить людину. У п’яниці, нема нічого на полиці. Горілку полюбив, сім’ю – погубив. Пиття не доводить до пуття. Хміль, а не вода, чоловікова біда. Шинок – це лихо для жінок.

Номер слайду 14

Вправа “Збери прислів’я”Алокльго - шкілидвий ялд дозров’я.

Номер слайду 15

Будьте уважні завжди!З алкоголем ми не дружим,Любим солоденьке: Все і овочі і фрукти – Дуже вже смачненьке. Щоб здоров’я зберегти,Ми усі бажаєм,До здорового життя Усіх закликаємо!

Номер слайду 16

Дякую за увагу

Номер слайду 17

Список використаних джерел: Література:1. Основи здоров'я: Підруч. для 2 кл./ О. В. Гнатюк. – К.:”Генеза”, 2012. 108 –109с.2. Програма для загальноосвітніх навчальних закладів із навчанням українською мовою. 1 -4 класи. К.: “Освіта”. – 2012. –с.322Інтернет ресурси:- http://uk.wikipedia.org/wiki

pptx
Додано
4 квітня 2018
Переглядів
3011
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку