Презентація на тему: "Загальна характеристика Кільчастих червів (Кільчаків)"

Про матеріал
Вітаю, колеги. Пропоную чудову презентацію по темі Кільчаків. Можна використовувати, як на розкриття теми, так і на підсумковий урок. В презентації є кілька відеоелементів. Покликання на тестові завдання по темі. Можна використовувати в роботі з дітками з ООП.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кільчасті черви

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Багатощетинкові черви

Номер слайду 4

Характеристика багатощетинкових (поліхет) переважно живуть у морях;багато поліхет є хижаками, але серед них трапляються й рослиноїдні, та всеїдні форми;більшість багатощетинкових червів – роздільностатеві тварини, для яких важливим у розмноженні є біосвітіння (речовина – люциферин); розвиток непрямий; для окремих видів характерними є шлюбні ігри та боротьба за територію.

Номер слайду 5

Нереїс та його яйця. З яких згодом вилупляться нові Нереїси. Непрямий розвиток потомства

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Малощетинкові черви Трубочник Ейзенія Дощовий черв'як

Номер слайду 8

Характеристика малощетинкових мешканці прісних вод і ґрунту, і лише поодинокі види зустрічаються в морях;відсутність параподій та наявністю залозистого пояска в передній третині тіла у статевозрілих особин;по боках тіла розташовані щетинки;розміри від 0,5 до 3 м.;найвідомішими представникамиє дощові черв’яки та трубочники

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ТРУБОЧНИК

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

П'явки

Номер слайду 14

Характеристика п'явок поширені в прісних водоймах, морях, іноді живуть на суходолі;є хижаки та кровосисні види; мають два присоски – передній і задній;тіло більш-менш сплющене;добре розвинена нервова система та органи чуття;гермафродити.

Номер слайду 15

Значення кільчастих червів. Кільчасті черви служать їжею багатьом тваринам. Морських кільчастих червів їдять риби, краби та інші морські тварини. Прісноводних червів також їдять риби і безхребетні. Дощові черв'яки служать кормом для багатьох наземних дрібних тварин, а також птахів. Їх їдять їжаки, кроти, жаби, шпаки та ін. Водні кільчасті черви очищають водойми від органічних забруднень. Вони харчуються мулом і різними органічними суспензіями у воді. Дощових черв'яків використовують у сільському господарстві. Черв'яки переробляють різні органічні відходи в добриво біогумус.

Номер слайду 16

Утворення гумусу дощовим черв'яком за 100 днів

Номер слайду 17

Домашнє завдання: Параграф 11https://naurok.com.ua/test/start/625921

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Інкл
Додано
12 жовтня 2023
Переглядів
597
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку