Презентація на тему: «Життя без конфлікту»

Про матеріал

Презентація розширить знання учнів про конфлікти та їхній вплив на людину, навчить конструктивно їх розв'язувати, долаючи негативні емоції. Цікавою є скарбничка мудрих порад.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЖИТТЯ БЕЗ КОНФЛІКТУ „Той, хто вміє впоратись з конфліктами шляхом їх визнання та регуляції, бере під свій контроль ритм історії...” (Р.Дарендорф) Найсильніший той, хто володіє собою. Сенека

Номер слайду 2

КОНФЛІКТИ — НЕВІД’ЄМНА ЧАСТИНА ЖИТТЯ Конфлікт - слово латинського походження, в перекладі означає «боротися разом». Під ним розуміють зіткнення протилежних інтересів, думок, поглядів, серйозні розбіжності, гостру суперечку в спілкуванні. Сторони конфлікту завжди впливають одна на одну, дії однієї сторони викликають «відповідь» словами або діями іншої сторони.

Номер слайду 3

Конфлікт – це процес різного загострення протиріч і боротьби двох чи більше сторін.

Номер слайду 4

ЧОМУ ВИНИКАЮТЬ КОНФЛІКТИ • пов’язані з бажаннями, прагненнями , потребами ; • викликані відмінністю інтересів; • в основі лежить суперництво, нетерпимість, ворожість ; • викликані невідповідністю вираження емоцій, невмінням спілкуватись; • через нестачу матеріальних ресурсів; • у зв’язку з розподілом влади; • з приводу найважливіших ідей та життєвих установок;

Номер слайду 5

конфлікт — благо чи зло БЛАГО сприяє підвищенню ефективності діяльності;    - іноді може згуртувати колектив проти зовнішнього тиску. ЗЛО веде до погіршення соціально-психологічної атмосфери;   підвищує нервозність людей, призводить до стресів;    відволікає увагу багатьох людей від виконання безпосередніх службових обов’язків.

Номер слайду 6

Вплив конфлікту на людину Учені виявили, що жодна конфліктна ситуація не проходить для організму безслідно Регулює емоційний стан людини насамперед нервова система. У свою чергу емоції впливають на стан і функціонування внутрішніх органів. Будь-який емоційний струс, будь-яка конфліктна ситуація не минають для людини безслідно. Образа, сварка, горе, гнів, заздрість або прагнення помститися – усе це знижує захисні сили організму і скорочує життя. Негативні емоції спричиняють глибокі зрушення в серцево-судинній системі. Вони не рідко супроводжуються завмираннями серця, болем або неприємними відчуттями в ньому, підвищенням артеріального тиску.

Номер слайду 7

ЕМОЦІЇ ПІД ЧАС КОНФЛІКТУ Під час конфлікту людина перебуває у стані емоційного збудження. негативні емоції: гнів, злість, роздратування, розчарування.

Номер слайду 8

ЯК ПОДОЛАТИ НЕГАТИВНІ ЕМОЦІЇ Будь-якими шляхами увійдіть у світ мистецтва, де інший темп і ритм. Порада: не ображайтеся і не обурюйтесь критикою на вашу адресу, шукайте в ній відправні точки для самовдосконалення. Фізична праця Рух Прогулянка Література Музика Спів

Номер слайду 9

МЕДІАЦІЯ − ЦЕ МИСТЕЦТВО У ситуації серйозного конфлікту люди не бажають розмовляти один з одним. Тоді їм краще звернутися до третьої особи, яка допоможе провести переговори, стане між ними посередником. Переговори, що здійснюються з допомогою посеред­ника, називають медіацією (від латинського слова тейіа — середина), а саму людину-посередника — медіатором.

Номер слайду 10

Як уникнути конфлікту Люби ближнього, як самого себе. Шануй сам себе, шануватимуть і люди тебе. Люби життя — неоціненний дар Божий. Умій прощати і поважати людину. Будь щедрий на милосердя, співчуття, розуміння.

Номер слайду 11

Скарбничка мудрих порад Працюйте над собою, самовдосконалюйтеся Насолоджуйтесь життям, будьте сильні Не опускайте руки перед труднощами Розумна людина вчиться на своїх помилках, мудра — на помилках інших. Хай у житті вас оточують порядні, добрі, виховані люди. Не забуваймо, що добрі стосунки завжди базуються на доброзичливому ставленні один до одного.

ppt
Додано
2 липня 2018
Переглядів
14123
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку