Презентація " Національно-патріотичне виховання в сучасних умовах, як засіб формування громадської позиції учнів"

Про матеріал
Головною домінантною національно-патріотичного виховання дітей та молоді є: - формування у особистості ціннісного ставлення до суспільства, держави та самої себе; - відчуття своєї належності до України, усвідомлення єдності власної долі з долею своєї країни; - Активної за формою та моральної за змістом , життєвої позиції. Головна мета: - посилення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді; - готовність до виконання громадянських і конституційних обов'язків ; - успадкування духовних надбань українського народу; - досягнення високої культури взаємин; - формування особистісних рис громадянина українського народу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Національне виховання в сучасних умовах, як засіб формування громадської позиції учнів”Заступника директораз виховної роботи. Дарченко Тетяна Василівна Презентація досвіду роботи. КЗ “Пеньківський ліцей”

Номер слайду 2

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той сам не гідний пошани. Максим Рильський

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Концепція національно-патріотичного виховання формування у особистості ціннісного ставлення до суспільства, держави та самої себе;Відчуття своєї належності до України, усвідомлення єдності власної долі з долею своєї країни;Активної за формою та моральної за змістом , життєвої позиції. Головною домінантною національно-патріотичного виховання дітей та молоді в Пеньківському ліцеї є:

Номер слайду 5

Головна мета посилення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді;готовність до виконання громадянських і конституційних обов'язків ;успадкування духовних надбань українського народу;досягнення високої культури взаємин;формування особистісних рис громадянина українського народу.

Номер слайду 6

Девіз. Шматок землі, ти звешся. Україною. Ти був до нас. Ти будеш після нас. Л. Костенко

Номер слайду 7

Виховні завданнянаціонально-патріотичноговиховння прищеплення загальнолюдських духовних цінностей: цінності людського життя, Добра, Краси, Справедоисвості; виховання правової культури, поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки – Герба. Прапора, Гімну України;

Номер слайду 8

сприяння набуттю учнями соціального досвіду, успадкування духовних та культурних надбань українського народу; формування мовної культури, оволодіння та вживання української мови як духовного коду нації:формування духовних цінностей українського патріота: почуття патріотизму, національної свідомості, любові до українського народу, його історії , Української держави гордості за минуле та сучасне;

Номер слайду 9

відновлення і шанування національної памя’ті; підтримання кращих рис української нації - працелюбності. Прагнення до свободи, любові до природи та мистецтва, поваги до батьків та родини

Номер слайду 10

Напрямки національно-патріотичного виховання

Номер слайду 11

Державний - базується на забезпеченні державою системи героїко-патріотичного та патріотичного виховання.

Номер слайду 12

Малюнок “ Привітай солдата з днем Збройний Сил України ”

Номер слайду 13

Військовий - передбачає вивчення військової історії України, переможних битв Радянської Армії, основних зразків техніки і озброєння Збройних Сил України.

Номер слайду 14

Правовий - передбачає формування глибоких правових знань, прищеплення високої правової культури.

Номер слайду 15

Психолого-педагогічний - ґрунтується на вивченні психологічних особливостей молоді, урахуванні їх у процесі підготовки юнаків до військової служби, проведенні методичної роботи з узагальнення та поширення передового досвіду героїко-патріотичного виховання.

Номер слайду 16

Соціальний - ґрунтується на вивченні норм моралі, їх дотриманні, орієнтований на усвідомлення пріоритету загальнолюдських цінностей та інтересів, виховання шанобливого ставлення до культури, історії, мови, звичаїв і традицій українського народу .

Номер слайду 17

Очікувані результати: забезпечення у молодого покоління розвинутої національно-патріотичної свідомості, почуття вірності , любові до Батьківщини; відновлення історичної памяті про традиції України;зацікавленість молоді щодо служби у Збройних силах України;створення ефективного національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!Вірю в майбутнє твоє, Україно!В небо блакитне і жовті поля. Вірю в майбутнє твоє, Батьківщино –Рідна, кохана, єдина земля!

pptx
Додано
3 лютого 2022
Переглядів
1925
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку