Презентація "Національно-патріотичне виховання в Торговицькій ЗШ І-ІІІ ступенів імені Є.Ф.Маланюка Торговицького НВО

Про матеріал
Презентація створена вчителем з такою метою : поділитися досвідом роботи школи з національно-патріотичного виховання учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Національно-патріотичне виховання в Торговицькій ЗШ І-ІІІ ступенів імені Є. Ф. Маланюка Торговицького НВО Підготувала вчитель Клименко Валентина Іванівна

Номер слайду 2

Проблема виховної роботи Торговицької школи«Національно-патріотичне виховання, розвиток і соціалізація дітей та молоді в контексті особистісно-зорієнтованого виховання»

Номер слайду 3

Мета патріотичного виховання: виховання свідомого громадянина, патріота, набуття молоддю соціального досвіду, високої культури міжнаціональних взаємин, формування у молоді потреби та уміння жити в громадському суспільстві, духовності та фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної культури. Патріотичне виховання в школах спрямовується на залучення учнів до глибинних пластів національної культури і духовності, формування у дітей та молоді національних світоглядних позицій, ідей, поглядів і переконань на основі цінностей вітчизняної та світової культури. Воно здійснюється на всіх етапах навчання в школі, забезпечується всебічний розвиток, гармонійність і цілісність особистості, розвиток її здібностей та обдарованість, збагачення на цій основі інтелектуального потенціалу народу, його духовності і культури, виховання громадянина України, здатного до самостійного мислення, суспільного вибору і діяльності, спрямованої на процвітання України.

Номер слайду 4

Основні форми діяльності, що забезпечують реалізацію національно-патріотичного виховання учнів школи:бесіди, виховні заходи;«круглі столи»;уроки пам’яті та лінійки до важливих історичних дат;уроки – диспути;створення навчальних проектів та презентацій;екскурсії до музеїв;зустрічі з воїнами АТО та волонтерами.

Номер слайду 5

Концепція національно-патріотичного виховання дітей та молодіГоловною домінантою національно-патріотичного виховання є:формування у особистості ціннісного ставлення до суспільства, держави та самого себе;відчуття своєї належності до України, усвідомлення єдності власної долі з долею своєї країни;активної за формою та моральної за змістом життєвої позиції.

Номер слайду 6

Національно - патріотичне виховання є пріоритетним напрямом діяльності педагогічного колективу Торговицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Є. Ф. Маланюка Торговицького НВО

Номер слайду 7

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу,той сам не гідний пошани.

Номер слайду 8

Ми – учасники щорічного районного фестивалю, присвяченого Дню українського козацтва

Номер слайду 9

Ми – учасники історико-краєзнавчого виховного квест-проекту «Новоархангельщина – мій рідний край»

Номер слайду 10

Сім’я –перший і найголовніший осередок суспільства. Саме з неї починається формування понять «Батьківщина», «мала батьківщина». А тому виховання поваги до своєї сім'ї, гордості за свою родину, відродження багато в чому втрачених в наші дні понять сімейної історії, сімейної реліквії, сімейної традиції є одним із напрямків патріотичного виховання.

Номер слайду 11

Любіть прекрасну Україну!Цінуйте мову солов’їну!Шануйте маму завжди й тата!Працюйте, щоб жилось багато!Ще посадіть вербу й калину!Оберігайте Україну!

Номер слайду 12

Моя найкраща в світі сторона!Чарівна, неповторна Україна!Для мене в цілім світі ти однаІ рідна, й мила , дорога , єдина!

Номер слайду 13

Моя Україна – козацькая слава,така волелюбна і мирна держава

Номер слайду 14

Виховна система закладу «Козацькому родунема переводу»

Номер слайду 15

Рій Торговицького куреня імені Івана Сірка «Сіроманці» - учасник районної військово-патріотичної гри «Джура»

Номер слайду 16

День Миру в Торговицькій школі У рамках святкування Міжнародного дня Миру в Україні 21 вересня учні  нашої школи провели акцію під гаслом «Голуб миру — в кожну родину». Учні 4 класу під керівництвом класовода Федорової С. О. виготовили власноруч 250 голубів, які роздавали усім учням , вчителям, працівникам та гостям Торговицької школи. Школярі кожного класу написали свої побажання миру та розмістили їх на стенді. На шкільній лінійці лунали слова про збереження миру в нашій країні та в усьому світі. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять земляків Аліщенка І. А. та Томака М. М., які загинули , захищаючи мир, свободу та незалежність нашої України. Ці заходи є невеличким вкладом учнів у збереження миру на Землі. Найбільше їхнє бажання, щоб лунав дзвінкий дитячий сміх, щоб змучені матері, дружини, сестри не думали ночами про своїх синів, чоловіків, братів, що можуть загинути на війні. 

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Трагедія Бабиного Яру З 19 вересня 1941 року по 6 листопада 1943 року у часи Другої світової війни на околиці Києва у місцевості, яка мала назву Бабин Яр, відбулися масові вбивства єврейського населення. За цей час стратили майже 200 тисяч безневинних людей тільки за те, що вони належали до тієї чи іншої нації. Цей страшний і кривавий злочин нацизму став своєрідним символом страждань мирного населення. 29 вересня учнівський та педагогічний колективи Торговицької ЗШ І-ІІІ ступенів імені Є. Ф. Маланюка вшанували пам`ять усіх загиблих у Бабиному Яру. У школі пройшла лінійка пам’яті «Трагедія Бабиного Яру». Час може зарубцювати рани, та він безсилий загасити нашу пам’ять. Боротьба з цим злом проходить через душі людей. Крапку може поставити лише перемога людського розуму та волі.

Номер слайду 19

День партизанської слави 22 вересня, у День партизанської слави з почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками.

Номер слайду 20

НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ

Номер слайду 21

АКЦІЯ «ЛИСТ СОЛДАТУ»

Номер слайду 22

Метод проектівяк засіб цілісного виховання патріотизмуу молодших школярів

Номер слайду 23

Очікувані результати: У результаті впровадження системи національно-патріотичного виховання очікується: – забезпечення у молодого покоління розвинутої патріотичної свідомості і відповідальності, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про спільне благо, збереження та шанування національної пам’яті; – зацікавленість молоді щодо служби у Збройних силах України, готовність до захисту України та виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, з метою становлення її як правової, демократичної, соціальної держави; – збереження стабільності в суспільстві, соціальному та економічному розвитку країни, зміцнення її обороноздатності та безпеки; – створення ефективної виховної системи національно-патріотичного виховання молоді; – консолідація зусиль суспільних інституцій у справі виховання підростаючого покоління. Необхідною умовою втілення Концепції в практику є широке обговорення її положень і завдань, проведення конференцій, круглих столів, семінарів, що будуть актуалізувати порушені цією Концепцією питання і завдання та спонукатимуть до розроблення конкретних заходів з їх реалізації.

pptx
Додано
6 травня 2020
Переглядів
756
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку