Презентація. "Навчання в Інтернеті".

Про матеріал
Дану презентацію "Навчання в Інтернеті" , можна використати для проведення уроку інформатики в 10 класі при вивченні теми "Сучасні інформаційні технології". в презентації розкрито використання інтернет ресурсів для навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчання в Інтернеті

Номер слайду 2

Мета: ознайомити учнів з поняттям навчання в Інтернеті, методами навчання перевірки та оцінювання знань за допомогою мережі Інтернет пригадати та закріпити навички учнів користування веб-браузерами, та орієнтацією в мережі Інтернет

Номер слайду 3

Інтернет-освіта - цеосвіта, що здійснюється з використанням ресурсів та технологій глобальної мережі Інтернет

Номер слайду 4

Як ви вже знаєте, для сучасної людини важливими є навички самостійного отримання необхідних відомостей з використанням різноманітних засобів.поглиблення й перевірки знань з різних предметів. Такими засобами можуть бути освітні ресурси мережі Інтернет. В Інтернеті на українських і зарубіжних сайтах можна знайти багато матеріалів, які можуть бути корисними для:розв'язування навчальних завданьопанування знань, що виходять за межі шкільної програми

Номер слайду 5

З деякими з таких ресурсів ви вже ознайомилися в попередніх класах:Інтернет-енцикло-педіями. Бібліоте-камисловникамиперекладачами. Різноманітні портали навчання. Різноманітні платформи навчання. Різноманітні он-лайн курси

Номер слайду 6

Інтернет енциклопедіїДана енциклопедія представляє собою портал, на якому можна знайти різноманітну інформацію про тваринний світ планети, якапроілюстрована професійними фотографіями тварин. Інтерфейс сайту максимально оптимізований для учнів, тому на ньому легкоможна виділяти та обробляти найбільш цікаву інформацію.

Номер слайду 7

Вікіпедія. Вікіпедія — відкрита багатомовна вікі-енциклопедія, якою опікуєтьсянекомерційна організація «Фонд Вікімедіа». Засновниками Вікіпедії є Ларрі Сенгер та Джиммі Вейлз. Офіційне відкриття відбулося 15 січня 2001 року. Вікіпедія містить майже 22 млн. статей, що написані добровольцями з усього світу. Учасників Вікіпедії називаютьвікіпедистами.

Номер слайду 8

Інтернет бібліотеки. На сайті цієї бібліотеки подано інформацію про понад 450 тис. книг та понад 63 тис. електронних документів. Для швидкого пошуку потрібної книги відвідувачам пропонують використати спеціальні каталоги, у яких міститься докладна інформація про дану книгу, також міститься спеціалізований пошук інформаційних ресурсів (рефератів, курсових робіт тощо)Українська інтернет-бібліотека Українського центру, у якій зібрано книги українською мовою. Даний веб-портал відрізняється від інших тим, що на ньому максимізував свою дію пошук твору: тепер можна знайти потрібний твір за назвою, автором, розділом в творі або уривком твору.

Номер слайду 9

Освітній портал На Освітньому порталі подано різноманітну інформацію про новини та події освіти і науки, про умови вступу та навчання у ВНЗ України зарубіжжя з посиланням на їхні сайти, про дистанційні освітні проекти та навчальні курси, інформацію для школярів, абітурієнтів, студентів, учителів, новини ЗНО, інформацію про законодавство, яке регулює навчальний процес тощо.

Номер слайду 10

Освітній портал Робота з сайтом Оскільки подана інформація досить різноманітна, користувач, потрапивши на головну сторінку цього каталогу, у лівій частині вікна може натиснути гіперпосилання, що відповідає цікавій для нього темі. Якщо ресурсів виявиться замало, є можливість перейти до каталогу, де можна побачити повний список запропонованих гіперпосилань, розподілених по підтемам. Якщо ж пошук не дав результату, можна активізувати гіперпосилання перейти до рубрики, розміщеної в каталозі. Відбудеться перехід до обраної підтеми, де міститься її короткий опис.

Номер слайду 11

Головна сторінка сайту

Номер слайду 12

Після переходу на певну рубрику

Номер слайду 13

Розподіл меню по підтемах

Номер слайду 14

Віртуальне навчання Сьогодні навчання через Інтернет розглядається не просто як зручна можливість підвищення кваліфікації, а якцілком серйозна альтернатива звичайній освіті, яка дає учневі, студентові можливістьодержати глибокі знання. Комп'ютер і Інтернет потрібні не тільки длятого, щоб грати і "селфити" по Мережі. З їх допомогою можна одержати справжню освіту. Заліки та іспити також здаються по Мережі - за допомогою тестів, онлайн-конференцій (віртуальний аналог справжнього "живого" іспиту).

Номер слайду 15

Інтернет-технологіїІнтернет-технології вивели віддалене освіту на новий рівень. Тепер на сесію їздити немає ніякої необхідності, можна встановити веб-камеру і здавати іспит «вживу». Це зробило можливим отримання вищої освіти в престижному і якісному вузі для людей з віддалених регіонів, навіть якщо студенти не можуть приїжджати на сесії. Також при необхідності віддалено можна навчати співробітників підприємств. Навчання в інтернеті цілому ряду фахівців представляється технологією майбутнього.

Номер слайду 16

Дистанційна освіта  є видовою відмінністю, більш строго регламентує техніко-технологічну специфіку навчання — використання мережі Інтернет (дистанційно можна навчатися не тільки через Інтернет, але і за допомогою локальних мереж, відеозв'язку тощо) 

Номер слайду 17

Крім того, останнім часом стали популярними інтерактивні онлайн-курси з різних напрямів. Масові відкриті онлайн-курси (англ. МООС, Massive Open Online Course — масові відкриті онлайн-курси) призначено для користувачів Інтернету, які бажають: Пройти навчання , тестування. Поспілкуватися на форумах з учнями, студнтами з інших країн. Отримати документ, що підтверджує успішне проходження всього курсу

Номер слайду 18

Доступ до таких курсів надається на сайтах, які отримали назву освітні онлайн-платформи. Вони містять добірки навчальних курсів, підготовлених фахівцями з різних напрямів. Під час вивчення цих курсів ви зможете:

Номер слайду 19

За результатами опанування окремих курсів видаються сертифікати. Ви можете отримати їх в електронному вигляді та роздрукувати для себе.

Номер слайду 20

Освітня онлайн платформа якою користуються є: NZ.ua Нові знання– освітній щоденник для проведення занять дистанційно і очно.

Номер слайду 21

Найпопулярнішими українськими освітніми онлайн платформами є: Education Era – студія онлайн-освіти. Містить багато курсів, що стосуються шкільної програми, а також курси з актуальних питань

Номер слайду 22

Найпопулярнішими українськими освітніми онлайн платформами є: Prometheus – безкоштовні онлайн-курси від викладачів КНУ, КПІ, Києво-Могилянської академії. На платформі надано доступ до курсів з підготовки до ЗНО, основ програмування і т.д.

Номер слайду 23

Найпопулярнішими українськими освітніми онлайн платформами є: EDUGET – освітня онлайн-платформа, що пропонує професійні курси, корпоративне навчання, особистісний розвиток, вивчення мов і т.д. 

Номер слайду 24

Серед іншомовних освітніх онлайн платформ найпопулярнішими є: Coursera. Duolingo. Logos IT Academy

Номер слайду 25

Найпопулярнішими онлайн платформами для відеоконференцій є: Google Meet

Номер слайду 26

Найпопулярнішими онлайн платформами для відеоконференцій є: Skype

Номер слайду 27

Найпопулярнішими онлайн платформами для відеоконференцій є: Zoom

Номер слайду 28

Найпопулярнішими онлайн платформами для відеоконференцій є: Youtube Live

Номер слайду 29

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Павленко Олена Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 січня 2021
Переглядів
11193
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку