Презентація "Незламні волонтери"

Про матеріал
Презентація до заходу присвяченому сучасному волонтерському руху в Україні. Представлений огляд найбільших благодійних фондів та молодіжних волонтерських проєктів, які збирали великі кошти для підтримки Збройних сил України, добровольців, тероборони, цивільного населення, що постраждало від окупантів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Незламні волонтери. Підготувала педагог-організатор Дзюбанчук Ірина

Номер слайду 2

Благодійний фонд «Повернись живим» Цей фонд активно функціонує ще з 2014 року, тому в переддень повномасштабного вторгнення на його рахунок небайдужі українці надіслали 48 млн гривень. Відтоді, донатити на потреби армії стало традиційним ритуалом після отримання зарплати. Кожен небайдужий активно долучається до зборів цього фонду. Тож наприкінці липня загальна сума української народної допомоги нашій армії склала 4 млрд грн. І це лишень чек одного з фондів. Діяльність фонду Повернись живим. Основним напрямком діяльності фонду є закупівля тактичного обладнання для наших воїнів: тепловізори, засоби захисту, квадрокоптери й авто, засоби розвідки та вогневої протидії. Відтак, на службі у воїнів ЗСУ вже з’явилися: Байрактар TB2 з трьома ударними безпілотниками, 25 безпілотних комплексів Лелека-100,20 комплексів PD-2, до яких входять 20 безпілотників та наземних станцій до них.

Номер слайду 3

Тарас Миколайович Чмут — військовий аналітик, сержант резерву морської піхоти ВМСУ, волонтер, учасник російсько-української війни. Засновник «Українського мілітарного центру». Голова фонду «Повернись живим»

Номер слайду 4

Благодійний фонд Сергія Притули. Раніше Сергій Притула був телеведучим та політиком, однак сьогодні він —  повелитель “народного Байрактара” та володар космічних очей. Офіційно свою волонтерську діяльність він оформив у 2020 році, хоч і раніше активно допомагав армії. Сергій вигадує креативні ініціативи, щоб привернути увагу людей та стимулювати їх допомагати, що особливо цінно в такий період. 

Номер слайду 5

Одними з найвідоміших ініціатив Притули стали: благодійний аукціон спільно з Kalush Orchestra, де збирали кошти на потреби ЗСУ та коментування матчу зі Скічком, під час якого збирали на тактичні планшети військовим. А найгучнішим збором коштів від фонду Притули став збір на легендарні безпілотники Байрактар. Турецька компанія, вирішила допомогти українцям і подарувала їх, тож народні гроші пішли на супутник від компанії ICEYE. Діяльність фонду Притули. Загалом цей фонд забезпечує українських воїнів засобами зв’язку, оптичними пристроями, дронами та БПЛА, транспортом та засобами тактичної медицини. Не забуває фонд і про постраждалих мирних громадян. Частину коштів скеровують в гуманітарний прифронтовий штаб, який допомагає цивільним в окупації та прифронтових містах й селах. Допомагає координувати фінансову та гуманітарну допомогу налагоджена логістична система з п’яти центрів в Україні та Польщі. 

Номер слайду 6

Razom for Ukraine. Свій шлях фонд Razom for Ukraine почав ще з часів Революції Гідності, а його засновниками були небайдужі українці зі США. Однак після 24 лютого фонд перекваліфікувався з підтримки громадських проєктів на допомогу військовим та цивільним. Діяльність фонду Razom for Ukraine. Завдяки фондові українці отримують фінансову, волонтерську та донорську допомогу з різних куточків нашої планети. За п’ять місяців продуктивної роботи вдалося зібрати понад 2 млрд грн. Ці гроші спрямовують на закупівлю технічного приладдя для армії, а частину виділяють на гуманітарну допомогу. Відтак, закупили та розвезли по областях України більш ніж 200 тонн медикаментів та медичного обладнання. Також фонд займається евакуацією вразливих груп населення та видає гранти іншим організаціям. 

Номер слайду 7

КУРІЛЕЦЬ ЕВЕЛІНА ВЯЧЕСЛАВІВНА – засновник організації

Номер слайду 8

UNITED 24 — це донат одним кліком з будь-якої точки світу. Запустив цю ініціативу президент України Володимир Зеленський. Діяльність фонду. Всього за три місяці роботи вдалося зібрати понад $175 млн, які направили на такі важливі напрямки: підтримку ЗСУ, медичні й гуманітарні потреби цивільних, відновлення інфраструктури в регіонах. Щоб привернути якомога більше уваги та допомоги, для кожного напрямку виділили амбасадора зі світовим ім’ям. Обличчям медичної допомоги став гурт Imagine Dragons, а креативний директор дому моди Balenciaga Демна Гвасалія просуватиме напрям відбудови країни. Щоб людям було зручніше, надсилати кошти у фонд UNITED 24 тепер можна на окрему потребу. Можна обрати, в який напрям ти хочеш спрямувати свої кошти.

Номер слайду 9

KSE Foundation. Фонд заснований однією з найкращих шкіл економіки в Україні й цей титул вони підтвердили справою. А саме — мистецтвом успішного фандрайзингу. Фонд залучив як звичайних людей, так і великий бізнес, а гроші надходять зі США, Польщі, Японії, Німеччини, Великобританії, Індії та Бразилії. Діяльність фонду KSE Foundation. Тож з чеком у $300 тис. організація закуповує бронежилети, каски, пікапи, дрони, засоби зв’язку, аптечки і турнікети для українських бійців. Щодо гуманітарної допомоги, то фонд долучився до масштабних проєктів, серед них:продовольча допомога цивільним,відбудова шкіл та медичних закладів,управління освітніми ініціативами,підтримка українського книговидання під час війни.

Номер слайду 10

Світлана Денисенко з директор Київської Школи Економіки , засновниця Благодійного фонду «KSE Foundation»

Номер слайду 11

КОЛОНаступна організація — борець технологічного ІТ-фронту з оперативної допомоги ЗСУ. Команда цієї організації складається з провідних менеджерів компаній-гігантів українського ринку: Kyivstar, Readdle, Grammarly, Tumblr, Parimatch, Reface, Vimeo, ЛУН, Wise, Планета Кіно тощо. Діяльність фонду КОЛОГарні менеджери можуть робити великі гроші, тож організації вдалося зібрати вже понад 146 млн грн, які направляють на закупівлю технічного обладнання ЗСУ. Станом на сьогодні, зусиллями Благодійного Фонду "КОЛО" було евакуйовано понад 3500 людей, передано 140 транспортних засобів для ЗСУ та територіальних оборон, перевезено та передано більше 2300 тонн гуманітарної допомоги. 

Номер слайду 12

Проєкт Олександра Педана «Знай своїх» про волонтерів

Номер слайду 13

Леви на джипах. Резиденти You. Tube-каналу Андрій Лузан, Валентин Міхієнко та Микола Зирянов під час стрімів збирали кошти для потреби військових. Створили Благодійний Фонд

Номер слайду 14

You. Tube-проєкт стендаперів «Культурна оборона» під час стрімів збирають кошти на потреби різних підрозділів, мандрують містами України,пропонуючи за донати цікаві подарунки від відомихукраїнців, брендів, поштові марки тощо

Номер слайду 15

Учасники «Ліги сміху» організували фонд «Ліга допомоги»«Розчищення одного обʼєкта іноді займає три дні. Але головна проблема для тих, хто втратив свій будинок — тимчасове житло. Розбираючи завали, ми готували майданчики для модульних будиночків, в яких людям потрібно пережити зиму. Ми не з чуток знаємо, що це серйозна проблема. Тому ми вирішили створити фонд, який займатиметься закупівлею та встановленням модульних будиночків»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Молодика Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 грудня 2022
Переглядів
2712
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку