Презентація " Нові підходи до гармонізуючої освіти першокласників з урахуванням нового Державного стандарту"

Про матеріал

Презентація " Нові підходи до гармонізуючої освіти першокласників з урахуванням нового Державного стандарту". Матеріали можна використати під час виступу на методичному обєднанні для ілюстрування доповіді та зацікавлення аудиторії.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нові підходи до гармонізуючої освіти першокласників з урахуванням вимог нового Державного стандарту. Підготував вчитель 1 класу. КЗ “Нельгівська ЗОШ I-III ступенів”Сливка Анна Миколаївна2017 р.

Номер слайду 2

Актуальність  Результати навчальних досягнень учнів початкових класів зумовили необхідність поновити зміст Державного стандарту початкової загальної освіти та удосконалити Базовий навчальний план початкової загальної освіти.

Номер слайду 3

Позитивними змінами нової редакції Державного стандарту є:розроблення єдиного змісту стандарту для усіх мов навчання;використання здоров’язбережувальних технологій;екологічна спрямованість освіти;передбачено вивчення іноземної мови з 1 класу в усіх загальноосвітніх навчальних закладах;;передбачено впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Номер слайду 4

Навчальний процес організований згідно рекомендацій МОН України: тривалість уроків – 35 хвилин, перерви – 15 хвилин, велика – 35 хвилин, розвантажувальний день у четвер, оптимальний розклад уроків, Фізкультхвилинки; За згодою учителів перших класів деякі предмети викладають вчителі-предметники: англійську мову, музику, фізичну культуру, які продовжать викладання надалі в основній і старшій школі.

Номер слайду 5

Для реалізації зазначених умов необхідно: Зміст, методи навчання, ритм уроку, режим дня і тижня, етика спілкування, робота з батьками, дизайн середовища – все працювало на дитячі потреби і вікові можливості, сприяло розвитку дитячих здібностей, не шкодило фізичному і психічному здоров’ю.

Номер слайду 6

«Школа не повинна вносити різкого перелому в життя дитини. Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити сьогодні те, що робила вчора. Нехай нове появляється в житті поступово і не збентежує лавиною переживань». В. О. Сухомлинський

Номер слайду 7

У системі навчання існує тенденція: старша ланка диктує свої вимоги до попередньої. З цієї точки зору всім здається, що ВНЗ вказує школі, якого випускника їй готувати, старша школа дає свої вимоги основній, та - до початкової… У свою чергу, початкова школа стала прискіпливіше встановлювати вимоги до вступу дошкільників у школу.

Номер слайду 8

Алгоритм роботи школи та дитячого садка:засідання методичних об’єднань;відвідування уроків у школі та заняття в дитячому садку;робота консультаційного пункту;загальні батьківські збори;робота Школи майбутнього першокласника;підготовка рекомендацій для батьків;підготовка посібників для майбутніх учнів;рекомендації практичного психолога .

Номер слайду 9

Головною метою учителів та соціально-психологічної служби школи є профілактика шкільної дезадаптації.

Номер слайду 10

Особливо важливою для майбутніх учнів є фігура першого вчителя, якого вони сприймають як надзвичайну людину.

Номер слайду 11

У своїй роботі використовуємо принципи української етнопедагогіки: Вчи не страшкою, а ласкою (гуманне ставлення до дитини)Не бурчи, а навчи (педагогічна компетентність)Путню річ і дурень зрозуміє (доступність)Із самого початку думай, який буде кінець (послідовність та наступність)Не все одразу, а потроху та помалу, то буде користі чимало (послідовність та наступність)Хто собою керувати не вміє, той і іншого на розум не наставить (вимогливість до вчителя та вихователя)Учи народ, учись у народу (народність)Гни дерево, поки молоде, вчи дитя, поки мале (природо відповідність)Вчений, а кобили не запряже (зв’язок навчання з практикою)Краще раз побачити, ніж тричі почути (наочність). Краще приклад, ніж наука (наочність)Ніщо не дійде до голови, як не побуває в серці (емоційність)

Номер слайду 12

Висновки: Новий Державний стандарт початкової загальної освіти покликаний підняти початкову освіту на якісно новий рівень. Він передбачає поетапне становлення дитячої особистості, її фізичний, пізнавальний, соціальний, естетичний розвиток.

pptx
Додано
23 серпня 2018
Переглядів
731
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку