Презентація:"Оскар Уайльд" 10 клас

Про матеріал
Презентпція для 10 класу на тему "Оскар Уайльд".Усі матеріали взяті з відкритих джерел !
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оскар Уайльд Підготувала : Філатова Вероніка

Номер слайду 2

Біографія. Оскар Уайльд — це відомий ірландський письменник, поет, драматург і есеїст, який жив у другій половині 19 століття. Він народився в 1854 році в Дубліні і здобув освіту в Трініті-коледжі. Уайльд став одним з найбільш відомих літераторів свого часу завдяки своїй сатиричній та витонченій манері письма, а також своїй скандальній особистості.

Номер слайду 3

Біографія У вільний час Уайльд-старший серйозно цікавився археологією і вивчав народну творчість. Пізніше, ним був заснований медичний пункт, в якому жебраки могли пройти безкоштовне обстеження. За ці та інші заслуги перед державою, батька Уайльда удостоїли лицарського звання. Мати Оскара, Джейн Франческа, брала участь в рухах, які відстоюють права і свободу ірландців. В будинку Уайльд часто збиралися відомі люди, дискутувавши на різні теми. Крім Оскара, в сім’ї Уайльдов народилися дівчинка Ізола і хлопчик Вільям, однак Ізола померла від менінгіту в дитячому віці.

Номер слайду 4

Особисте життя З молодості Оскар Уайльд відрізнявся особливою влюбливістю. У зв’язку з цим у нього було безліч нетривалих любовних романів. У віці 27 років він закохався в Констанс Ллойд, яка відповіла йому взаємністю. Через 2 роки вони одружилися. У цьому шлюбі у них народилися два сини – Сиріл і Вівіан.

Номер слайду 5

Особисте життя В перші роки спільного життя між подружжям була повна ідилія, проте через кілька років їхні почуття стали остигати. В результаті Оскар Уайльд переїхав в інший дім і почав жити окремо від сім’ї. Незабаром у нього зав’язався гомосексуальний роман з секретарем Робертом Россом, проте через деякий час вони розлучилися. Наступним його партнером став маркіз Альфред Дуглас, який був молодшим Уайльда на 16 років.

Номер слайду 6

Творчість. На початку своєї творчої біографії, Уайльд займався складанням віршів, і лише іноді приділяв увагу естетиці. У період біографії 1882-1883 рр. Уайльд провів в Америці, де неодноразово виступав з лекціями по мистецтву. Публіка, приходила на його виступу, була в захваті від високого інтелекту і харизми оратора. В результаті, популярність Уайльда зростала з кожним днем. Повернувшись додому, Оскар Уайльд вирішує спробувати себе в якості дитячого письменника. Незабаром він опубліковує 2 збірки казок: «Щасливий принц» і «Гранатовий будиночок».

Номер слайду 7

Творчість. Досягнувши 33 років, Оскар Уайльд написав перші в своїй біографії серйозні твори. До них можна віднести такі оповідання, як «Кентервільський привид», «Сфінкс без загадки» і «Злочин лорда Артура Севіла». У 1890 р. з-під його пера вийшов роман «Портрет Доріана Грея», що став самим знаменитим в його біографії. Цікаво, що спочатку цей твір не було оцінено по достоїнству. Після цього Уайльд пише театральну п’єсу за біблійними сюжетами – «Саломея». Однак оскільки в той час на сценах Британії заборонялося ставити вистави на біблійні сюжети, твір не пройшло цензуру. Потім Уайльд написав безліч комедійних п’єс: «Ідеальний чоловік», «Як важливо бути серйозним», «Віра, або Нігілісти», «Герцогиня Падуанская» та інші.

Номер слайду 8

Смерть. У 1898 р. дружина Уайльда померла в одній з лікарень Італії після невдало проведеної операції. Незабаром і сам Уайльд захворює менінгітом, викликаним вушної інфекцією. В останні дні життя він мучився від нестерпного болю і міг пояснюватися тільки жестами. Оскар Уайльд помер 30 листопада 1900 р., у віці 46 років. Цікаво, що він був похований на кладовищі Баньо, проте через 10 років його останки перепоховали на знаменитому кладовищі Пер-Лашез, що в Парижі.

Номер слайду 9

Відео про Оскара Уайльда https://www.youtube.com/watch?v=Mw-6be. Gg. Wic

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сафронкіна Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 квітня 2023
Переглядів
4482
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку