Презентація "Патріотичне виховання"

Про матеріал

Робота є своєрідним змістом роботи класного керівника з напрямку "Патріотичне виховання учнів" у позакласній роботі. Презентація висвітлює заходи, які можуть бути проведені класним керівником , що слугуватимуть вихованнюв учнів національної свідомості, колективізму, кращих чеснот українця.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Патріотичне виховання учнів Підготувала. Пономаренко В. О

Номер слайду 2

Уже сама обстановка класної кімнати налаштовує не лише на гарне навчання, а й викликає почуття любові до рідної країни, гордості за причетність до її великого народу, спонукає вивчати його традиції й обряди.

Номер слайду 3

Розумінню й усвідомленню значення збереження єдності й територіальної цілісності України сприяють класні години, круглі столи, дискусії, що проводяться у класі. Значна частина їх завершується вокальним супроводом.

Номер слайду 4

Важливе місце в формуванні свідомості моїх учнів посідає тема війни, трагічні події в Бабиному Яру. На прикладі колишніх і нинішніх бійців-захисників Вітчизни діти вчаться цінувати здобуте кров’ю. Нами проводиться пошукова робота, зокрема щодо виявлення й увічнення пам’яті учасників ІІ світової війни, найближчих родичів і земляків. Діти підготували фотоматеріал до Дня Перемоги про учасника ІІ світової війни, матеріал для стенду «Герої України (АТО)», вшанували героїв Небесної Сотні тощо.

Номер слайду 5

9-А - велика дружна сім’я, яка вміє не лише навчатися, а й відпочивати. Відзначення днів іменинника, новорічних свят – постійні заходи класу. Якщо треба, ми готові прийти на допомогу в облаштуванні школи, регулярно дбаємо про чистоту й порядок у класі.

Номер слайду 6

А взимку активно допомагали перебути тяжкі морози пташкам, безпритульним тваринам, брали участь у акції «Допоможи зоопарку» , «Посади клумбу»..

Номер слайду 7

Зокрема, у січні провели цикл годин спілкування «Різдвяно-новорічні передзвони», на яких діти розігрували різдвяні сцени, тим самим глибше знайомлячись із особливостями різдвяного обряду. Учні також приготували проекти «Новорічні свята» та виступили з ними. Хлопчики розповідали, як вони віншують рідних та знайомих із цими святами. У класній кімнаті також оформлено куточок «Українським святковим традиціям – жити», де розміщено малюнки учнів на тему «Новорічні свята». Проводилася велика робота над укладанням альманаху «Пісні мого краю».

Номер слайду 8

Починаючи з березня, діти із задоволенням вивчають особливості весняних обрядів і свят, беруть активну участь у загальноміському святі на Масляну. На нетрадиційному занятті у класі «Лялька-мотанка – народна іграшка і оберіг» відповідальні за його проведення дали майстер-клас щодо її виготовлення, інші учні розповіли про це свято, історію появи ляльки-мотанки. Цікавим було й нетрадиційне практичне заняття «Великодня писанка». На загальношкільному захисті проектів учні представили цикл весняних свят, де розігрували пасхальні сцени, гаївки тощо.

Номер слайду 9

Найпопудярнішою піснею навесні була й залишається “Подоляночка”. Дівчата з класу проводять на перервах з молодшими школярами рухливі народні ігри, цим самим сприяючи відродженню народних традицій.

Номер слайду 10

Не можна вивчити історії країни, не знаючи їсторії власного роду. Готуючись до години спілкування «Історія мого родоводу», ми представили родовідні дерева. Найкращим було дослідження Тендюка Д., який представив історію свого роду ще з часів ХУІІ ст.

Номер слайду 11

Формуванню ціннісного ставлення до себе сприяли анкетування учнів «Мої моральні цінності», рейди «Мій портфель», «Мій зовнішній вигляд», круглий стіл «Що маю знати, щоб зберегти здоров’я», морально-етична бесіда: «Скарбничка людяності» тощо.

Номер слайду 12

Флеш-моби, конкурси, предметні тижні – ось далеко не всі заходи, у яких ми беремо участь і перемагаємо.

pptx
Додано
9 жовтня 2018
Переглядів
832
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку