Презентація "Патріотичне виховання здобувачів освіти у початковій школі"

Про матеріал
У початкових класах закладається основа національної свідомості учнів, любов до рідної землі, своєї «малої батьківщини», виховується патріотична гордість за минуле і сучасне України, любов до рідної мови, формується духовно розвинена, творча, працелюбна особистість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Національно – патріотичне виховання здобувачів освіти як фактор розвитку національної свідомості, громадянської активності, правових цінностей зростаючого покоління

Номер слайду 2

Основні напрями національно-патріотичного виховання у початковій школі:

Номер слайду 3

Концепція Нової української школи ґрунтується на ідеї виховання особистості, патріота, інноватора. НУШ передбачає , що її випускники мають бути патріотами з активною життєвою позицією, які діють згідно з морально-етичними принципами і здатні приймати відповідальні рішення, поважати гідність і права людини.

Номер слайду 4

Не дивіться на Україну, як на землю своїх батьків. Дивіться на неї, як на землю своїх дітей. І тоді прийдуть зміни… С. Вакарчук. Виховання учнів реалізується у процесі організації навчально-виховної діяльності і позаурочної та позакласної роботи. Вихованням дитини ти виховуєш себе, утверджуєш свою людську гідність В. О. Сухомлинський

Номер слайду 5

На уроках української мови формуємо культуру спілкування, збагачуємо мовлення здобувачів освіти українськими формами звертання та формулами мовленнєвого етикету, показуючи їх зв’язок із національними традиціями і звичаями українців. Чільне місце на уроках української мови займає використання малих фольклорних форм – загадок, лічилок, мирилок, приказок і прислів’їв, народних прикмет, уривків з казок, дитячих пісень, колискових, щедрівок, колядок, веснянок, закличок тощо.

Номер слайду 6

Невід’ємними складниками уроків української мови та читання є виховні бесіди, складання усних і письмових текстів на патріотичні теми, підготовка і презентація посильних проєктів патріотичного змісту.

Номер слайду 7

На уроках математики національно-патріотичне виховання відбувається опосередковано, через виконання пізнавальних завдань.

Номер слайду 8

Навчальний предмет «Я досліджую світ» спрямований на соціалізацію особистості , його національно-патріотичне, історичне, духовне, моральне і громадянське виховання. Видатні постаті, успішні люди, патріотично спрямовані, що уміють переборювати життєві труднощі і йдуть до власної мети,стають зразком для вироблення в учнів власних життєвих стратегій.

Номер слайду 9

Головним завданням курсу «Образотворче мистецтво» є формування у дітей культури почуттів, основ національної та громадянської свідомості.

Номер слайду 10

Для досягнення мети патріотичного і громадянського виховання суттєву роль відіграють позакласні виховні заходи.

Номер слайду 11

Виховна година «Моя Україна »

Номер слайду 12

Козацькі забави

Номер слайду 13

Зміст поняття патріотизму включає в себе почуття прихильності до тих місць, де людина народилася і виросла. Під час екскурсій учні пізнають рідний край.

Номер слайду 14

Написання листів до Дня захисника та захисниці України

Номер слайду 15

Тепло наших сердець даруємо захисникам

Номер слайду 16

Якщо твої наміри на рік - сій жито,на десятиліття – саджай дерево, на віки – виховуй дітей. Народна мудрість

pptx
Додано
18 лютого
Переглядів
318
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку