Презентація "Педагогічний досвід"

Про матеріал

Презентація педагогічного досвіду Бекеш Л.В.

Методична робота

- керівник творчої лабораторії розвитку початкової освіти в галузі “Мови і літератури" ;

- керівник шкільного методичного об'єднання вчителів

початкових класів ;

-

- член журі предметних олімпіад, конкурсу з української

мови імені Петра Яцика в районі , області;

-

- наставник у вчителя початкових класів, молодого

спеціаліста Савчук С.В.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація педагогічного досвіду Бекеш Любові Василівни вчителя початкових класів Снігурівської ЗОШ I – III cт. № 3 style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Стаж роботи21 рік. Результати попередньої атестаціїСпеціаліст вищої категорії. Старший вчитель

Номер слайду 4

- керівник творчої лабораторії розвитку початкової освіти в галузі “Мови і літератури” ;- керівник шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів ;- член журі предметних олімпіад, конкурсу з української мови імені Петра Яцика в районі , області;- наставник у вчителя початкових класів, молодого спеціаліста Савчук С. В. Методична робота

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Творча особистість Творча діяльність

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Вимоги до побудови та проведення:1. Вдалий вибір казкового сюжету.2. Створення на уроці казкової атмосфери.3. Підготовка демонстраційних засобів, ілюстрацій, іграшок – персонажів чи нескладних костюмів.4. Наявність сюрпризного моменту.5. Використання системи розвивальних завдань творчого характеру.6. Забезпечення ситуації успіху, впевненості у власних силах.7. Використання елементів змагання і пошуку.8. Застосування аргументованих стимулів до навчально – пізнавальної діяльності на зразок «допоможи персонажеві».9. Обов’язкове використання виховного потенціалу уроку. Прийоми застосування казок:1. «Приваблива ціль».(Допомогти персонажам потрапити в рукавичку, виконавши завдання).2. «Чарівна паличка». (Хто одержав «чарівну паличку», той має право озвучити відповідь).3. «Знайомі персонажі в нових ситуаціях».4. «Фантастичне перевтілення»(Учням пропонується уявити себе, наприклад, сонечком , яке вранці будить усіх мешканців лісу і скласти про це розповідь від імені сонця.).

Номер слайду 20

Вимоги до побудови та проведення:1. Вибір цікавого маршруту(куди буде подорож).2. Визначення дидактичної мети подорожі і кінцевих результатів.3. Побудова картки - схеми подорожі, на якій нанесено пункти зупинок.4. Продумування логічного зв’язку і наступності між етапами подорожі.5. Забезпечення мотивації перебування на кожній зупинці.6. Чітке формулювання завдань і вмотивованість їх виконання.7. Підпорядкованість усіх завдань досягненню мети уроку.8. Вироблення критеріїв оцінювання навчальної діяльності учнів.9. Продумування оригінального підсумку уроку(визначення результатів навчання та зіставлення їх із поставленими цілями).

Номер слайду 21

Вимоги до побудови та проведення:1. Грунтуються на змаганні команд під час почергового виконання певних завдань.2. В організації та проведенні уроку- змаганні виділяють три основних етапи: підготовчий, ігровий і підбиття підсумків. Для кожного уроку ця структура конкретизується залежно від змісту дидактичного матеріалу та особливостей сюжету змагань. Наприклад, для КВК притаманні такі особливості: 1. Клас потрібно поділити, як мінімум на дві команди, які мають придумати собі назви та обрати капітанів. 2. На такому уроці необхідна наявність журі, до складу якого можуть входити педагог і учні, що виявляють найкращі результати навчальних досягнень. 3. Зміст уроку - КВК мають формувати такі конкурси і завдання, які б виконували навчальну, розвивальну і виховну функції, оскільки це не виховний захід, а навчальне заняття. 4. Логічним завершенням уроку – КВК має бути оголошення переможців та оцінювання навчальної діяльності учнів.

Номер слайду 22

Особливості :1. Активізує самостійне мислення дитини і сприяє не тільки засвоєнню та відтворенню знань та вмінь, а й формуванню здатності творчо застосовувати їх у нових умовах.2. Діяльність учнів у процесі виконання проекту має бути креативною й особистісно зорієнтованою. Вона передбачає високий рівень індивідуальної та колективної відповідальності за виконання кожного завдання.3. Реалізація проекту вимагає від учнів здатності здійснювати самостійну пошукову діяльність, координувати свої дії, активно взаємодіяти з іншими учасниками проекту.4. Робота над проектом здійснюється в кілька етапів: вибір теми проекту, розроблення плану роботи над проектом, формування групи виконавців, визначення термінів виконання роботи, розподіл завдань між учнями, виконання завдань, обговорення в групі виконання кожного завдання, оформлення спільного результату, презентація проекту, оцінювання роботи.

Номер слайду 23

Шляхом використання слайдів, фотографій, відеоматеріалів учні, перебуваючи в ролі екскурсовода, складають усні чи письмові розповіді, описи. Урок, проведений у такій формі, мотивує мовленнєву творчість школярів, сприяє вдосконаленню їхнього монологічного мовлення, пробуджує інтерес до об’єктів екскурсії, має виховний вплив на формування особистості молодшого школяра. Особливості : Проведенню такого уроку передує значна підготовча робота. Щоб провести заочну екскурсію – розповісти про зображене на слайді, фото чи відео, учень має попередньо одержати відповідну інформацію. Зробити це можна в індивідуальному порядку, під час виконання групового завдання чи роботи в парі. Учитель передбачає й заздалегідь організовує таку роботу.

Номер слайду 24

Передбачають спільну діяльність учителя й учнів, спрямовану на дослідження певного явища з метою його розуміння та усвідомленого засвоєння. Процес підготовки та проведення уроку – дослідження, наприклад, з української мови, можна поділити на кілька етапів: Перший етап. Вчителю доцільно визначити, що учні мають засвоїти на уроці, тобто яке мовне явище дослідити, яку закономірність виявити, яке правило сформулювати чи довести. Другий етап. Визначити дидактичний матеріал, на якому здійснюватиметься дослідницька діяльність. Третій етап. Визначення типу навчального дослідження (індуктивного чи дедуктивного), яке найдоцільніше сконструювати для засвоєння конкретного мовного матеріалу. Ця доцільність визначається специфікою запланованого результату дослідження та особливістю лінгвістичного матеріалу, який мають засвоїти учні. Четвертий етап. Сконструювати проблемну ситуацію, яка мотивуватиме школярів на дослідницьку діяльність. Важливо, щоб ця ситуація була не просто завданням, яке викликає в учнів утруднення і потребує розв’язання. Необхідно, щоб поставлена проблема зацікавила школярів, викликала інтерес і бажання її вирішити, щоб учні усвідомлювали важливість і необхідність виконання поставленого перед ними завдання, щоб одержані в результаті дослідження знання й уміння були затребуваними в їхньому подальшому навчанні і житті. П’ятий етап. Організаційний. Учитель має забезпечити учнів необхідним дидактичним матеріалом, продумати ефективні методи, прийоми дослідницької діяльності та способи організації навчальної взаємодії учнів (у парах, групах), а також форму представлення результатів самостійного пошуку.

Номер слайду 25

На інтегрованому уроці вирішуються дидактичні завдання двох чи кількох навчальних предметів. Тому при підготовці такого уроку необхідно: 1. Виділити в програмі з кожного навчального предмета подібні чи пов’язані між собою теми.2. Змінити послідовність вивчення тем, якщо в цьому є необхідність.3. Визначити зв’язки між подібними елементами знань.4. Чітко визначити цілі уроку з урахуванням програмових вимог кожного з предметів, що інтегруються.5. Скласти план уроку, забезпечивши раціональний розподіл часу на уроці для реалізації цілей кожного предмета.6. Побудувати модель уроку, використовуючи ефективні методи, прийоми, засоби навчання та способи організації навчальної взаємодії. Структура такого уроку вимагає особливої чіткості, продуманості та логічного взаємозв’язку навчального матеріалу з різних предметів на всіх етапах уроку.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Мої досягнення {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Дата. Вид нагороди, відзнаки№ наказу15.05.2013 Диплом Лауреата загальношкільного фестивалю зірок за підсумками 2012-2013 н.р. за перемогу в номінації «Інтелектуальна еліта школи. Творча еліта школи»Наказ від 15.05.2013 р №1312013-2014 Грамота за належну організацію і проведення Міжнародного природничого інтерактивного конкурсу «Колосок» та популяризацію природничих предметів у школі впродовж 2013-2014 н.р. 14.05.2015 Диплом за вагомі досягнення в роботі з обдарованими дітьми за підсумками 2014-2015 н.р. Наказ від 14.05.2015 р № 912016 Подяка МОІППО за якісну підготовку переможця ІІІ етапу обласних олімпіад із базових дисциплін серед учнів 2-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів області. 2016 Подяка Відділу освіти Снігурівської РДА за якісну підготовку учнів початкових класів до олімпіад з математики, природознавства, курсу «Я у світі», української мови та літературного читання. Наказ від 29.04.2016 р № 992016 Диплом Снігурівської ЗОШ №3 за вагомі досягнення в роботі з обдарованими дітьми за підсумками 2015/2016 н.р. Наказ від 17.05.2016 № 962016 Подяка Снігурівського РМК керівнику районної творчої лабораторії в галузі «Мови і літератури» за активну участь у методичній роботі району та з нагоди Дня працівників освіти 2017 Сертифікат учасника вебінару «Я у світі» 4 клас « Способи організації навчальної взаємодії на прикладах уроків «Людина має творити добро»»№ 2458712017 Подяка Снігурівського РМК за активну участь в обласних методичних заходах 2017 Грамота Снігурівської РДА за активну участь у науково – методичній роботі з учителями початкових класів району щодо підготовки до реалізації концептуальних засад Нової української школи та з нагоди Дня працівників освіти  15.05.2017 Сертифікат «За впровадження інтерактивної освітньої платформи «Вчи.ком.юа» в навчальний процес»Ідентифікаційний код 408616422017 Подяка керівнику шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів за якісну методичну роботу з вчителями початкових класів. 

Номер слайду 28

Досягнення учнів {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Навч. рік. Назва конкурсу. Предмет. К-ть учасників. Результативність. ПІП учнів - переможців 2013– 2014«Колосок»Природничо - інтерактивний1 тур – 12 учнІІ тур – 14 учн. Золотий Золотий «Кенгуру»МатематикаІ тур – 12 учнІІ тур – 13 учн. Відмінний результат Відмінний результат  «Новорічний подарунок»Творчі роботи4 учн1 місце «Новорічна композиція» 2 місце «Стилізована ялинка» 3 місце «Стилізована ялинка» 3 місце «Новорічний вінок»Стрельченко О.  Мільковська А.  Матяж К.   Кореновський А.«Український сувенір»Творчі роботи4 учн2 місце «Домовичок»Бекеш О. Результативність участі учнів у предметних конкурсах районного та обласного рівнів

Номер слайду 29

Досягнення учнів {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Навч. рік. Назва конкурсу. Предмет. К-ть учасників. Результативність. ПІП учнів - переможців2014-2015«Колосок»Природничо - інтерактивнийІ тур – 15учн ІІ тур-8 учн. Золотий  Золотий  «Кенгуру»МатематикаІ тур -11 учн Іі тур – 10 учн. Відмінний, добрий «Патріот» 5 учн. Сертифікати учасників «Новорічний подарунок»Творчі роботи6 учн3 місце 1 місце. Мільковська А. Власов Д.«Український сувенір» 6 учн3 місце «Лісовичок»Бекеш О.«Діти Миколаївщини у боротьбі з карантинними шкідниками»Конкурс малюнків4 учн. Подяки і призи. Юхимов І., Александрова А,Власов Д. Румега М.«Водні ресурси рідного краю. Річка Інгулець»Конкурс малюнків3 учн1 місце. Юхимов І. «Найрозумніший учень року. ЗІН» (7 етапів)  Районний етап конкурсу з укр. мови ім. П. Яцика        Обласний етап конкурсу з укр.мови ім. П. Яцика   Всеукраїнський етап конкурсу з укр.мови ім. П. Яцика       Укр.мова        Укр.мова   Укр.мова2 учні  4 учн        1 уч    1 уч    1місце  2 місце  3 місце   1місце   Учасник. Александрова А. Козиряцький М.  Александрова А. Бекеш О., Мільковська А. Козиряцький М. Александрова А.   Александрова А

Номер слайду 30

Досягнення учнів {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Навч. рік. Назва конкурсу. Предмет. К-ть учасників. Результативність. ПІП учнів - переможців2015-2016 Районний етап конкурсу з укр. мови ім. П. Яцика. Укр. мова 1 місце. Александрова А. Обласний етап конкурсу з укр. мови ім. П. Яцика. Укр. мова 2 місце. Александрова А.«Новорічна композиція»Творчі роботи2 учн3 місце «Стилізована ялинка» 3 місце «Новорічний вінок»Александрова А.  Кореновський А.«Колосок»Природничо - інтерактивний14 учн. Золотий «ЗІН» 2 учн Козиряцький М. Власов Д.«Кенгуру»Математика5 учн. Золотий «Таланти багатодітної родини»Збірка творчих робіт учнів4 учн Власов Д. Лубніна ДЮхимов І. Юхимов М«Вода – джерело життя»Конкурс малюнків8 учн3 місце. Дмитрусенко П.«Мій біль - Чорнобиль»Конкурс малюнків5 учн  «Роби добро»Конкурс малюнків6 учн  «Безпека дорожнього руху»Конкурс малюнків4 учн  «Протипожежна безпека»Конкурс малюнків3 учн  «Писанка»  «Великодня писанка»Творча робота Колективна творча робота2 учн      Грошова винагорода, грамота    Александрова А.

Номер слайду 31

Досягнення учнів {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Навч. рік. Назва конкурсу. Предмет. К-ть учасників. Результативність. ПІП учнів - переможців2016-2017«Український сувенір»Творчі роботи7 учн  «Новорічний подарунок»Творчі роботи4 учн1 місце «Ялинка бажань»Власов М.«Колосок»Природничо - інтерактивний15 учн. Золотий «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху»Конкурс малюнків7 учн2 місце. Меньшов П.«Вода – джерело життя»Конкурс малюнків5 учн  «Базовий онлайн курс «Вчи .ком.юа»»Математика 1 клас19 учн3 дипломи. Бекеш С. Ланова В. Меньшов П.2017-2018 «Український сувенір»Творчі роботи1 учн2 місце. Кулик С.«Новорічний подарунок» 1 учн  «Колосок» Природничо - інтерактивнийІ тур – 14 учн ІІтур – 6 учн  «Кенгуру»Математика1 тур – 11 учн    «Соняшник»Укр.мова і літературне читання8 учн       

Номер слайду 32

Досягнення учнів Результативність участі учнів у районному, обласному, всеукраїнському турі предметних олімпіад{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Навч.рік. Предмет. К-ть учасників. Результативність. ПІП учнів - переможців2015-2016 Укр мова(ІІ етап) 11 місце. Александрова А. Математика (ІІ етап) 12 місце. Александрова А. Природознавство (ІІ етап) 23 місце. Румега М. Я у світі (ІІ етап)2 3 місце. Бекеш. О. Укр.мова (ІІІ етап) 12 місце. Александрова А.

Номер слайду 33

“На кожному уроці діти творять на очах у мене”:- позитивний емоційний настрій (вірш, закличка, посмішка, побажання);- прийом “здивування”, “подиву” (казковий герой, загадка, ілюстрація);- свідоме прогнозування, передбачення (змісту твору, теми і мети уроку, вчинків героїв);- формування компетентностей (ключові, предметні, міжпредметні);- оптимальне поєднання парної, групової, індивідуальної, фронтальної роботи;- штучне створення проблемної ситуації;- зв’язок з життям;- співнавчання і взаємонавчання;- самоаналіз, самоконтроль, самооцінка направлені на творчість;- прийоми педагогічної техніки за Анатолієм Гінном (підвищення зацікавленості до вивченого матеріалу : приваблива мета, фантастична добавка, спіймай помилку тощо). Педагогічний почерк

Номер слайду 34

Фото уроків

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Дякую за увагу!

pptx
Додано
6 березня 2018
Переглядів
971
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку