Презентація "Письменники Одещини"

Про матеріал
Одеса – перлина біля моря. Оспівана видатними майстрами літератури, вона завжди надихає художників, поетів, музикантів на створення шедеврів світової культури. Одеса приваблювала до себе письменників з різних куточків країни. Приїздили сюди з різних причин: на відпочинок, у нагальних справах, на оздоровлення, працювати…
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Юрій Липа видатний український мислитель історіософського та геополітичного спрямування, поет, прозаїк, перекладач, лікар. Народився 1900 р. у м. Одесі в сім'ї Івана Львовича Липи — відомого політичного діяча, письменника, засновника першої української політичної організації „Братство тарасівців”, що проголосила своєю метою боротьбу за самостійність України.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Юрій Липа у 1943 році УГВР( українська головна визвольна рада) УПА( Українська повстанська армія)

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Творчість Його перу належать брошури „Союз Визволення України”, „Королівство Київське по проекту Бісмарка”, „Носіть свої ознаки”, „Гетьман Іван Мазепа”, які побачили світ у роки національно-визвольних змагань 1917— 1920 рр., „Українська доба”, „Українська раса” (1936), поетичні збірки „Світлість” (1925), „Суворість” (1931), „Вірую” (1938), славетна історіософсько-геополітична трилогія у книгах „Призначення України” (1938), „Чорноморська доктрина” (1940), „Розподіл Росії” (1941), роман „Козаки в Московії” (1934), трьохтомник новел „Нотатник” (1936). З 1933 по 1937 рр. Ю. Липа опублікував низку наукових досліджень з фітотерапії, зокрема, „Фітотерапія”, „Зутріууит Азіег в відживлюванні ді гей”, „Фітотерапія в деяких хворобах переміни матерії”, „Лікування зелами хронічних хвороб”, „Вереди старечого віку до гоєння”, „Рослини й лікування”, „Історія зелолічнитцва”, „Значіння рослинних середників при лікуванні діабету”, „Фітотерапія хвороб травленевих органів”, „Рослини проти статевого безсилля”, „Лікувальні рослини в давній і сучасній українській медицині” та інші.

ppt
Додано
9 червня 2021
Переглядів
3813
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку