Презентація "Південно-східний Китай"

Про матеріал
Південно-східний Китай Георгафічне положення Природні ресурси Пляжний відпочинок Рекреаційні ресурси острова Історико-культурні ресурси Визначні місця Хайнаня Згаслі Вулкани Музеї Хайнаня
Перегляд файлу

 



Природні ресурси

Від інших популярних напрямків на Південно-східній Азії Хайнань відрізняється унікальним тропічним кліматом, який дозволяє відпочивати тут цілий рік — тут налічується 300 сонячних днів у році. На острові дотримуються жорсткі екологічні норми, є відмінно розвинена і динамічно розвивається інфраструктура міжнародного туризму, відпочинку та оздоровлення.

У центральній частині острова розкинулися густі ліси, в яких ростуть унікальні види рослин, в основному ендеміки, включені до Червоної книги Китаю і всього світу. Фауна острова — найбагатша в країні: тут мешкають понад 85 видів ссавців і понад 456 видів птахів.

Також острів славиться своїми плантаціями кави, чаю, фруктів, тут вирощуються манго, банани, ананаси, кокоси.


Рекреаційні ресурси острова

Острів Хайнань – це справжня скарбниця: бажаючі розслабитись можуть відпочивати в термальних джерелах та скористатись столітніми здобутками китайської народної медицини.

Найбільший скарб острова – термальні джерела. Близько 30 басейнів, з різними хімічними властивостями і температурами для лікування ледь не всіх хвороб: від проблем з травленням до захворювань дихальної системи та опорно-рухового апарату.

На острові є максимально гаряче джерело Цюнхай, його температура досягає 70-90С, тобто вода фактично кипить. Звичайно, купатись в ньому не можна, але як туристична диковинка, джерело дуже популярне.едицини.



Ще одне цікаве місце — знаменитий парк “Край світу” на південному березі Хайнаня, за 20 км від бухти Саньявань, в місці, яке у древніх жителів Хайнаня вважалося краєм землі.

Більшу частину території парку займає пляж з білосніжним піском і значних розмірів валунами, на яких вирізані ієрогліфи — камінь успіху, камінь миру, камінь любові та інші. Сюди приїжджають молодята з усього світу для проведення весільних церемоній. Раз на рік тут проходить Міжнародний весільний фестиваль. Також на території є зоопарк і етносело.

Часто туристи з екскурсіями відвідують місцеві острови — Зелений Острів піратів і Західний острів Сідао з красивим парком і пляжем, а також острів мавп — не в прямому сенсі Острів, а заповідник, розташований на півострові.



Ще одна незвичайна пам’ятка острова — Міст Закоханих (蜈支洲情人), дерев’яний міст, розташований в північній частині острова учжічжоу (Острів піратів). Міст веде до пагоди, побудованої на морському рифі, і спочатку він був підвісним. Споруда вважається найромантичнішим місцем на Хайнані, тут завжди багато фотографуються закоханих пар і молодят.

Маловідвідуваним місцем на острові залишається і природний заповідник мангрового дерева в околицях Хайкоу, в якому охороняються мангрові дерева, наполовину занурені у воду. Під час екскурсії по ньому туристи пливуть між деревами на човнах.

Бухта Гизи, розташована в районі Янцзи на заході острова, є одним з тих місць, які майже не відвідують туристи. Бухта названа на ім’я красивих кольорових каменів, які можна знайти уздовж берега — вони нагадують китайські шахи. Гизи знаходиться в оточенні скель і тропічної рослинності та приваблює дайверів, проте дайв-центрів і пунктів прокату обладнання тут немає.

Цікаві факти

Олень — символ острова Хайнань. Побачити живих оленів можна на оленячій фермі Фенгму на південному заході округу Тунгчанг, в 30 км від однойменного міста, де мешкає понад 700 цих тварин. Туристи можуть погодувати червоних і плямистих оленів, погладити їх і сфотографуватися з ними. Ферма займає понад 13 га і є найбільшою у всьому Південному Китаї.

Примітно, що на острові є власна мова — хайнаньскій, варіація китайського, який навіть самі китайці вважають досить складним для вивчення, оскільки в ньому є багато незвичайних приголосних, які не мають еквівалентів в інших діалектах китайського або західних мов, а також незвичайна структура тону. У хайнаньского мови є деалектні відмінності в різних частинах острова, хоча престижним вважається веньчанський діалект, який використовується в новинах, — його розуміють на всій території Хайнаня.

Дякую за увагу!

https://mandry.club/kurorty/xajnan/ https://www.poihaluznamu.com/article-vdale-znajomstvo-z-kytayem-ostriv-hajnan https://poihalyznamy.com.ua/ostriv-hajnan-kytaj-novyj-napryamok-z-kyyeva/

docx
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
Додано
8 лютого
Переглядів
62
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку