Презентація. Планування виховної роботи вихователя НРЦ

Про матеріал
Методичні рекомендації по плануванню виховної роботи (календарний та щоденний план) вихователя навчально-реабілітаційного центру та школи-інтернату.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Планування виховної роботи вихователя НРЦ (рекомендації) Заступник директора з виховної роботи Бриль Д.В.

Номер слайду 2

Календарний план виховної роботи

Номер слайду 3

Титульна сторінка ТАВРІЙСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-РЕАБІЛІТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ   ЗАТВЕРДЖЕНО ПОГОДЖЕНО директор НРЦ заступник директора ____________________ з виховної роботи (підпис) (ПІП) _______________________   (підпис) (ПІП) КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН ВИХОВНОЇ РОБОТИ ________________класу(групи) на __________ навчальний рік      Вихователі:  

Номер слайду 4

Структура календарного плану виховної роботи групи (на початку): - аналіз виховної роботи за минулий рік ( обов'язково додати рівень вихованості класу) - цілі та завдання на новий навчальний рік ( + завдання рівня вихованості); - графік роботи вихователів групи.

Номер слайду 5

Додатки: - план роботи гуртка, занять за інтересами. - план роботи у канікулярний час.

Номер слайду 6

Розділи ( перша колонка плану) виховної роботи: - «Я» - «Я і родина» - «Я і школа» - «Я і довкілля» - «Я і соціум» - «Я і Батьківщина» - «Я і мистецтво» - «Я і праця».

Номер слайду 7

Зразок календарного плану Вересень Місячник….. Тиждень….. Розділ Форми і тематика занять Основні виховні завдання Термін проведення занять, відповідальний Індивідуальна робота з вихованцями Робота з батьками «Я» Розповідь, сюжетно-рольова гра «Посміхнись людям» Ознайомлення з поняттям «настрій людини» та відповідними емоціями, формувати вміння розпізнавати позитивні емоції за виразом обличчя. 05.09.2017 Сєров І.К. Вик. або перенесено на 07.10.2017 Вик. Бесіда з Петровим С. “Як поводити себе у громадських місцях” 07.09.2017 Індивідуальна бесіда по відвідуванню школи з Івановим П.Р. 1-й тиждень

Номер слайду 8

При плануванні: - обов'язковим є 1 захід на день ( у вихідні 2); планується робота на робочий тиждень (5 днів) , окремий план на вихідні дні (якщо група працює); Всі дати пишуться ручкою, або друкуються.

Номер слайду 9

- “Індивідуальна робота” - планується вільно, але не менше 1 разу на тиждень. - “Уроки мужності” - 2-10-ті класи - 1 раз на місяць (групові) -“ Робота з батьками ” – 1 раз на тиждень; “Мамина школа” – 0-3-ті класи – щоденно, 5-7-мі класи – 3 р/на тиждень, 6-8 класи – 2 р/на тиждень; - “Сімейні цінності” - 9-10-ті класи –– 1 раз на тиждень.

Номер слайду 10

Обов'язково планується: - Суспільно-корисна праця - це прибирання закріплених територій школи за графіком; - “Бібліотечна година” – ( за графіком) - Робота “книжкової лікарні” – 1 раз на місяць.

Номер слайду 11

План на перевірку та погодження здається заступнику з ВР: до 10.09. – І семестр та до 10.01. – ІІ семестр. Після погодження заступником директора з ВР план шнурується, затверджується директором та завіряється печаткою.

Номер слайду 12

Календарний план виховної роботи за попередній навчальний рік зберігається у заступника директора з виховної роботи 1 рік.

Номер слайду 13

Щоденний план вихователя

Номер слайду 14

Структура щоденного плану вихователя (вкладка): Графік роботи вихователя, класи; Відомості про дітей та їх батьків ( з номерами телефонів, домашньою адресою); Листок здоров’я; Режим дня вихованця; Комплекс ранкової зарядки (4 на рік); Рухливі ігри з метою ( 2 на місяць).

Номер слайду 15

Режимні моменти(7.00-8.30 ): підйом, ранкова зарядка, ранковий туалет, прибирання спальної кімнати; прогулянка на відкритому повітрі, сніданок, підготовка до уроків.

Номер слайду 16

Режимні моменти (ІІ половина дня): Обід, Денний сон, Прогулянка, Підвечірок, Самопідготовка ( мета, структура), Вечеря, Заняття за інтересами, Прибирання класної кімнати, Вечірній туалет.

Номер слайду 17

Рекомендована тривалість заходів: захід 0-5 класи 6-10 класи Бесіда, година спілкування, розповідь, спостереження та ін… 15-20 хв. 30-45 хв. Дидактичні, сюжетно-рольові, групові, рухливі ігри та ін.. 20-30 хв. 30-45 хв. Заняття за інтересами 30-45 хв. 45-60 хв. Інсценування уривків казок, творів, тренінги та ін… 30 хв. 30-60 хв. Екскурсії, пішохідні прогулянки… До 1.30 год. До 3 год. Конкурси, вечори відпочинку 30-60 хв. 60 хв. Інформаційні хвилинки, повідомлення та ін… 10-15 хв. 10-20 хв

Номер слайду 18

Якщо у Вас стаж роботи у закладі більше 10 років і Ви не знаходитесь на фронтальному контролі - у щоденному плані пишеться: - виховні заходи з календарного плану; - спостереження за день (стисло); - індивідуальна робота на самопідготовці; - індивідуальна робота з вихованцями; - гурткова робота, заняття за інтересами.

Номер слайду 19

Усе, що робиш, треба робити добре. Френсіс Бекон Дякую за увагу!

ppt
Додано
27 лютого 2019
Переглядів
4016
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку