Презентація "Подорож у країну казок"

Про матеріал

Презентація "Подорож у країну казок" можна використовувати вчителям початкових класів на уроках читання та бібліотекарям для підвищення інтересу учнів до читання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож в країну казок

Номер слайду 2

Дивовижна країна Данія

Номер слайду 3

Ганс Крістіан Андерсон. Данський прозаїк і поет, автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих: «Гидке каченя», «Нове вбрання короля», «Дюймовочка», «Стійкий олов'яний солдатик», «Принцеса на горошині», «Оле Лукойє», «Снігова королева» і багатьох інших

Номер слайду 4

Снігова королева. Казка Ханса Крістіана Андерсена вперше опублікована 21 грудня 1844 року. Це одна з найдовших і найпопулярніших казок Андерсена. Згідно біографу Керол Роузен, прототипом Снігової Королеви з її холодним серцем стала нерозділене кохання Андерсена до оперної співачки Йенні Лінд.

Номер слайду 5

Казкова країна Швеція

Номер слайду 6

Астрід Ліндгрен шведська письменниця, автор ряду всесвітньо відомих книг для дітей, в тому числі «Малюк і Карлсон, який живе на даху» і тетралогії про Пеппі Довга панчоха.

Номер слайду 7

Пеппі довга панчоха дитяча пригодницька повість шведської письменниці Астрід Ліндгрен, вперше опублікована в 1945 році. Цикл книг про пригоди екстравагантної дівчинки з незвичайним ім'ям Пеппі довга панчоха.

Номер слайду 8

Дивовижна країна Україна

Номер слайду 9

Василь Олександрович Сухомлинськийавтор близько 30 книг і понад 500 статей, присвячених вихованню та навчанню молоді. Книга його життя - «Серце віддаю дітям». Розповіді «Добре слово», «Самі ласкаві руки», «Мамина коса найкрасивіша».

Номер слайду 10

Добре слово. Дитячий твір українського письменника В. О. Сухомлинського. Де розповідається про дівчинку Оле якої не вистачало всього лише Доброго слова для одужання.

Номер слайду 11

Пам'ятник Тому Сойеру і Гекельбери Фіннові27 травня 1926 року у місті Ганнібал (США) з'явився пам'ятник Тому Сойеру і Гекльберрі Фінну. Хлопці зображені такими, якими їх уявляє більшість читачів.

Номер слайду 12

Пам’ятник символу Д’Артаньян У 1931 році в місті Оші (Франція) встановили пам'ятник легендарному гасконці, капітану мушкетерів д'Артаньяном. У героя романів Дюма був реальний прототип, який народився в замку Кастельмор в 35 км від Оша. Його справжнє ім'я - Шарль де Бац. Відомо, що він взяв собі прізвище матері, яка походила з роду Монтескью д’Артаньян.

Номер слайду 13

Пам’ятник довгоносий Піноккіо. Пам'ятник поставлений в місті Пеша (Італія) в 1956 році. Це пам'ятник казці про дерев'яного хлопчика Піноккіо, яку створив італійський письменник Карло Коллоді. На ньому написано: «Безсмертному Піноккіо - вдячні читачі віком від чотирьох до сімдесяти років».

Номер слайду 14

Пам’ятник Русалочкастатуя, що зображає персонажа з казки «Русалонька» Ханса Крістіана Андерсена. Розташована в порту Копенгагена. Скульптура 1,25 м заввишки і важить близько 175 кг. Відкрито 23 серпня 1913 року.

pptx
Додано
2 грудня 2018
Переглядів
2637
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку