Презентація "Положення під час стрільби з місця (лежачи, з коліна, стоячи) "

Про матеріал
Природа бойових дій іноді не дозволяє солдату зайняти певне положення. Солдати повинні практикуватися у стрільбі з різних положень, включаючи різні варіації. Існує 12 положень при стрільбі з варіаціями, які є спільними для всіх солдатів. Положення перераховані від найвищого відносно землі до найнижчого.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Положення під час стрільби з місця (лежачи, з коліна, стоячи)

Номер слайду 2

Положення під час стрільби. Природа бойових дій іноді не дозволяє солдату зайняти певне положення. Солдати повинні практикуватися у стрільбі з різних положень, включаючи різні варіації. Існує 12 положень при стрільбі з варіаціями, які є спільними для всіх солдатів.

Номер слайду 3

Положення під час стрільби. Стоячи. Стоячи, без опори. Стоячи, з опорою. Це положення підходить для динамічного бою, коли перешкода заважає стрільцеві використовувати стандартні положення. Воно забезпечує стрілку досить зручну позицію для стрільби: для цього достатньо сісти навпочіпки, а після завершення стрільби повернутися в положення стоячи. Положення у присіді, як правило, використовується без опори. Положення «з коліна» дуже поширене та корисне у більшості бойових ситуацій. Положення з коліна може використовуватись з опорою або без опори. У присіді З коліна

Номер слайду 4

Положення лежачи є найбільш стійким положенням для стрільби завдяки тому, що частина тіла солдата перебуває у контакті із землею. Лежачи, без опори. Лежачи, з опорою. Лежачи, з перекатом. Лежачи, зі зворотним перекатом.Існує три типи сидячих поз: зі схрещеними кісточками, зі схрещеними ногами та з прямими ногами. Кожне з положень легко прийняти, силует при цьому середнього розміру, забезпечується певний контакт тіла із землею та створюється стійке положення для стрілянини. Сидячи. Лежачи

Номер слайду 5

СТАБІЛІЗОВАНА СТРІЛЬБА

Номер слайду 6

Стоячи, без опори. Це положення слід використовувати для стрільби по близьким цілям або коли немає часу для прийняття стійкішого положення, наприклад, при роботі на коротких дистанціях. Верхня частина тіла повинна бути трохи нахилена вперед для полегшення управління віддачею.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Стоячи, з опорою. Солдат повинен переконатися, що саме цівка зброї, а не ствол, торкається штучної опори. Прямий контакт ствола зі штучною опорою призведе до неточних пострілів. У положенністоячи з опорою для надання стійкості позі використовується штучна опора. Тиск упередповинен здійснюватись задньою ногою та верхньою частиною тулуба, для полегшення управління віддачею.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

У присідіЦе положення дозволяє швидко вражати цілі, коли перешкода заважає стрілкові використовувати стандартні положення. Воно дозволяє стрілкові прийняти досить стійке положення, просто присідаючи для ведення вогню, а потім повертаючись у положення стоячи після завершення ведення вогню.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

З коліна, без опори. Стрілець повинен трохи нахилитися вперед у цьому положенні, щоб забезпечити управління віддачею та прискорити наступні постріли. Основна мета цього положення для стрільби – створити якнайменше коливань.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

З коліна, з опорою. Контакт нестріляючої руки та ліктя зі штучною опорою є основною відмінністю між положеннями на коліні з опорою та без опори, оскільки це сприяє стійкості зброї. Контакт з тілом допомагає, але ствол гвинтівки не повинен торкатися штучної опори. Тиск уперед застосовується для полегшення керування віддачею.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Сидячи, зі схрещеними кісточками. Положення сидячи зі схрещеними кісточками забезпечує широку опору та переносить більшу частину ваги тіла поза зброю. Таким чином, досягається швидке відновлення після пострілу та поглинання імпульсу віддачі.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Сидячи, зі схрещеними ногами. Положення сидячи зі схрещеними ногами забезпечує опору та переносить більшу частину ваги тіла поза зброю для швидкого відновлення після пострілу. У цій позиції у солдат може спостерігатися сильний пульс через обмеження кровотоку в ногах і животі. Посилення пульсу призводить до збільшення коливань під час стрільби.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Сидячи, з прямими ногами. Положення сидячи з прямими ногами є кращим при стрільбі із бойовим спорядженням. У цьому положенні вага тіла знаходиться поза зброєю меншою мірою, ніж в інших положеннях сидячи.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Лежачи, без опори

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Лежачи, з опорою

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Лежачи з перекатом. Це положення дозволяє стрільцеві вести вогонь під перешкодами або укриттями, які зазвичай недосяжні зі стандартного звичного положення лежачи. При такому положенні траєкторія кулі буде зміщена щодо лінії прицілювання, і розбіжність збільшуватиметься з віддаленням від стрілка.

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Лежачи зі зворотним перекатом. Це положення використовується здебільшого тоді, коли стрільцеві необхідно залишатися за укриттям, яке надто низько, щоб використовувати його, перебуваючи у традиційному положенні лежачи. У такому положенні траєкторія кулі на великих відстанях значно відхилятиметься. Це положення є найбільш ефективним способом підтримки зброї, коли традиційна позиція лежачи надто низька, щоб бути ефективною, і коли позиція на коліні надто висока, щоб отримати укриття чи надійну основу для опори.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Найновіша версія може бути знайдена на сторінці:https://gunmag.com.ua/suchasna-vogneva-pidgotovka/

pptx
Додано
9 січня
Переглядів
1976
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку