Презентація "Пошук та заміна фрагментів тексту"

Про матеріал
Презентація до уроку з інформатики 8 клас за темою "Пошук та заміна фрагментів тексту" до підручника Інформатика 8 клас (Казанцева О.П., Стеценко І.В.).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пошук та заміна фрагментів тексту

Номер слайду 2

ПОШУК ТЕКСТОВИХ ФРАГМЕНТІВДля пошуку фрагмента тексту необхідно на вкладці Основне обрати інструмент Пошук або натиснути комбінацію клавіш Ctrl+F. Після цього ліворуч з’явиться панель Навігація, що містить поле для введення текстового фрагмента, який потрібно відшукати.

Номер слайду 3

ПОШУК ТЕКСТОВИХ ФРАГМЕНТІВДля пошуку окремих слів краще скористатися розширеним пошуком. Для цього в меню інструмента Пошук слід обрати команду Розширений пошук. В результаті буде відкрито вікно Пошук і замінювання.

Номер слайду 4

ПОШУК ТЕКСТОВИХ ФРАГМЕНТІВУ даному вікні в полі Знайти необхідно ввести бажане слово. Якщо натиснути кнопку Більше та встановити прапорець Лише слова повністю, програма буде шукати лише окремі слова. У вікні Пошук і замінювання у разі потреби можна встановити й інші параметри: врахування регістра, префікса, суфікса тощо.

Номер слайду 5

ПОШУК ТЕКСТОВИХ ФРАГМЕНТІВЯкщо нам потрібно знайти усі входження слова, де воно починається з великої літери, у вікні розширеного пошуку слів слід установити прапорець Враховувати регістр. При пошуку деяких фрагментів тексту зручно користуватися так званими символами підстановки. Наприклад, нам потрібно знайти усі входження чисел. Для цього в полі пошуку слід увести [0-9], що означатиме пошук будь-якої цифри від 0 до 9. Але для використання символів підстановки у вікніпошуку потрібно обов’язково встановити прапорець біля опції Знаки підстановки.

Номер слайду 6

СИМВОЛИ ПІДСТАНОВКИЯкщо ви забули, які символи підстановки якій дії відповідають, підказку на ці символи можна отримати безпосередньо у вікні Пошук і замінювання. Для цього достатньо клацнути кнопку Спеціальний. В результаті ви побачите список символів підстановки.

Номер слайду 7

ЗАМІНА ТЕКСТОВИХ ФРАГМЕНТІВДля заміни використовують вкладку Замінити у вікні Пошук і замінювання. Також цю вкладку можна викликати, натиснувши інструмент Замінити на вкладці Основне. Ця вкладка містить такі самі елементи, як і вкладка Знайти, а також додаткове поле Замінити на, куди вводять текст, яким має бути замінений шуканий.

Номер слайду 8

ЗАМІНА ТЕКСТОВИХ ФРАГМЕНТІВРозглянемо, як прибрати в документі зайві пробіли.1. Викличте діалогове вікно Пошук і замінювання.2. У полі Знайти введіть два пробіли, а у полі Замінити на введітьодин пробіл.3. Натисніть кнопку Замінити все. В результаті з’явиться вікноз інформацією про кількість виконаних замін. Натисніть ОК. Знову натисніть кнопку Замінити все. І так робіть доти, покикількість замін не стане рівною нулю.

Номер слайду 9

ЗАМІНА ТЕКСТОВИХ ФРАГМЕНТІВІснує більш раціональний спосіб виконання процедури позбавлення тексту від пробілів.1. Установіть курсор у поле Знайти:.2. Натисніть кнопку Спеціальний.3. У списку, що з’явився, оберіть Пустий простір. У результаті в полі пошуку з’являться символи w^, це спеціальне позначення, з допомогою якого прибираються усі пробіли з документа за один крок пошуку.4. Щоб на місці багатьох пробілів залишився лише один, у полі Замінити на: залишіть уведений пробіл. І знову натисніть кнопку Замінити все. В цьому випадку відразу всі зайві пробіли буде вилучено.

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Проаналізувати§ 13, ст. 63-66

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Казанцева О.П., Стеценко І.В.)
Додано
16 жовтня 2022
Переглядів
5342
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку