Презентація "Практична робота №5. Дослідження розчинності речовин"

Про матеріал
Матеріали презентації призначені для проведення практичного заняття в 5ому класі з теми "Дослідження розчинності речовин"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття №5 Тема: Дослідження розчинності речовинприродознавство, 5 клас

Номер слайду 2

Мета:дослідити розчинність різних речовин у воді та вплив різних чинників на розчинність речовин. Обладнання: цукор, сіль, питна сода, крохмаль, олія, вода, хімічні склянки, пробірка, тримач, спиртівка.

Номер слайду 3

Інструктивна картка. Повторити правила техніки безпеки під час користування скляним хімічним посудом та нагрівальними приладами. Розчинність різних речовин у воді. Дослідити розчинність у воді цукру, солі, питної соди, крохмалю, олії. Які з цих речовин розчиняються у воді, а які - ні?Залежність розчинності речовин від температури. У дві пробірки з холодною водою насипати по 1 г солі, а потім одну пробірку нагріти у полум’ї спиртівки. У якій пробірці сіль розчиняється швидше?Залежність розчинності речовин від ступеня подрібненості речовин. У першу хімічну склянку з водою насипати 1 г кухонної солі, а в другу – 1 г солі «Екстра». В якій із склянок сіль розчиняється швидше?Сформулюйте висновки за запитаннями:а) напишіть розчинні і не розчинні у воді речовини;б) як впливають температура та ступінь подрібнення речовин на їх розчинність у воді?

pptx
Додано
2 лютого 2021
Переглядів
3132
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку