Презентація "Права дитини"

Про матеріал
Ця презентація є чудовим доповненням до ранкової зустрічі "Мої права та обов'язки".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРАВА ДІТЕЙ

Номер слайду 2

Право на ім’я. Зміна прізвища чи власною імені дитини, якій виповнилося 14 років, можлива лише за згодою батьків або одного і них. А дитина, яка досягла 16 років, має право на власний розсуд змінити своє прізвища чи власне ім'я.

Номер слайду 3

Право на медичну допомогу. Держава зобов’язана повністю забезпечити дітей медичною допомогою, яка повинна бути якісною та загальнодоступною.

Номер слайду 4

Право на освіту. Держава повинна гарантувати безкоштовну освіту дітям у школах. А також за необхідністю надавати пільги учням, які цього потребують.

Номер слайду 5

Право на любов і піклування. Дитина має право на піклування батьків, родичів, громади та держави. Інтереси дітей є першочерговими.

Номер слайду 6

Право на відпочинок і дозвілля. Дитина має право на відпочинок, дозвілля, розваги, брати участь у розважальних заходах, у культурному житті, займатися мистецтвом.

Номер слайду 7

ПРАВО НА ВЛАСНУ ДУМКУКожна дитина може вільно висловлювати власну думку та погляди. Цим поглядом повинна приділятись увага.

Номер слайду 8

Право на повноцінне харчування. Необхідне для її фізичного, розумового, духовного, соціального розвитку. Батьки несуть відповідальність за забезпечення необхідного рівня життя дитини. Держава ж створює умови для реалізації цієї відповідальності.

Номер слайду 9

Діти мають право на захист від втручання до їх особистого та сімейного життя. Не можна втручатися у листування дітей, порушувати їх честь та гідність. Право на особисте життя

Номер слайду 10

ПРАВО НА РОЗВИТОК ТАЛАНТІВДержава повинна підтримувати талановитих дітей та сприяти розвитку їхніх талантів. Залучати їх до конкурсів, заохочувати дітей розвивати свою обдарованість.

Номер слайду 11

Дитину не можна примушувати до праці. Вона має право сама обирати собі посильну роботу, яка не може нанести шкоду своєму здоров’ю. Право на вибір праці

pptx
Додано
15 лютого 2023
Переглядів
969
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку