Презентація “Права дитини”

Про матеріал

Дана презентація є мультимедійним супроводом до виховної години “Великі права маленької дитини” В ході проведення виховної години її можна застосовувати замість запропонованої у розробці саморобної книги, що ілюструє Конвенцію про права дитини.

Презентацію також можна застосувати, як ілюстративний матеріал до будь-якої бесіди про права дитини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великі права маленької дитини

Номер слайду 2

Дитина, як і кожна людська істота, від народження має права. Дитя моє! Бог дав тобі життя,І щоб ніхто не заподіяв шкоди. Тобі, маленький громадянин,Бог дав закони нашому народу. Від дня народження, від іменин –Він твій, цей світ широкий за вікном,Ти на життя і щастя маєш право. Під золото-блакитним знаменом. Своєї Української Держави.

Номер слайду 3

ДИТИНОЮ ВВАЖАЄТЬСЯ ЛЮДИНА ВІКОМ ДО 18 РОКІВ Якщо тобі не виповнилося 18 років, ти вважаєшся дитиною. Ти ще ростеш, ходиш до школи, одним словом – формуєшся фізично та духовно.

Номер слайду 4

НЕВІД'ЄМНЕ ПРАВО ДИТИНИ НА ЖИТТЯЖиття кожної дитини є найціннішим не тільки для батьків. Кожна країна має забезпечувати вживання та здоровий розвиток дітей – своїх маленьких громадян

Номер слайду 5

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА ЛЮБОВ ТА ПІКЛУВАННЯ Дитина має право на піклування батьків, родичів, громади та держави. Інтереси дітей є першочерговими.

Номер слайду 6

КОЖНА ДИТИНА МАЄ ПРАВО НА ОСВІТУДитина має право на освіту, і обов'язок держави – забезпечити доступну до кожної дитини безкоштовну обов'язкову початкову освіту та заохотити її до отримання середньої освіти

Номер слайду 7

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА ВІДПОЧИНОКДіти мають право на відпочинок, дозвілля та учать у культурному та творчому житті.

Номер слайду 8

КОЖНА ДИТИНА МАЄ ПРАВО НА МЕДИЧНУ ДОПОМОГУДіти мають право на медичну допомогу за найвищими стандартами, які реально може забезпечити держава. Жодна дитина не може бути позбавлена доступу до ефективної охорони здоров`я.

Номер слайду 9

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА НАЦІОНАЛЬНУ САМОБУТНІСТЬ ТА СВОБОДУ ВІРОСПОВІДАННЯУ кожного народу є своя мова, свої традиції, релігія обряди. Діти мають право користуватися своєю національною культурою, рідною мовою та сповідувати свою релігію.

Номер слайду 10

ОСОБЛИВА ТУРБОТА ДІТЯМ-ІНВАЛІДАМДитина – інвалід має право на особливе піклування та умови життя, які забезпечують її гідність та участь у житті суспільства

Номер слайду 11

ВСІ ДІТИ Є РІВНИМИ У СВОЇХ ПРАВАХВсі діти незалежно від походження, кольору шкіри, національності, статі, мови, є рівними у своїх правах

pptx
Додано
31 липня 2018
Переглядів
1197
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку