Презентація Правда про електронні сигарети

Про матеріал
Куріння вейпів стає все більш популярним, особливо серед молоді. В Україні майже кожен 5-й підліток (13-15 років) є споживачем електронних сигарет відповідно до результатів Глобального опитування молоді. Вейп позиціонується як нешкідливий замінник нікотиновим сигаретам і відбувається його масова пропаганда. Та чи насправді це так?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОЄКТ«Правда про електронні сигарети»

Номер слайду 2

У 2004 році світ дізнався про електронну сигарету. Батьківщиною першої електронної сигарети став Китай. У 2003 році китайський вчений і винахідник, який за професією був фармацевтом, Хон Лик із Шеньяна, запатентував, а в 2004 році представив, електронну сигарету. Хон Лик вважається єдиним творцем е-сигарети. До нього не раз намагалися створити електронний девайс, але вони були мало схожі із сучасною версією сигарети

Номер слайду 3

ОПИТУВАННЯ

Номер слайду 4

Склад рідини для заправки електронної сигарети

Номер слайду 5

Основний склад рідини для заправки електронних сигарет. Найчастіше до складу електронної сигарети входять два основні елементи – акумулятор і атомайзер (випарник). Ароматизована густа рідина потрапляє на нагрівальний елемент і перетворюється на пару.

Номер слайду 6

Фізичні властивості: безбарвна масляниста рідина (т. кип 247,6 ° С), швидко темніє на повітрі. При температурах нижче 60 °С і вище 210 °С нікотин змішується з водою, а в інтервалі температур від 60 ° С до 210 ° С він обмежено розчиняється у воді. Слід розуміти, що в будь-якому випадку нікотин є наркотичною речовиною, що викликає залежність. У зв'язку з тим, що відсутній строгий контроль за виробництвом е-сигарет, дізнатися про реальний вміст нікотину практично неможливо. Нікотин (піридин-3-N-метилпіролідин; C₁₀H₁₄N₂).

Номер слайду 7

Порівняльна характеристика складу парів електронної та звичайної сигарет № з/п. Електронна сигарета. Звичайна сигарета1 Нікотин. Нікотин2 Формальдегід. Формальдегід3 Ацетилацетон. Ацетилальдегід4 Нітрозаміни. Карбон (ІІ) оксид5 Діацетил. Ароматичні аміни6 Свинець. Синильна кислота7 Нікель. Нітроген оксиди8 Хром. Бутадієн9 Цинк. Метанол10 Е-сигарети продовжують вивчати, тому перелік небезпечних сполук продовжиться. Бензен + більше 200 шкідливих сполук

Номер слайду 8

ТОКСИЧНІ РЕЧОВИНИПри нагріванні багатоатомні спирти (пропіленгліколь та гліцерол) утворюють токсичні речовини – акролеїн C17 H23 NO3 та формальдегід (метаналь, H2 CO, Рівень акропеїну, який подразнює слизові оболонки очей і дихальних шляхів, зростав з 8,7 до 90-100 мікрограмів до двадцятого затягування. Для порівняння: у димі звичайних сигарет рівень цієї речовини – від 450 до 600 мікрограмів. Формальдегід негативно діє на нервову систему. Отже, чим вища температура випаровування вейпа, тим більше дрібнодисперсної рідини осідає на легенях, а разом з нею і формальдегід.

Номер слайду 9

PBDE– пентабромдифенілові естери, які порушують вироблення гормонів щитовидної залози, викликають аномалії розвитку плоду та ракові захворювання.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 11 клас, Виховна робота
Додано
4 квітня 2022
Переглядів
4395
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку