Презентація "Правила ергономічного розміщення відомостей на веб-сторінці"

Про матеріал
Презентація "Правила ергономічного розміщення відомостей на веб-сторінці" для вивчення інформатики у 10(11) класах
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила ергономічного розміщення відомостей на веб-сторінці

Номер слайду 2

Ергономіка (грец έργος — праця, νώμος — закон) — це наука, яка вивчає особливості виробничої діяльності людини з метою забезпечення ефективності, безпеки та зручності цієї діяльності.

Номер слайду 3

Ергономічний сайт — це сайт, що забезпечує необхідні зручності відвідувачеві, зменшує фізичну та психологічну втому, зберігає здоров’я та працездатність. Складовою частиною ергономіки сайту є ступінь зручності та простоти веб-сайтів у використанні для користувача без потреби проходження спеціального навчання. Будь-яка людина повинна мати можливість інтуїтивно пов’язувати дії, які потрібно виконати на веб-сторінці, з об’єктами, що вона бачить.

Номер слайду 4

Критерії оцінювання ергономічності веб-сторінок

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Під час розробки веб-сайту потрібно враховувати можливість надання зручності для користувачів з особливими потребами. Для цього варто звертати увагу на таке: • розмір шрифту повинен бути достатнім, щоб без масштабування сторінок його змогли прочитати без напруження зору більшість користувачів; для людей з ва дами зору бажано надавати можливість змінення розміру шрифту; • зображення повинні мати підписи та текст заміщення, щоб люди з вадами зору змогли зорієнтуватися у змісті зображення; • за можливості додавати на веб-сторінки елементи, що озвучують важливі відо мості на сайті.

Номер слайду 7

pptx
Додано
17 березня 2023
Переглядів
1847
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку