Презентація "Причини виникнення та способи гасіння невеликих пожеж"

Про матеріал
Презентація до уроку "Причини виникнення та способи гасіння невеликих пожеж" стане в нагоді вчителям шкільного предмета "Основи здоров'я", які працюють за підручником І. Д. Бех, Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, С. В, Страшко, 5 клас. Рекомендавано для проведення уроків під час дистанційного навчання у період карантину.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Причини виникнення та способи гасіння невеликих пожеж

Номер слайду 2

Мета: - дати уявлення про причини виникнення пожеж; - сформувати життєві навички з правил протипожежної безпеки; - навчити учнів правильно поводитись під час пожежі

Номер слайду 3

ВОГОНЬ: Друг чи Ворог ?(Поміркуйте)

Номер слайду 4

Висновок: Вогонь може бути як другом так і ворогом людини. Він гарний слуга, але поганий хазяїн. Вогонь це друг, бо на вогні готують їжу;вогонь дає світло. Вогонь це ворог, бо він може призвести до страшної пожежі

Номер слайду 5

Трикутник вогню. Стор.127, Рис. 74 у підручнику

Номер слайду 6

Пожежа – це неконтрольоване горіння, яке завдає значних матеріальних збитків, призводить до отруєння, травмування та, навіть, загибелі живих істот. Основні причини пожеж:- Необережне поводження з відкритим вог­нем (кинутий запалений сірник, бенгальські вогні на новорічній ялинці тощо);- Порушення правил безпеки користування електро та газовими приладами;-Порушення правил зберігання та використання легкозаймистих речовин.

Номер слайду 7

- Якщо вогонь ще невеликий, можна залий його водою або затоптати, накрити полум'я цупким покривалом або ковдрою. Розма­хувати ковдрою не можна — так ти не загасиш, а роздмеш вогонь. - Якщо зайнявся електроприлад — спершу вимкни його з розетки і тільки потім заливай полум'я водою. Перед тим, як висмикнути вилку з розетки, огорни руку цупкою сухою тканиною. Як діяти у випадку виникнення пожежі?

Номер слайду 8

Як діяти у випадку виникнення пожежі? - Пожежу на початковій стадії можна загасити за допомогою вогнегасника. При гасінні твердих предметів струмінь з вогнегас­ника спрямуй на місце найбільшого вогню. Горючу рідину починають гасити з краю, збиваючи вогонь до центру.

Номер слайду 9

Як діяти у випадку виникнення пожежі? Якщо ти розумієш, що з пожежею не справишся, негайно телефонуй 101. Чітко скажи, що і за якою адресою горить, тоді пожежні прибудуть на місце події швидко і зможуть загасити пожежу на початковій стадії.

Номер слайду 10

Домашня робота. Прочитати §24-25, виконати вправу на стор.128 (горюча чи не горюча речовина)Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Pototskaya Yuliya
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 квітня 2020
Переглядів
9909
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку