Презентація "Пригоди води"

Про матеріал
Матеріал презентації допоможе розкрити значення води, як основи всього живого в нашому світі. Адже вода одна з найзагадковіших речовин Всесвіту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВАС ВІТАЄ КОМАНДА ТАЛЬНІВСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ І-ІІІ ст. №2

Номер слайду 2

МИ - КОМАНДА ІЗ ТАЛЬНОГО, LEGO СМАЙЛ - ЦЕ СУПЕР - КЛЬОВО!

Номер слайду 3

КРАПЛИНКА ВОДИ ДОПОМОГЛА НАМ ДІЗНАТИСЯ:- як ми використовуємо воду; -який шлях проходить вода перед тим, як потрапити до нас;- як ми можемо поліпшити цей шлях.

Номер слайду 4

ВОДА – ОСНОВА ВСЬОГО ЖИВОГО В НАШОМУ СВІТІ І ОДНА З НАЙЗАГАДКОВІШИХ РЕЧОВИН ВСЕСВІТУ Кожному живому організму на землі в більшій чи меншій мірі потрібна життєдайна волога. Вода є постійним супутником і необхідною умовою відтворення живого органічного світу. 

Номер слайду 5

Вода відіграє неймовірно важливу роль для нашої планети, вода - це енергоносій, вода - це транспортна система, але найголовніше - це основа життя. Основа на якій колись зародилося життя і на якій вона підтримується досі. Вода ж лежить в основі формування клімату всієї планети...  Більше 70% поверхні Землі вкрито водою.

Номер слайду 6

ЗАПАСИ ВОДИ НА ЗЕМЛІ 2,15% прісної води заморожено в гірських льодовиках, айсбергах і льодових панцирах Антарктики і Арктики97,2 %води на Землі належать солоними океанам, морям і засоленим підземним водам

Номер слайду 7

ВОДА – НЕОЦІНЕННИЙ СКАРБ, ЯКОГО ЗАЛИШАЄТЬСЯ ВСЕ МЕНШЕ. На жаль, запаси питної води виснажуються, її стає все менше і менше. За даними ООН щорічно близько 2 млрд людей страждає від нестачі питної води. За деякими прогнозами через кілька десятиліть це число збільшиться до 4 млрд.

Номер слайду 8

ДЕ МИ ВТРАЧАЄМО ВОДУ?• на миття рук (не закриваючи кран) — 6 - 8 літрів;• чищення зубів — 6 - 8 літрів;• ополіскування унітазів — 15 літрів (за одне змивання);• душ — 15-20 л на хвилину;• прання — 130-150 л (за 1 прання);• прийняття ванни — 150 л;• при змиванні води в туалеті витрачається 11-15 л.

Номер слайду 9

ДЕ МИ ВТРАЧАЄМО ВОДУ? Через забруднення навколишнього середовища, джерел і постійного зростання населення планети, людство вже стоїть на порозі екологічної катастрофи.

Номер слайду 10

НАСЛІДКИ

Номер слайду 11

ЩО Ж МОЖЕ ЗРОБИТИ КОЖНА ОКРЕМА ЛЮДИНА, ЩОБ ЗБЕРЕГТИ ЗАПАСИ ПРІСНОЇ ВОДИ? По-перше, потрібно замінити або полагодити всі протікаючі крани в будинку. Під час гоління або чистки зубів закривати кран, для зручності можна використовувати стаканчик. Це допоможе зберегти від 6 до 30 літрів води. Потрібно використовувати пральні та посудомийні машини тільки при повному завантаженні.

Номер слайду 12

ЩО Ж МОЖЕ ЗРОБИТИ КОЖНА ОКРЕМА ЛЮДИНА, ЩОБ ЗБЕРЕГТИ ЗАПАСИ ПРІСНОЇ ВОДИ? Частіше користуватися душем, і рідше ванною. Так витрата води впаде в 2-3 рази. Під час споліскування посуду, миття рук, фруктів або овочів потрібно відкривати змішувач на середній натиск. Миття машини за допомогою відра замість шланга значно зменшить витрати води. Для поливу квітників та газонів краще використовувати дощову воду.

Номер слайду 13

Працюючи над завданнями проекту, ми звернули увагу на значну кількість автомийок у нашому місті. Підрахувавши затрати води на миття однієї машини, ми зробили висновок, що велика кількість її витрачається марно. І в нас виникла ідея зробити економну та екологічно чисту автомийку, яка буде обладнана фільтрами та помпою. Ось, що з цього вийшло. ЕКОНОМНЕ ВИКОРИСТАННЯ ВОДИ – ДБАЙЛИВЕ СТАВЛЕННЯ ДО ПРИРОДИ

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ПРОЕКТ “ДАМО ВОДІ ДРУГЕ ЖИТТЯ, АБО ЕКОЛОГІЧНА АВТОМИЙКА”

Номер слайду 16

Наша мийка має підвіснй трап і систему транспортування авто, яка дозволяє транспортувати машину на мийку навіть без присутності водія і він має змогу відпочити з родиною у «зоні відпочинку»ОСНОВНІ ЕЛЕМЕНТИ АВТОМИЙКИ Наша автомийка має багатоярусну структуру, завдяки якій значно економиться територія і це дозволило навколо мийки розбити парк і зону відпочинку з атракціонами і кав’ярнею.

Номер слайду 17

ЕКОМИЙКА (фільтри) Мийка має систему багаторівневої очистки і фільтрації води від забруднення. Група фільтрів: синій фільтр - очистка води, що надходить після миття машини від нафтопродуктів (мастило, бензин, дизпаливо). Червоний фільтр виконує очищення та фільтрацію води від усіх забруднень. Жовтий фільтр очищає воду від миючих засобів, автохімії.

Номер слайду 18

ПОМПА На першому ярусі мийки, під фільтрами знаходиться помпа, яка перекачує і доочищує воду від миття автомобілів і подає очищену воду у паркову зону відпочинку на полив рослин, фонтани. Решта води використовується для повторного миття автомобілів.

Номер слайду 19

ПЕРСОНАЛ Мийку обслуговує невелика кількість персоналу: диспетчер і мийник. Мийка дуже економічна і енргоефективна.

Номер слайду 20

АВТОМАТИЗАЦІЯ Мийка обладнана багатьма датчиками (дотику, відстані, нахилу), які контролюють наявність авто в мийці. Вода вмикається лише тоді, як автомобіль заїхав у мийку. Така система контролю суттєво економить воду. Автоматична сушка автомобілів використовує енергію сонячної батареї, що розміщена на даху.

Номер слайду 21

ПАРКОВКАПомитий автомобіль встановлюється на парковку біля зони відпочинку

Номер слайду 22

ЗОНА ВІДПОЧИНКУ Місце розваг і відпочинку родини у час коли авто проходить мийку. У зоні відпочину є парк, фонтани, кав’ярня.

Номер слайду 23

БЕЗПЕЧНІСТЬ Усі шкідливі речовини, що затримуються у системі фільтрів накопичуються у спеціальних відсіках (в основі мийки) з послідуючою утилізацією. Вода, земля, повітря не забруднюються

Номер слайду 24

ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ: економлячи воду, ми зберігаємо енергію, гроші, своє здоров'я і здоров'я нашої планети. ВОДА - ЦЕ ДЖЕРЕЛО ЖИТТЯ НА ЗЕМЛІ, ТОМУ ДО НЕЇ ПОТРІБНО СТАВИТИСЯ ДБАЙЛИВО

Номер слайду 25

ВИСНОВОК: Раціональне використання і охорона водних ресурсів – це ключ до вирішення «водної» проблеми як на рівні України, так і на світовому рівні.

Номер слайду 26

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!style.colorfillcolorfill.type

pptx
Додано
23 травня 2022
Переглядів
307
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку