Презентація.Проблеми збереження житлових і майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про матеріал
Кожна особа незалежно від віку та майнового стану володіє певним майном та певним обсягом майнових прав. Але як відомо, однією із найактуальніших проблем сьогодення є забезпечення громадян України житлом. Існує безліч причин, які призводять до погіршення житлової політики в країні в цілому та породжують нескінчені черги осіб, які потребують поліпшення житлових умов.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проблеми збереження житлових і майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Підготувала: заступник директора з навчально – виховної роботи Державного навчального закладу «Олевський професійний ліцей»Фоміна Оксана Борисівна

Номер слайду 2

Кожна особа незалежно від віку та майнового стану володіє певним майном та певним обсягом майнових прав.

Номер слайду 3

Заходи по збереженняю нерухомого майна за дітьми сиротами та дітьми, позбавлених батьківського піклування. Встановлення опіки над майном. Встановлення заборони на відчуження житла. Укладення договору про утримання й збереження житла. Оплата квартирної плати та комунальних послуг державою..

Номер слайду 4

Заходи по збереженняю нерухомого майна за дітьми сиротами та дітьми, позбавлених батьківського піклування. Сприяння в оформленні права власності на житло. Сприяння в отриманні спадщини. Забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Сприяння в постановці на квартирний облік і соціальний квартирний облік. Надання соціального житла. Надання жилого приміщення в соціальному гуртожитку.

Номер слайду 5

В Україні на законодавчому рівні закріплено обов’язок держави піклуватися про захист житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. 

Номер слайду 6

Закон України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Прозорість та однозначність трактування нормативно – правової бази

Номер слайду 9

Збереження неприватизованого житла

Номер слайду 10

Незаконність операцій із житлом

Номер слайду 11

Порушення законності рішень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування

Номер слайду 12

Недосконалість механізму збереження та захисту житла

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
23 червня 2022
Переглядів
381
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку